Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sizce de alerjik bronşit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSizce de alerjik bronşit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Selimin annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Sizce de alerjik bronşit mi?
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2010 Saat 00:02
Merhaba Kadir Bey,
21 aylık bir oğlum var.İzninizle kısaca geçmişini yazayım: İlk olarak tam 1 yaşındayken hırıltı-tıkanıklık sebebiyle hastanede ventolin tedavisi gördü ve 8 adette iğne vuruldu.Bunun dışında geçen kış yine bir grip sonrası hırıltısı oldu.Gittiğimiz doktor sadece hırıltısını dinleyerek bronşit teşhisi koydu ve ağır astım ilaçları verdi.Biz sadece Ventolin kullandık ve geçti.Daha sonra götürdüğümüz doktorsa bu çocuğun bronşiti yok,alerjik olabilir dedi ve koruyucu bir toz verdi.Ama  bu tozu da kullanmadık.Uzunca bir süre sıkıntımız olmadı.

Gelelim bugüne: Yine geçirdiğimiz bir nezle sonrası hırıltımız başladı.Yaklaşık 20 gündür artan-azalan bir hırıltı bu.Geceleri rahat uyuyor,tıkanmıyor.Ama hırıltı son birkaç gündür arttı ve dün önce yanağında çıbana benzer bir kabartı oluştu.Gittikçe şişti ve patlayınca içinden sarı bir irin çıktı.Aynı kabartı toplam 6 yerinde(çene,bilek,diz arkası ve el parmağı) daha var.Ama onlar ilki kadar büyümedi.Bugün acile gittik.Bu kabartılara isim koyamadı dr.Ama hırıltısına tıkalı bronşit teşhisi koydu ve ventolin şurup verdi.İlaveten de Aerıus şurup ve antibiyotikli pomad.
Hocam nasıl bir yol izlemeliyiz? Bu kabartılar alerjiyle mi ilgilidir? Sizce de alerjik bronşiti mi var?Koruyucu ilaçları kullanmamakla hata mı yaptık,ne dersiniz? Çok teşekkür ediyorum şimdiden..İyi ki varsınız..

Düzenleyen Selimin annesi - 28 Kas 2010 Saat 10:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2010 Saat 12:47
Başınıza gelenler, günümüzün modası... Eski maillere bakın. Çocuğunuzun nefes alıp vermesini inceleyin, nefes VERİRKEN sıkıntı ve hırıltı oluyorsa, teşhis doğrudur, sadece "Bricanyl " şurup; 3x1 ölçek başlayın, düzelince, 2x1 ve 1 ölçeğe inerek ilacı kesin. Yok hiç hırıltı olmuyor ve nefes verişi rahat ise, sizi kazıklıyorlar. Kabaran yerlere "kulak çubuğu" ile tentürdiyot cinsi ilaçlardan sürün.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Kas 2010 Saat 12:48
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 15:31
Merhaba Hocam,
Oğlumuzu Üniversite Hastanesi'ne götürdük.Gögsünü dinleyince yine Bronşit teşhisi konuldu."Bol çıtırtısı var,bronşit"dedi.Antibiyotik Klomaks 125 g verdi çıtırtı için ve Eksofed..Sizin yorumlarınıza göre mantıksız geldi,size sormadan almak istemedim.

Alerji testi yaptırdık,sonuçları aldık ama doktora göstermedik,yarına kaldı.Zaten açıkçası sizden başkasına güvenim kalmadı;direk size yazıyorum:
TP9(Ağaç paneli),  HP1(Toz paneli), Yün,Ot paneli , Zeytin ve kavak panelleri  normal görünüyor. Hepsinde de sonuç aynı: 0.10
CRP: 3.36
Sedimentasyon: 11
IG E :72.7
Hemogramda yüksek olanlar: WBC: 11.5,  LY% :51.2  LY# : 5.9

Alerji için sigaraya,deterjan vs. bakacaklarını sanmıştım,baktıkları şeyleri de raporda gördük saçma geldi.Oğlumu boşuna o kadar deldirmişiz gibi hissediyorum şu an.:(
Şimdiden teşekkür ediyorum hocam..

Düzenleyen Selimin annesi - 30 Kas 2010 Saat 15:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2010 Saat 11:38
O yaşta ben hiç test yaptırmam... Ayrıca kan tahlili, çocuğunuzun "grip" geçirdiğini gösteriyor.. Antibiyotik en saçma olanı, zaten WBC düşük, ne antibiyotiği... Ayrıca Bronşitte antibiyotiğin işi ne??... Yanlış içinde yanlış..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2010 Saat 11:53
Bir bildikleri vardır dedik,yaptırdık hocam alerji testini..:( Ben de pişmanım artık..
O zaman sadece Bricanly vericem ben oğluma...
Tekrar tekrar teşekkürler hocam,sağolun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.