| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hatira
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
|
Konu: Oğlumun Bacaklarında Ne Var Anlayamadım! Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 14:31 |
Merhaba Kadir Bey. 14 ay 8 günlük bir oğlum var yaşına 5 kala yürümeye başladı.Maşallah toplu bir çocuktu ama yürümeye başladığından beri o kilolar gitti. Yürümesinden 15-20 gün sonra yürümesinde bi gariplik gördüm dra götürdük bacakları çarpık gibi deyip kalsiyum verdi. Kullandık ama bir düzelme olmadı Alanyada yaşıyorum maalesef güvendiğim dr yok burda sorulrıma düzgün cevaplar alabildiğim, meslektaşlarınızı karalamak değil niyetim tabiki. Uzatmıyım bu arada nette sizin "Bacaklarını birleştirdiğinde , dizleri ve ayak bilekleri birbirine değiyorsa problem yok. "diye başlayan yazınızı gördüm. Akşam eve gittiğimde hemen oğlumun bacakalrını birleştirdim gördüm ki dizleri ve ayak bilekleri birbirine değiyor. İçim rahatladı ama hala bir sorun var yürürken dizlerini sağa sola açıyor sanki ama ayakları sağa sola açılmıyor anlayamıyorum. Size yürürkenki videosunu gönderebileceğim bir mail adresi aradım ama bulamadım. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.
|
 |
MaRaL
Altın Üye
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 14:35 |
|
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120120
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 14:54 |
|
Çocuğunuzun bacaklarında bir eğrilik yok, sadece (bebeklerde) beyincik'teki "denge" merkezi çok gelişmediği için bu şekilde yürüyor olabilir, normaldir, KALSİYUM İLEDE BİR ALAKASI YOKTUR. Eğer, ayağa kalktığında, dizleri açılıyor ise ve "O-baine" şeklini alıyor ise, bu Dvitamini eksikliğinden olan bir durumdur, D vitamini gerekir. 1 ampul, Dvit3 içirin.
|
 |
hatira
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 15:39 |
|
Yanıtınız için çok teşekkürler Kadir Bey. Maral Hanımın yazdığı adrese mailde atabilirmiyim video şeklinde? Birde Devit 3 Ampul almıştım ama danışmadan içirmiyim dedim. Devit3 Ampulu içirince ne kadar süre devit3 damla vermemeliyim peki ?
|
 |
hatira
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 15:54 |
|
Devit3 damlayıda zaten 1 yaşına kadar arasıra unutmama rağmen verdim günde 3 damla demekki yeterli olmamış. 1 yaşını doldurduğunda götürdüğümüz drda bi şey demeyince vermemeye başlamıştım unutmadan bunuda yazayım dedim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120120
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 10:19 |
|
Eğer ayağa kalktığında, ayak bilekleri bitişdiğinde dizler ayrık kalıyorsa, bu "O-Baine " dediğimiz ve Raşitizm'de görülen bir bacak şeklidir, Dvit3 ampulünü içirin, damlaların bir faydası olmaz. Mailinizi gönderebilirsiniz.
|
 |
hatira
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 11:42 |
|
Ayak bileklerini birleştirdiğimde birleşiyor KAdir Bey ama ayağa kalktığında ayrık duruyor. Size video ve foto göndermeye çalışıyorum ama hata maili geliyor maalesef. İnşallah ulaştırabilirim.
|
|
20.07.2009
Kemal Çağanım
|
 |