| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hulyaozel85
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Konu: 2 yıl oldu öksürük geçmiyor Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 11:24 |
Sayın Kadir Hocam; 4 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık iki senedir geçmeyen ve özellikle kış aylarında artan bir öksürüğü var. ventolin pulmicort gibi ilaçlar kullandık (buhar makinasıyla) ancak nafile. en sonunda üniversite hastanesine gittik. alerji uzmanı buhar makinasını kullanmayın dedi bi süre ilaç tedavisi kullandı fakat geçer gibi olduysada kışa doğru yaklaştığımızdan tekrar başladı. balgamlı olan öksürük yüzünden oğlum genelde yorgun ve iştahsız ve sürekli hastalanıyor. alerjik bir durum olsa yaz mevsimindede aynı derecede olmazmı yazın nadir olan öksürük sonbahardan ilkbahara kadarda başımızdan eksik olmuyor. şuan ventolin ve bir ilaç daha kullanıyoruz (fısfıs). ve yaklaşık 10 gündür ara ara ateşleniyor. Alternatif tıp hakkında görüşlerinizi ve bana yol göstermenizi rica ederim..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120162
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 21:20 |
|
Universite hastanesindeki Allerji uzmani; "-allerjisi yok-" diyecek te, diyemiyor. Mevcut durum o ilaclari kullandiginiz icin olusan "sahte bir Astim" durumudur. Bu durumu o ilaclari vererek siz yarattiniz. Bu konudaki eski mailleri okursaniz, sizin gibi pek cok kurbanin oldugunu ve nasil kurtulduklarini okursunuz. Biraz egitim alin, 2-3 gun sonra tekrar yazin, anlamadiklarinizi veya bulamadiginiz konulari goruselim.
|
 |
hulyaozel85
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2012 Saat 18:02 |
merhaba hocam; Öncelikle yaşadığım yer küçük bir şehir, burada bronşit astım (bizimki gibi tanı konulamamış öksürük) konularında uzman doktor maalesef yok. Daha önceki yazılarınızda bu şekilde olan hastalarınıza üç kalem tedavi şekli sunmuşsunuz. limonlu bal serum fiz ve ColdMix. Sizden ricam bana bu hastalık konusunda yardımcı olmanız. Siz nasıl bir yol çizmemi önerirsiniz. Şuan oğlum kreşe gidiyor, sizce almalımıyım ve ilaçları ne şekilde kullanmalıyım (yada kullanmamalımıyım). Tek isteğim oğlumun bu devamlı öksürükten kurtulması. Şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2012 Saat 21:05 |
|
Ilk defa okul/kres/yuva ya baslayan HER COCUGUN, ilk 2 senesi boyle oksuruklu gecer. Bunlara sebep olan etkenlerin; %90'i virusler oldugundan, antibiyotiklere cevap vermezler. Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile bu devreyi en az ilac ve hasar ile atlatmaniz ideal olandir. Nadiren antibiyotik gereken durumlar da kendilerini; agiz kokusu, dilde pas ile belli ederler. 10 yasindan sonra gorulen Streptokok enfeksiyonlarinda, bunlara ilaveten ayrica; bulanti ve kusma vardir. Benim diger annelerin tecrubelerini okudukca, sizde bu isin uzmani olacaksiniz. Yoksa, simdi, bizdeki Tip Sistemi ile sefilleri oynarsiniz.
|
 |
hulyaozel85
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 14:36 |
Hocam; Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Biz bu ayın 30 unda tekrar üniversite hastanesine gideceğiz. Doktorun onayını alıp fısfıslardan kurtulmak istiyorum. Sizin önerdiğiniz tedavi şekline yöneleceğim. Ayrıca bu yıl oğlumun ikinci yılı umarım sizin dediğiniz gibi bundan sonrası bizim için öksürüksüz geçer. Birde çevremdeki bir çok kişiden zencefil bal limon macununun yararını duydum. Sizce zencefil herhangi bir yan etki yaparmı? Ayrıca evimizin ısıtma sistemi klima. Buda öksürüğe ek neden olabilir mi?
|
 |
hulyaozel85
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 14:39 |
|
Birde ; oğlum çok zayıf ve çok hareketli. Yüzü solgun gözüküyor. Bu konuda öneriniz nedir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 17:38 |
Limonlu balin, eriskinlerdeki muadili; zencefilli bal ve karabiberli corbalardir. Bunlar, aci olduklarindan pek cocuklarda tavsiye etmiyoruz. Ama cocuk itiraz etmez ise, neden olmasin? Soluk gorunum icin; bir kan sayimi yaptirip bana yazabilirseniz, cevaplarim.
|
 |
hulyaozel85
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 12:25 |
Merhaba hocam; Salı günü üniversite hastanesine gittik. Dr ciğer filmi ve sınus filmi çekti kan tahlillerine baktı ayrıca dış etkenlere karşı deri alerji testi uyguladı. alerji testinde birşey çıkmadı. Sinusleri doluymuş. antibiyotiksiz geçmez dedi. İnflacort ağız spreyi allerset şurup ve burun spreyi yazdı gerekince ventolin kullanırsınız dedi. Kan değeri iyi bağışıklık sisteminde sorun yok dedi. İlaçları kesmeden kullanın 1 ay sonra tekrar kontrole gelin dedi. Nisan ayına kadar gidişata göre tedaviniz devam edecek diyede belirtti. İlaçları keserseniz sonuca varamayız hep başa sarmak zorunda kalacağız dedi. Ne yapmalıyım. Baktığımda o da koskoca üniversite hastanesinde uzman dr. Ben ilaç kullanmak istemiyorum ama bana sonuca ulaşacağız diye garanti veriyor. Bir de sizin gibi bol bol ılık içeçekler içirin yerse ballı limonda olur dedi. Siz hala ilaçları kullanmamamı mı öneriyorsunuz.
|
 |