| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
alevbadepolat
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 60
|
Konu: Ek gıda ,gece beslenmesi,kg alamaması Gönderim Zamanı: 01 Mar 2014 Saat 17:36 |
|
Merhaba Hocam
1-Kızım 27 ağustos 3900kg doğdu 6 aylık 7200 kg ama son 2 ayda sadece 300 gr aldı.Siz kaka yeşilse çok yemiş diyordunuz genelde yeşil yapıyo ama genel kilo alımı çok yavaş zaten günde 2 kere çişli bezini alıyorum sadece anne sütü alıyo şimdi hocam 6 aylıkta oldu ek gıdaya başla diyolar ama pek çiğneme beceriside yok ve istemiyo bişey yemek ben ne yapayım sütüm yetmiyomu? Ek mama vereyimmi? Ek gıda olarak günde ne kadar ne vermeliyim mesela????
2-Bide doktor gece beslenmesi gerekmez diyo ama kızım 2 kere kalkıyo emmeye???
3-yoğurdu ev yoğurdu vermeyin parazit yapar dışarıdan pastorizd süt ver diyolar ne diyosunuz?
4-yürütece ne zaman koyabilirim?
5-bebeğin yemeklerine tuz ve salça eklemelimiyim?
Şimdiden teşekkürler
|
|
Alev Atak
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120077
|
Gönderim Zamanı: 01 Mar 2014 Saat 20:24 |
|
1- 150 gram eksigi var. Anne sutu yetmediginde, ilk vereceginiz gida; "kutu sutleri" olsun. 50ml teklif edin, bakalim alacakmi. Almazsa, anne sutu yetiyor demektir. Gerisini eski maillerden okuyun.
2- Gece beslenmesi GEREKLIDIR... Aciktigi icin uyaniyor, keyfinden degil...
3- Yogurt yapilacak sut, evvelden kaynatildigi icin; "parazit yapmasi" IMKANSIZDIR... Resmen salliyorlar..
4- Yurutec; sart bir sey degildir, zararlida degildir.. Keyfiniz bilir, 6 aydan sonra ne zaman isterseniz, oturtun.
5- Tuz ve salca bebekler icin "gerekli" degildir, yemeklerine koymaniza gerek yoktur, AMA,sizin tuzlu ve salcali yemeklerinizden, coplenebilir... ARADA fark VARDIR...
|
 |
alevbadepolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 13:10 |
|
Teşekkürler Hocam
Birşey daha sormak istiyorum kızımın hiç uyku düzeni yoktu gece gündüz sallanarak uyumak istiyordu gec 45 dak uyanıyo emmek istiyodu sonra tekrar sallanma vs Ben Amerikalı doktor Richard Ferberin uyku sorunlatı ve çözümleri kitabını aldım ve uygulamaya başladım ferber yöntemi kısaca özetlemem gerekirse çocuğa uyku rutini oluşturduktan sonta yatağa uyanık bırakıyosun ve belirli aralıklarla yanına gidip ben burdayım mesajı veriyosun ama asla kucağa almadan yılmadan ağlamasına kulak asmadan ve hergün yanına gidiş sürelerini uzatıyosun genelde 1 haftada çocuklar kendileri uyumayı öğreniyo ve gece kesintisiz uyumaya başlıyo.
Bizdeki durum şöyle evet kendi başına uyumayı öğredi gecede 2 sefer memeye kalkıyo sonra hemen uyuyo fakat gündüz 3 kere gece uykuya dalmasınıda sayarsak günde 4 defa uyumaya çalışıtkrn halen ağlıyo yani bazen 10 dak bazen 30 dak(zaten 30 dak fazla ağlatmayın demekki uyumak istemiyodur yöntem) ama 1 haftada ağlamadan uyumaya alışır yazıyo fakan benim kız 2 hafta oldu genelde halen ağlıyo:(((
Sormak istediğim bu ağlatmalarım kızımın psikolojisine zarar verirmi
Sisteme devam etmelimiyim sizce?
Bide kızım 4 gündür falan etrafıyla acayip ilgiki hep ellemek ağzına almak ve çevresine bakmak istiyo bide tv çok dikkatini çekiyo sürekli bakmaya çalışıyo eskiden Birebir bizimle oynamayı daha çok tercih ediyordu Annem de dediki işte sen çocuğu ağlatıyosun psikolojisi bozuldu hiç yüzümüze bakmıyo bizle oynamıyo dedi olabilirmi çok korkuyorum.
Hocam bide bu kadar bebeğin tabiki tv seyrettirmek mantıklı değil ama günde 1 yada 2 saat baksa zarar verirmi yani bazen mecbur kalıyorum ama bunun dışında hep ilgileniyorum oynuyorum bebeğimle.
Şimdiden çok sağolun Allah sizi başımızdan eksik etmesin...
|
|
Alev Atak
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120077
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 19:48 |
|
Bu tur doktorlar ve yontemleri, '50li yillandan beri, Benjamin Spock ile baslamis, gunumuze kadar, 10'larcasi donem donem cikmistir... Emin olun, 2-3 sene sonra, bu yontemlerin tam aksini savunan bir suru doktor daha cikacaktir... Aynen "diyet kitaplari" gibi bu soytariliklarin sonu ASLA gelmeyecektir.
Her cocuk, farkli yapiya sahiptir... Sizin eviniz; askeri veya yatili okul "yatakhanesi" degildir, oyle zart-zurtlarla bebek-cocuk buyutulmez..
Sabahtan-aksama kadar TV seyrettirmek baska, arada bir TV'ye bakmak baska seydir..
Tabiat; anne-cocuk iliskisini, " ilk insandan" beri basari ile halletmistir... Dogal olun, icinizden nasil geliyorsa, oyle davranin... Annelerin, cocuklarina nasil bakmalari gerektigi onlarin genetik yapilarina islenmistir... Boyle abuk-sabuk insanlarin bilgilerine ihtiyaciniz yoktur.. Siz; "ANNE OLUN" yeter..
|
 |
alevbadepolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2014 Saat 22:13 |
|
Teşekkür ederim hocam
|
|