|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
kadriye
Üye
Konu: Bebeğimin beslenmesiGönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 16:11 |
|
Merhaba Benal Hanım;
Benim bebeğim 40.haftasında 3 kilo olarak doğdu.Şu anda 7 haftalık.En son 5 haftalıkken doktora götürdüğümde kilosu 3.950 , boyu 56 cm'ydi.Doktor 5 kilo olmasını beklerdik dediginde biraz moralim bozuldu,acaba iyi besleyemiyormuyum diye kızdım kendime.Sizce kilosu ve boyu normal mi?
Hedefim ilk 6 ay sadece anne sütüydü ama malesef anne sütü yeterli gelmediğinden mamayla desteklemek zorunda kalıyorum.Sabah ve gece yatarken 90 cc. ya da eğer alırsa 120 cc. mama veriyorum.Miktarı normal mi?
Doktor uyarana kadar mamayı biberonla veriyordum,memeyi bırakmak üzere olduğunu söyleyince kaşığa döndüm.Yalnız kaşıkla verirken bebeğim çok ağlıyor biberona alıştığı için.Sizce kaşıkla mı vermeliyim?Tamamen almasa bile anne sütünü bırakmasını istemiyorum,sadece anne sütü almaması bile yeterince üzüyor beni.
Bazen meme verdikten hemen sonra mama vermek zorunda kalabiliyorum.Aynı öğünde ikisini de vermem sorun olur mu?
Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 18:34 |
|
Merhaba...
Doktorunuza katılmıyorum. Bebek şmdilik iyi büyümüş. Mama miktarını haftada bir 30 cc arttırın. Bebek tamamını alırsa böyle devam edin. Biberonda kalırsa eski miktara geri dönün. Bunun yolu budur. Biberon mu kaşık mı? Tabii kaşık ama bebek çok zorlanırsa yapılacak şey yok. Biberon vereceksiniz. Aynı öğünde mama vermek zorunda kalsanız bile vermeyin. Bir saat geçmesini bekleyin. Eğer süt çok az ise, bir öğünde süt diğerinde mama şeklinde devam edin. Anne sütü biraz daha birikmiş olsun. Emziirdiğiniz öğünde memeler iyice boşalsın. Buna özen gösterin.
www.istahsizcocuk.com adresinden lütfen emzirme konularını okuyun. Bebeğiniz bu veya şu şekilde büyüyecek. Önemli olan sağlıklı olması. Sevgiler...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|