Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oksuruk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoksuruk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesajın Direkt Linki Konu: oksuruk
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 08:05
Merhaba hocam;
Yurtdisinda yasiyorum.4,5 yasindaki kizim 1 ay once ateslendi.ardindan once kuru sonra balgamli oksuruk ve burun akintisi basladi.bu surecte balli limon ve serum fizyolojik kullandim.bayram tatilinde turkiyede doktora goturdum.peditus ve zirtec Verdi.kullanmadim..
1 haftanin sonunda kontrole goturdum gecmis ama oksuruk biraz daha devam eder dedi.burun akintisi sadece 1 hafta surdu.sadece sulu bir akintiydi.hic koyulasmadi.ama ben serum fizyolojik 2 hafta kullandim.balli limonu kesmedim..Ozellikle geceleri ve sabahlari oksuruyor.
Ardindan yasadigimiz yere donduk. Sonra anaokuluna gitti.ilk gun okulda usudugunu soyledi.koloriferler yanmiyormus,isiticiyla isiniyorlarmis.okulla konusup,daha siki giydirip 3 gun daha gonderdim.
sadece balgamli oksurugu vardi.burun akintisi yok.arada azicik agizda koku oluyordu.
Bu hafta sonu dun gece yine uyandi ve oksurmeye basladi.bu sefer sesi borozan gibi cikiyordu.en son 2 sene once krup olmustu ve tekrarlamamisti.Hocam acaba krup mu?
Okulda usuttugu icin oksuruk cigerlere mi indi.o yuzden mi sesi oyle cikiyor?
Hafta ici bir misafir gelmisti evimize gripliydi,sesi kizimin sesine benzer sekildeydi.(catalli konusuyordu)acaba ondan mikrop mu kapti?buyuk insanlarda krup olurmu?
Ust uste bircok olay yasayinca ne dusunecegimi sasirdim..ne yapmam gerekir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 12:20
hocam bide burun tikali degilse oksurukte varsa ne kadar serum fizyolojik devam etmek gerekir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 19:29
   "peditus ve zirtec Verdi '
Vermese sasardim zaten...
Krup (Akut larenjit) olabilir. Buyuklerden de gecebilir. Gece nefes almasi zorlasirsa, sarip-sarmalayip soguga cikarin, aninda acilir.
Serum Fiz her turlu durumda kullanabilirsiniz. Oksuruk icin; LIMONLU BAL"i ONCELIKLE KULLANIN.   
Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 19:47
hocam eger çocukta ek başka(ateş-ıshal-kusma) belırtıler yoksa oksuruk 1 ay veya daha fazlada sürse endıse etmemize gerek yokmu?
ağızda koku,dılde pas lekesı olursa kan sayımı yaptırmalıyız.
sızı doğrumu anlamışım hocam..
1 ayın ustune dun gece oyle çatallı oksurunce acaba cıgere falanmı ındı dıye endıse ettım..bızlerı yıllardır cıgere ınmekle korkutmuşlar.acıkcası cıgere nasıl ınıyor bılmedıgımızden,yıne arada soluğu doktorda alıyoruz..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 20:33
Bilhassa; atessiz baslayan Gripler, bagisiklik sisteminin bu virusu; adam yerine koymayip tepki vermemesi yuzunden 1-2 ay surebilirler...
Bundan cocuk da faydalanir, zira vucutta boyle "enayi" bir virus varken, ciddi hastalik yapabilecek kuvvetli virusler dahi vucuda giremezler. Bu sadece viruslere has bir ozelliktir. ILK GIREN VIRUS, hucrelerin "INTERFERON" salgilamasina sebep olarak, diger viruslerin hucre icine girmelerini onler..
Bu konulari, hele Interferonun ne oldugunu bizim doktorlarin bilmesine imkan yoktur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.