Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızıma çorba vermelimiyim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızıma çorba vermelimiyim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berayim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 171
Mesajın Direkt Linki Konu: kızıma çorba vermelimiyim
    Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 16:24
merhaba hocam benim 6 aylik bir kizim var sutum kesildigi icin meme veremiyorum 5.aydan sonra mamaya gectik mama yemememizde sorun yok biberon haricinde kasikla yiyoruz ama sebze corbasi yada herhangi bir ek besine agzini actiramiyorum kizim 4aylikken 7 bucuk kiloydu subat 2de tekrar kontrolumuz var kilosu ayina gore fazla farkindayim sizce corbalar icin zorlamalimiyim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120077
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 11:08
Sütlü gıdalar haricindekileri zorlama.. Zaten kilo fazlası var...
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 13:27
hocam benim kızımda 8 aylık olacak ve anne sütüne devam ediyoruz sadece arada canı isterse yoğurt veya az kaşık mama yiyor. dr lar mutlaka ek gıdaya geçmem gerektiğini ve vermessem böyle devam edersem ilerde verdiklerimi kusacağını söylüyorlar. biliyorum siz kızacaksınız ama ister istemez huzursuz oldum zorlayınca almıyor
doğumda    şu an
baş 33           42,5
kilo 2800         8,700
boy 48            70,3           nasıl hocam ?

hocam birde geçen 4 gün boyunca yüksek ateşimiz vardı dr hemen antibiyotik verdi kullanmadım ama ateşi 40 lara çıkınca ateş düşürücü verdim. sonra vücdu kırmızı nokta oldu dr 6, hastalık geçirdi dedi. şmdi iyiz şükür gerçekten bu 6. hastalıkmıydı ve bu hastalık tekrar edermi?

şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 15:06
Küçük doğmasına rağmen 700gram fazlası var. Sakın bildiğinden şaşma, doktorlarada kulak asma. Göreceksin, hiç kusma filan olmayacak.. 2 sene sadece anne sütü alan hastalarımda bile bir problem çıkmadı.. Hadise şu ki, ek gıdalar başlayınca doktora muhtaciyetiniz çok artacak..
Evet, 6. hastalık geçirmişsiniz, iyiki antibiyotik kullanmadınız.. Geçmiş olsun..
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2010 Saat 23:48
Merhabalar kızım 7 aylıkken size  yazdığımda 1 kilo fazlası ve 4 cm boy fazlalığı vardı . Şu anda 12 aylık bugün aşıları yapılırken ölçümleride yapıldı 10 kg ,boy 74 cm 4 üstte 2 altta dişi var.Sadece anne sütü ile besleniyor ve küçük bir kase yoğurt günlük yediği şey.Ek gıdaları hep reddediyor tattırma şeklinde verebiliyorum.düzenli hiç birşey yemiyor artık.6 ayı bitti ve hastalıklar başladı bu kış 4-5 kez grip oldu sizin grip tedavinizi uyguladık en son boğaz enfeksiyonu oldu 6 gün ateş düşüp geri çıkınca dr. a götürdüm antibiyorik kullandık.ve kulağında kızarıklık olmuş otrivin 3 gün 1 er damla kullandık.
-Neyse sorum şu ki bir aksilik varmı ?
-8. ayında 71 cm di ve 9,600 gr dı şimdi 12 aylık ek gıda almadığı içinmi gelişimi iyi olmadı ?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2010 Saat 16:10
15 aylık gibi.. Daha ne olsun!!! Aynen devam, anne sütü gittiği kadar gitsin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.