Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit mi bronsit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit mi bronsit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
besirinannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit mi bronsit mi?
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 13:02
hocam iyi günler, oğlumda iki haftayi geckin süredir  sadece geceleri öksürük vardi, bir gece oluyor bir gece olmuyor seklinde, israrci degildi,gecen hafta da burun tıkanıklıgı oldu, serum fizyolojik sık kullanamiyorum, cok tepki gösteriyor, pazartesi günü, öksürügü artti, ertesi gün de sabah beste oglum huzursuz bir sekilde kalkti, hafif atesi vardi, solunumu sılıntılıydı, hızlı nefes alis verisi ve kesik kesik öksürür gibi. halsiz ve istahsizdi. esimin evhamiyla dr.a gittik, daha önce iki kez gittik o dr.a nezle diyerek ilac vermemisti ama onun nezle dedigi durum daha sonra yine bu sekilde agirlasmisti ama ben ilac vermemistim israrla ve gecmisti.
benim sorum su bu durumda bronsiolit olabilir mi ve öyleyse tedavisi nasil olur?
dr. zatürreden bile süphelendi, akciger filmi istedi, filmde bisey cikmadi, receteye a. bronsit yazmis, macrol ve bricanyl verdi, esimin israriyla kullaniyorum cünkü kullanmazsak tekrarlayacagini düsünüyor, gecen sefer kullanmadik da böyle oldu gibi... atesi sadece bir gün sürdü hic düsürmedim. öksürük de azaldi. sizce ilaclar iyi mi geldi ben emin olamiyorum. tesekkürler. saygilar.

Düzenleyen besirinannesi - 24 Oca 2014 Saat 13:04
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121324
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 21:21
1- Baktriel Zaturre de, yuksek ates olur, solunum hizlidir..Kan sayiminda WBC: cok yuksektir.
2- Bronsiolit; Nezlenin goguse inmis seklidir,ates bazen olur, solunum sikintili olabilir, viral hadise oldugundan, Astim ilaclarina ve Antibiyotiklere cevap vermez... Kan sayiminda;WBC: dusuktur.
3- Astim, Bronsit,lerde: Solunum sayisi artmaz. Nefes verme sikintilidir ve "Wheezing" denilen islik calar tarzda (cizirtili) sesler vardir . Ates yoktur, kan sayiminda, WBC:normaldir..

Agizda; cok pis bir koku, dil uzerinde kalin bir pas tabakasi olmayanlarda, ANTIBIYOTIK GEREKMEZ..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.