Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine / yeni / yeniden Beta Kabusu :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine / yeni / yeniden Beta Kabusu :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: Yine / yeni / yeniden Beta Kabusu :(
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 20:41
Sayın hocam, bu aralık ayından beri sizi hep aynı konuda 3.rahatsız edişim maslesef .. Ama yeminnen aklımı kaçırmak üzereyim Tongue9 yaş 2 aylık 34 kilo kızım , Aralıkta  A strep hızlı test - bize sunduğunuz bilgiler sayeinde deposilin (6-3.3 bulamamıştık ) 1.2 ve 48 saati takviye etmek için metazori yazdıkları için evde bulunan agmnt sadece 3 gün kullanmıştık .. Lakin tam 1.5 ay sonra yineledi ve direne direne ( kilosuna uymaz vesire ) 6-3.3 vurdurduk .. Ve fakat şimdi tastamam 20 gün sonra yine hızlı test / yine kusma ateş :( yine Beta :( şehrimin hiç bilmediğim smtlerinde - hiç bilmediğim çocuk hastanelerini ve ac
Llerini keşfettim bu üreçte .. Şimdi 6-3.3 yine yok dediler- bide bi önceki doktora denk dÜşüp azarlandım- ben size bu yaş ve kiloya 6-3.3 yetmez demiştim diye ( halim olsa kanımın son damladına kadaar öğretilerinizle savaırdım ama Ms'im hiç iyi değil bugünlerde )  -sonuçta naz- niyaz  1.2 yi vurdular .. Ben yine sizden öğrendiğim şekilde 48 saaylik açığı agmnt ile kapatacam.. DEJAVU gibi ! Ne oluyor sayın hocam ..?  Nedir bu 2 .5 ayda 3 kez ? Üstelik de sizden öğrendiğim kadarı ile deposilin 1 ay koruyucu iken bu kez 20 günde ? Çook üzülüyorum hocam, herseferinde önce illaki test - sonra iğne ..bu tekerrürde mutlak var bir kabahatimiz Diyorum ..Ya bişeyleri yanlış - yada eksik yapıyorum ama ne ???size danışmıştım arada test yaptırayım mı diye - bidahaki hastalık belirtilerine dek gerek yok demiştiniz ki zaten 20 günde hoop yine beta :( şimdi doktora göre immum sistem için sabah akşam bişey almalı imiş .. Hatta kawasaki kalp doktorumuza bi görünsek iyi olurmuş - aso - crp falanda baktırın dedi ve sepetledi ! Siz nedersiniz ? Çevremizde eşi - dostu - sık görüştüğü çocuk yok kapabikecği - okulunda ve sınıfında da bizden başka duymadık A strepli vaka :( yoksa hep vücudundamı ve atamıyor mu bu bakteriyi ? Eğer öğleyse bu deposilinler ne işe yarar ? Ne dir - ne değildir bi türlü bilemedim yani , tek umudum yine sizsiniz .. Ne yapalım / hangi yolu izleyelim ki bidahasının önüne geçelim?!? Ne olur bi çare sevgili hocam Embarrassed
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 21:17
Eger, her hasta, sizin gibi; Deposilin6-3-3 veya, 1.2 ile tedavi edilseler, etrafta Streptokok kalmaz... Ama, sacma sapan tedavilerle, etrafinizda devamli hasta oldugundan, Penisilinin koruyucu suresi bittiginde, Strep-A (+) gelir. Eksiklik veya hata sizde degil, toplumda... Deposilin6-3-3 yasa gore; "yetmez" diye bir sey yok.. Cahilliklerinden, boyle konusuyorlar...
Yapilan bu hatalarin sonucunu gene cocuklar, 8-10 sene sonra; "Kalp Romatizmasi" veya "Nefrit" (AGN) olarak odeyecekler... Bu doktorlarda, herhalde, o zaman bu konulari ogrenecekler..
Kawasaki hastaliginda, Penisilin ignesinden sonra; hic duzelme olmaz. Tekrar olmasinin, Kawasaki hastaligi ile en ufak bir ilgisi yoktur.. Siz Penisiline 12 saatte cevap veriyormu, vermiyormu, ona bakin..
VUCUTTAN ATAMIYOR DIYE BIR SEY YOK. Tek bir olcek; Ampisilin ile bile, 12 saatte koku kazinir.
Tasiyicilik VARDIR...AMA, bu hastalardaki Streptokok, hicbir hastalik yapabilme kapasitesine de sahip DEGILDIR...
Siz Klinik arazlari takip edin. ATES+ Dilde pas ve agizda cok kotu koku+ Bulanti, kusma varsa, o zaman Strep-A Testini yaptirin..
Bunlardan her sey beklenir, yalan yere Strep-A (+) diye rapor bile verirler... Bu sebeple, Klinik arazlar uymazsa, bu teste bile kulak asmayin...
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 21:55
Çok teşekkürler sayın hocam; ben zaten sayenizde işi öğrenenlerden olduğum için , çocukta belirtileri gördükten sonra ;A strep testini özelde yaptırıp , doktora öyle gidiyorum.. Bu seferki ardarda 3 kez ve özelliklede sonuncusu 20 günde çıktığı için endişelendim.. Anladığım oki aso- crp - kalp kontrol falan gerekmez evladıma .. Ve yanılıyorumki 10 günlül şurup doz kullanıcısı betalı çocukların ebeveynleri tek dozda çocuğu düzelip / pek tabiki okula ve öğretmene bile duyurmadıklarından.. Biz kapıp duruyoruz bu mereti ! Ohh .. Şükürki bizde bi eksik - hata yok anne / baba olarak ,. Sanırım kızımın bağışıklığı içinde ek destek falan önermiyosunuz bu durumda .. Sadece 3 gün agmnt sabah akşam kiloya göre ölçek verip bu faslıda kapatıcaz inşallah .. Ama hakikaten sıkıldık - bunaldık artık , hem bu çocukların gelecek yıllarındaki sağlıklarına yazık - hem bize yaşattıklarına .. Ne diyim, bu ülkede Sadece Allah'a emanetiz herbirimiz :( bu yıl - bu son betamız olur dualarımla ve size bşrkezdaha sonsuz teşekkürlerimle .. Saygılar .. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 18:25
Yaptiklariniz ve dedikleriniz dogru...
Turkiye de Tib egitimi bu sekilde oldugu surece, bu sacmaliklar devam eder ve bunun acilarini, cocuklar ve aileler ceker..
Her toplum, layik oldugu doktorlara sahiptir... Anketlerde, soruldugunda; millet yeni "Saglik Reformlarindan" pek memnunlardi... Gorecekler, Hanyayi-Konyayi... Felek carptimi iste boyle carpar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.