| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kumru
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
|
Konu: fazla kaka+çok hareket+iştahsızlık Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 22:52 |
Kadir Bey merhaba, nasılsınız?
24.11.2008 doğlumlu oğlum Alp ve 30.11.2012 doğumlu kızım Alya var. Alya 8 aylık oldu 3.560gr 50 cm doğum..şuanda 7.500 gr 72cm. ek gıdaları kabul etmiyor ...zar zor yoğurta alıştı. Sadece anne sütü ve 100ml yoğurt yiyor..inek sütü denedim..berbat gecenin sabahın kanlı kaka yaptı...bekleyip tekrar deneyeceğim..devam sütü deniyorum içmiyor..kaşık maması bebe bisküvisi sebze çorbası meyve hiç birini istemiyor..çok sütüm yok motilium kullanıyorum...oğlum da çok kaka yapıyordu kızım da..günde 6-7 defa kaka yapıyor. gece uykusunda bile kaka yapıyorlar paranoyak bir şekilde uyurken cep telefonun ışığı ile kontrol etmek zorunda kalıyorum..sarı ve cıvık kaka yapıyor..kızım uyurken carrrr carr diye kaka yapıyor duyuyorum ...sürekli bez değiştiriyorum, pamuk ıslak mendil pişik kremi bez sürekli tükeniyor doktoru oğlum için de kızım için de metabolizmaları hızlı çalışıyor sorun yok dedi...oğlum da kızım da çok hareketli 7 aylık emekledi. 2 haftadır tutunarak ayağa kalkıyor...yemek yemiyor...nasıl büyüyecek aklım almıyor..bu kadarı normal mi? ben de çok yoruluyorum..başka insanlarla paylaşıyorum..günde 1-2 defa kaka yapıyorlarmış onların çocukları...kızıma minadex başladım iştahını arttırsın diye..oğlumda işe yaramıştı...sık cıvık kaka yaptığından pişik olmaması için çırpınıyorum...sütüm yüzünde mi böyle oluyor? bağırsaklarında bir sıkıntı mı var? metabolizmaları mı çok hızlı çalışıyor?hem yemiyor hem çok hareket ediyor hem çok kaka yapıyorlar..sizin yorumlarınızı dört gözle bekliyorum...sevgiler saygılar...
Düzenleyen kumru - 29 Tem 2013 Saat 23:16
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120013
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 09:50 |
|
Barsaklarında bir enzim eksikliği olabilir. Her gün 1 adet Festal drajeyi, havanda ezip yemeklerine katın veya doğrudan yedirin. 5 gün sonra sonucu görüşelim.
|
 |
kumru
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 10:03 |
|
Kadir Bey çok teşekkür ederim cevabınız için...festal drajenin her hangi bir yan etkisi var mıdır? enzim eksikliği neden olur ve tedavi edilmezse neye sebep olur? sevgiler saygılar...
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 10:39 |
|
Şişenin tamamını yutsanız bir yan etki yapmaz.
|
 |
kumru
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 10:59 |
Kadir bey, merhabalar..
8 aylık bebek için 1 festal draje vereceğim 5 gün süre ile. doğru anlamış mıyım? aç tok farkediyor mu?
sevgiler, saygılar..
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 11:11 |
Tabiiki aç karnına vereceksiniz. Karnı tok çocuğa nasıl yedirebilirsinizki!!!
Nasıl verdiğiniz, saat kaçta verdiğiniz, kaç defada verdiniz hiç önemli değildir.
|
 |
kumru
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2013 Saat 21:38 |
Kadir Bey sizinle yazıştıktan hemen sonra ilacı aldım ve kullanmaya başladım...5 günü tamamladık..oldukça zor içirdim sadece yoğurt yiyor yoğurdun içine kattım..yoğurttan soğudu biraz sonuçta verdim. Ancak hiç olumlu bir gelişme olmadı...yetişemiyorum sürekli kaka yapıyor..altını açıyorum 5 dakika havalansın diye o arada kaka yapıyor yatak yorgan batıyor günde toplam 100ml yoğurt ve anne sütü alıyor..anlamıyorum bu kadar kaka nereden geliyor sarı cıvık..ilaçtan sonra bezinde ilacın ağır kokusu var..idrarından ya da kakasından ilaç kokusu geliyor...hani gelişimi kilosu iyi olsa şükür diyeceğim...festal draje de işe yaramadı bundan ne sonuç çıkarmak gerekir?bundan sonra ne yol izlemem gerekir?çok teşekkür ederim..sevgiler, saygılar...
Düzenleyen kumru - 04 Ağu 2013 Saat 21:45
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 10:09 |
|
Enzim eksikliği değilmiş. şu andaki kilosu nasıl? Eğer, 7.5 kilonun üstüne çıkabildi ise, önemli değil, barsakları bu şekilde çalışıyor demektir. Festali vermeyin.
|
 |