Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzirme ve bebegin kilosu hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzirme ve bebegin kilosu hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzirme ve bebegin kilosu hk.
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 11:20
Kadir Bey iyi gunler,
Bebegim tam 3 aylik. Dogum kilosu 3.680 kg, hastane cikisi 3.340kg. idi.ilk ay kilosu 4.200 kg. , ikinci ay da 4.885 kg olarak cikti. 
Dun en son yapilan, 3 ay kontrolunde de 5.500 kg.cikti bebegimiz. Doktorumuz dogum kilosu iyi oldugu icin yaklasik 6 kg olmasini beklerdim, acaba sut mu yetmiyor, doymuyor mu dedi. Mama takviyesini dusunebilirsin dedi.
Yaklasik 3 saatte bir emziriyorum ben. Bezleri de islak oluyor, kakasini da yapiyor. Ayrica huzursuz bir bebek de degildir. Cok sukur. 
Acaba yanlis yaptigim birsey mi var diye dusunuyorum, ya da eksik. 
Ben ilk alti ay sadece anne sutu ile beslenmesini cok istiyorum. Kilosunu siz nasil buldunuz? Sizce de takviye gerekir mi? Her ay 600 gr. Alıyor. Bu böyle devam ederse gelecek ay daha da zayıf bır bebek mı olur? 
Bir sorum da şu; tek gogusten uzun sure mi emzirmek daha iyi yoksa her iki gogusten de 20şer dak.emmesi mi? Kisaca kaç dak.emzirmek yeterlı olur acaba? Bunu soruyorum cunku bıraksam kızım cok uzun sure gogsumde kalabılır. Emzırıken uyuyor genelde, keyıf yapıyor dıyebılırım.
Cok uzun yazdım. Kusura bakmayın. 
Sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ediyorum.
Sımdıden tesekkur ederım.
Saygılar.

Yukarı Dön
Sade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 13:33
Kadır bey,
Boyunu paylaşmadığımı fark ettım. bebegımızın boyu 64,5 cm. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121252
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 17:51
Boyu yanlis olculmus gibi.. 61 veya 62cm olacak... 700gram bir eksigi var.. Dogrusu, bu olculeri pek gozum tutmadi. Baska bir yerde tekrar baktirabilirmisiniz... Her iki gogusunuzu; 10'ar dakika emzirmeniz, en uygun olanidir. SAKIN mama ve ek gidalar icin acele etmeyin. Simdiki moda, ek gidalar ile annelerin kafasini karistirip, doktora daha sik gitmesini saglamak... Kasten kilosunu dusuk gostermis bile olabilirler.. Hele 64.5cm boy dogru ise, kilosunda, kesin bir "yamukluk" var demektir...
Yukarı Dön
Sade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 07:24
Cok tesekkurler yanıtınız ıçin. Yarın tekrar bi doktora götürüp sizinle paylaşmak istiyorum.
İyi günler
Yukarı Dön
Sade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 18:17
Kadir bey merhaba,
Bugun doktora tekrar gittik. 3aylik kizim  5.650 kg.olarak cikti. Boyu da 62 cm. :) boyunda bir yanlislik oldugu dogruymus.
Doktor kilosunun evet az oldugunu bildirdi. 
Siz ne dusunuyorsunuz? Ne yapabilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121252
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 19:43
Acele etmeyin derim...Bu ay 600gram almasi yeterlidir. Obur ay tekrar bakariz... Memeyi; 10'ar dakika olacak sekilde,en az 3-4 saat aralarla verin.. Gordunuz degil mi,kontrolleri ne kadar; bastan savma, salla-pati bir sekilde yaptiklarini!!!
Yukarı Dön
Sade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2013 Saat 12:36
Tesekkurler doktor bey.
İnş. gelecek ay kilo artışı daha fazla olur. Tavsiyenizi yapacağım.

Yukarı Dön
Sade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 15:31
Kadir Bey tekrar merhaba,
Bu konu uzadı demezsiniz inşAllah ama sizinle son gelişmeyi paylaşmak istedim.

Doktorumuz, geçen hafta yapılan 3.ay muayenesinde kızımızı 1 hafta sonra tekrar görmek istediğini belirtmişti. Biz de tekrar bugün gittik kontrole. 5.760 kg çıktı kilosu bebeğimizin. 3.ay kontrolünde 5.650 idi. Yani 1 haftada 110 gr almış. Doktorumuz alt sınır bu artış dedi. Ben de mama vermek istemediğimi belirttim kibarca. Tamam böyle devam edin o zaman, gelecek ay bakalım dedi.

Asıl sizinle paylaşmak istediğim önemli nokta şu; 
Ben bugün doktorumuzdan boyunu tekrar ölçmesini rica ettim. Çünkü bi yanlışlık varmış gibi geliyordu. 
2.ayda boyu 61 cm idi. Geçen hafta da 62 ölçüldü. Ama kızımıza geçen ay giydiği pantolonlar olmuyor, 1 ayda 1 cm uzaması az gelmişti. Dışarıdan da maşAllah boylu gözüküyor zaten. Durum böyle olunca doktorumuz tekrar ölçtü ve boyu 65,5 cm çıktı. Yanlış ölçmüşüz dedi. 
Doktorumuz İstanbul'un en bilindik hastanelerindeki güvenilir bir doktor.
Tabi ki herkes hata yapabilir. Belki o gün kafası karışık olabilir. Beni meraklandıran size boyunu ilk kontrolde söylediğimde bi "yamukluk" var bu işte demiştiniz.

3 ay 1 haftalık bebeğim boyu 5.760 kg, boyu da 65,5 olması nasıl sizce?

Çok uzun bir mesaj oldu . Umarım ifade edebilmişimdir anlaşılır bir şekilde,
Teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.