Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve kan değerleri...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve kan değerleri...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ve kan değerleri...
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2011 Saat 23:55

kadir bey kzızın yaklaşık 2 -3haftadır kusma sorunu var,aslında kusma mı tam olarak nedir çözemedim,2-3 kere emzirdikten hemen sonra çok az şeffaf,salyalı  beyaz bir sıvı ağzından aktı tam kusma da denmez,sanki acı su gelkmiş gibiydi midesinden,kokladım kusmuk kokusu vardı.bugün ise meyve yedi,yarım saat sonra gene aynı şekikde kustu ve bir parça da yediği üzümden de vardı içinde..son zamanlarda arttı iyice.13,5 aylık artık ve ek gıda da veriyorum,anlamadım ki hani küçük bebek olsa gazdan diyeceğim ama,bu yaşta bebek neden bu şekiklde kusar ki?

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 00:08
bir de 10 aylıkken kan değerleri hgb si 9.5 du 3 gün önce tekrar ölçtürdük,yeni değerler şöyle,
rbc:4.92
mcv 72.2
hct 35.5
plt 280
wbc 10,5
hgb 11,6
mch 23,6
mchc 32,7
rdw % 14,8
rdwa 47,7
mpv 7,1
pdw 9,2
pct 0,20
lpcr 12,5
lym 8,1
gran 1,9
mid 0,5
lym % 76,8
gra %18,5
mid %4,7

reçetedeki ilaçlar ise şunlar ;

ferozinc ve ferrum şurup yazdı artı olarak bir de minadeks e devam etmemi tavsiye etti. bu kadar ilaç kullansa bir yan etkisi olur mu sizce çok değil mi...sizce kullanmalımıyım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 09:38
13.5 aylık bir çocuk için Hgb:11.6 değeri çok mükemmel bir değer ama görüyorsunuz bizim "ezberci" doktorlar gene demir ilacını  veriyorlar. Esasında hiçbir ilaca gerek yok ama almışsınız bir kere, sadece  Minadex'i  kullanın. Tarif ettiğiniz kusma, fazla verdiğinizda olan kusmadır, bir öğünde verdiğiniz miktarını biraz azaltın.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 10:45

evet haklısınız ,demiri normal sınırlar içersinde ama gene de alt sınırda diye dayadı drumuz ilacı,üstelik ferozinc de vitamin minadex de vitamin ve ikisinde de c vitamini var tıp eğitimim yok ama bana biraz mantıksız geldi açıkçası.zaten ilacı zor içiyor kızım,bu kadar ilacı dayayınca iyice tepki geliştirecek.

kadir bey bişey daha somak istiyorum,kızımın eline vurdum dün almsını istemediğim birşey alınca,arkadaşım ciğerlerine giden damarların elden  geçtiğini duymuş,ciğerleri patlar dedi,bu doğru bir bilgi midir?tabi eline de olsa vurmamamk gerek zaten ama çok merak ettim,çok teşekkür ederim,iyiki varsınız...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2011 Saat 10:43
Herhalde bi "-Atmasyonlar olimpiyatı-" yapılsa, kesin madalya alabilecek bir atmasyon. Değil, eline, vücudunun neresine vurursanız vurun, "ciğerleri" patlamaz. Malum, beylik sözdür:
 "- Nush ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir-" .

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Eki 2011 Saat 10:44
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2011 Saat 12:15
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Herhalde bi "-Atmasyonlar olimpiyatı-" yapılsa, kesin madalya alabilecek bir atmasyon. Değil, eline, vücudunun neresine vurursanız vurun, "ciğerleri" patlamaz. Malum, beylik sözdür:
 "- Nush ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir-" .
LOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.