Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük Hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük Hakkında
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 11:47
İyi günler Kadir Bey,
Kızım ile ilgili size daha öncede belirttiğim bir sorunu bir türlü aklımdan çıkaramıyorum. Hareket ettiğinde sürekli öksürük tutuyor.
Muayenizde sormuştuk, allerjik bir durum olabilir mi? diye, burada uzun uzun yazmayayım, siz çok düşük ihtimal olduğunu belirtmiştiniz ve zaten o zaman hasta idi, akıntısı ve öksürüğü zaten vardı. 
Yani bu normal halini aslında size göstermeyi düşünüyorum. Hasta olmadığı hallerde de her gün biraz koşsa, zıplasa hemen öksürük başlıyor, sakinleşince geçiyor. 3 yaşında ve haliyle sürekli atlayıp zıplıyor ve sürekli atak gibi öksürük başlıyor. koştuğunda yada koltuklarda zıpladığında toz çıkıyor ve buna tepki veriyor olabilir mi?
Öksürük dışında garip bir de hapşırığı var, kedi gibi hapşırıyor, kısa kesik kesik 3-4 hapşırık peş peşe geliyor.
Acaba hafiften hastada biz mi anlamıyoruz yani çok hafif grip gibi bir durumu mu varda biz sağlıklı iken de öksürdüğünü düşünüyoruz bilemiyorum ki. Bazı günler burun akıntısı çok çok hafif oluyor. bu da aslında kaşla göz arası koluna siliyor da orada görüyorum yoksa mendil kullandırtacak yada sesini duyacağım bir akıntı değil.
Size yazmak için bir süre sağlıklı iken gözlemlemek istedim (sağlıklı dediğim yukarıda belirttiğim burun akıntılı hal), zaten yazın da oluyordu ama kışın çok fazlalaştı
Çok mu pipirikleniyorum bilmiyorumki, bir de insanlarda sürekli yorum yapınca etki altında kalıyorum.
hasta mı yine diyorlar,  yok o öyle diyorum... evet bunu farkettim böyle cevap veriyorum

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121258
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 13:32
Olabilir. Tabii sağlam iken gözlemek çok mühim. 1 hafta müddet ile, Zyrtec şurup verin ( günde 1 ölçek) bakalım iyi olacakmı, sonra keselim, bakalım şikayetleri geri gelecekmi??
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 13:45

aslında iştah için sipraktin denemesi yaptığımızda gözlemledim sayılır sanki daha iyi gibi geldi bana ama şimdi not alacağım insanın kafası karışıyor. 

akşamları yatmadan önce içtiği süte karıştırsam olur mu? yoksa tek başınamı vereyim? bir de sabah-akşam vermem fark eder mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 12:37
Farketmez, hertürlü verebilirsiniz.
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2011 Saat 11:32
Kadir Bey,
İdil'in zyrtec deneme sürecini aktarmak istiyorum...

İlk etapta anlattığım kesik öksürükler zyrtec kullanmaya başlamamızın 3. günü düzelmeye başladı, 7. gün tamamen kesildi diyebilirim. Öksürük kesildiği zaman daha net anladık, meğer ne çok öksürüyormuş, sessizleşti çocuk.

Daha sonra sizi aradım ve şimdide ilacı keselim dediniz. Geçtiğimiz Çarşamba günü vermemeye başladım ama C.tesi günü hastalandı yani ben sağlıklı iken ilacı verip kesme sürecini tamamlayamadım.
Şuanda burun akıntısı ve kesik öksürükleri var, şuanki öksürük öncekine benziyor ama akıntısı çok çok fazla (önceden çok hafif akıntı oluyordu, hasta olduğunu düşündürecek kadar değil, bu nedenle kuru öksürüğü var demiştim size),
Tam olarak önceki duruma döndük diyemem ama ağır hastada değil, aksıra tıksıra geziniyor ortalıkta.

Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum.

Bu arada geçtiğimiz günlerde yanağında kırmızı üstü pütürlü kırmızı bir leke çıkmıştı, tahriş olmuş gibi. ben krem sürmüştüm o sırada zyrtec de kullanmaya başladık ve geçti. C.tesi günü griple birlikte aynı yerde aynı şekil çıktı. Tesadüf edince bunu da belirtmek istedim.

Ne yapmamı önerirsiniz Kadir Bey? Yine iyileşmesini mi bekleyelim karar vermek için.

Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2011 Saat 10:15
Kadir bey, dün arada kalmış yazım hem görmenizi sağlamak hemde son durumu belirtmek istedim.
- hastalık ile ilgili olarak burun akıntısı katılaşmaya başladı beyaz-sarı... her zamanki tedavimizi uyguluyorum (bal+limon / burun damlası)
- yanağındaki kırmızı lekeye ilk önce bepanthene sürmüştüm daha da kırmızı bir hal almıştı sonra evde Atopiclair isimli krem vardı (bu kremi daha önce kızımın vucudunda döküntü olduğunda başka bir doktor vermişti) onu sürdüm hemen soldu.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2011 Saat 11:25
Şimdilik, normal grip gibi seyrediyor, aynen devam edin. İnatçı öksürükler ve/veya  sıkıntılı solunum başlarsa, durum değişir. Kremi kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.