Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşini düşüremiyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşini düşüremiyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşini düşüremiyorum
    Gönderim Zamanı: 30 Oca 2010 Saat 18:06
İyi akşamlar hocam oğlum dün akşam saat 8 den beri ateşleniyor 38 den aşağıya düşmedi ateşi. İlk başlarda ateşi düşürmedim gece inleyerek uyandığı için fitil verdim . Bugünde gün boyu ateşlendi 1 defa daha verdim fitil . Şimdi hala ateşi 39 . sabah WBC baktım 9.1 çıktı. Ateş , halsizlik ve inleme harici başka hiçbir şikayetimiz yok ne yapmamamızı önerirsiniz ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117290
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2010 Saat 12:04
WBC düşük, belliki virütik bir enfeksiyon. Eğer 2 yaş altında ise, 6. hastalık olabilir.. Ateş düştüğü zaman döküntü olur... Hiçbir şey yapmayın..Hele soğuk tatbiki asla yapamayın.
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2010 Saat 14:03

Dün gece sizin yöntemleri uygulayarak bugün çok şükür atlattık ateşi. İnşallah tekrar yükselmez.

Tüm gece boyunca  ateşi çok yüksekti öyleki yanında dursan soba görevi görürdü. Buna rağmen fitil vermeyi kestim, yanıma yatırdım ve her ağladığında su verdim ( sabaha kadar 600 cc su içti ) Üzerine battaniye ve kendi yorganımızı da örttüm. Herzaman çok terleyen oğlum çok fazla değilse de sabaha karşı terledi. Hemen üzerini yorganın içinde değiştirdim. Şimdi ateşi yok çok şükür. Bir daha olursa yine aynı yöntemi uygulayacağım. Ateşle ilgili tüm yorumlarınızı okudum resmen. Havale geçiri diye korksamda geçirmedi ama bende ne olur ne olmaz diye yanında uyumadan bekledim.
 bu arada oğlum 10.5 aylık. Teşekkürler 2 fitille bu hastalığı geçirmemize yardımcı oldunuz .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117290
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2010 Saat 16:07
Geçmiş olsun....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.