Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KUSMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKUSMA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KUSMA
    Gönderim Zamanı: 24 Nis 2014 Saat 17:02
hocam mrb yine bi sıkıntımız var, malum size sormadanda geçemiyorum. oğlum 18 aylık oldu,aşımız vardı haftabaşı ama henüz daha yaptıramadık su nedenle: oğlum geçtiğimiz perşembe aksamı birden ateşlendi müdahele etmedim neşesi yerindeydi ilk gün 38,5 larda seyredi ateşi 3 gün sürdü 2 gün calpol verdim 3 gün sonra ateşi düştü ama bu seferde öksürük başladı keyfi kaçtı öksürüğün ardından kusma yaşandı, druna götürdük peditusa devam et, öksürük için prospan 3*3ml, pedifen ve kusması içinde atamik 10 damla *3 öğün verdi. dr götürdüğümüz gün damlayı kusması çok olunca 3 öğün kullan ertesi gün kusması olmazsa olmaszsa kullanma dedi. pedifene hiç başlamadım. sadece peditus ve prospan veriyorum.ama 3 gündür hiç katı bisey yemiyor su, süt ve anne sütü istiyo,1 gün arayla kusmaları artıyo, dün sabah kahvaltıda zeytin takmak istedi sadece ardından kustu arkası gelmedi. aksam saatlerinde portakal suyu verdim hemen kustu, beni emmek istedi yine kustu,ardından yine... 3 kez arka arkaya devam etti kusması aralarda 15- 20 dk oynuyo, sonra durdu kusması ve su ana kadar tekrarlamadı. inşallah da olmaz. aslında bu kusmalar ilk öksürük olunca ardından geliyor, çünkü öksürünce balgam gibi çıkarmak istiyo bilmediği için yutamadığından bu seferde kusturuyor sanırım. drumuz, üst solunum yolu dedi, kusmasını öksürüğünden olduğunu sölyedi. ilaçlara devammı etmeliyim? hala kös kös öksürüğü mevcut, 18 aylık, kilo 10.650 boyu ölçmedik. doğum kilosu 3,600 52 cm, iştahsızlığı bu hastalık öncesinde de mevcuttu simdi daha çok sizce ne yolu izlemeliyim? saygılarımla

Düzenleyen Nureymen - 24 Nis 2014 Saat 17:06
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2014 Saat 23:48
SAKIN: Prospan ve Peditus'u VERMEYIN...
VE ASLA: Peditus ile Calpol'u beraber (ayni gun icinde) kullanmayin... Her iki ilacinda icinde 120mg Parasetamol oldugunu yeni doktorlar bilmiyorlar.. (Yeni dedi isek; 2000 yilindan sonrakiler)

Cocugunuz; "Domuz Gribi" geciriyor, hicbir ilaci-tedavisi yoktur, siz israrla; "cocuk iyilesmedi" diye doktorlara gittiginiz surece, ilaclarin dozu ve miktari artacak, en sonunda 10 igne verip cenenizi kapamaya calisacaklar.
Turk Doktorlari, "Domuz Gribinin" ozellikleri bilmezler ve ASLA da ogrenemiyeceklerdir.
Domuz Gribinin tedavisi yoktur; ilac-antibiyotiklerle daha kotu olur.
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2014 Saat 09:40
hocam benim bildiğim aynı anla calpol ve peditusun kullanılmaması, yani aynı gün içinde verilmemesini duymadım eczanecilerde benim bildiğim gibi söylemişti tmm hocam dikkat ederim aynı anda kullanmamaya.
domuz gribi demişsiniz ama benim bi bilgim yok oğlum sizce bunu geçiriyorsa benim anne larak ne yapmam gerektiğini izah etmemişsiniz.dün hiç kusmamış mesela ama gece tam yatacağımız sırada oynamak istedi zıpladı tabi bu seferde öksürük başladı ve yine kustu ve kusmaktan artık çok korkuyo. ben bu kusmasını nasıl durduracam bana bunu açıklarmısınız. prospan vermeyin yazmışsınız ama kös kös devam etmekte. limon bal karıştırıp veriyorum kusuyor, öksürük gıcığını kessin diye portakal dilim halinde veriyorum ardından yine kusuyor, suyunu sıkıp versem yine yine kusuyor, bende inanın çok sasırdım, atamik damla hiç 3 öğün vermedim,acaba ondanmı bu kusması ilerledi.asla bisey yemiyor sıvı gıdalar haricinde. 5 gündür mahvoldu oğlum, aşımızda olamıyoruz. drumuz bunu atlatmadıkça aşıyı vurdurma haftaya vurdur dedi de zamanı geçermi bu oğlum haftayada düzelmeyecek sanki,istahını açmayı biseyler yedirmeyi ve kusmasını önlemeyi nasıl basarabilirim hocam. saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2014 Saat 18:47
Muhim olan: GUNLUK DOZ... 24 Saat icinde, gunluk dozun ustune ciktiginizda, zehirlenme yapar... Eczacilar, sadece islerine geldigi gibi konusurlar... Hangi usulde daha fazla ilac satacaksa, onu tavsiye ederler...
MISAL: 11 kilo bir cocuk: Gunde:3x120mg Parasetamol ihtiva eden ilac alabilir. Toplam 360mg eder. Eger siz bu dozun ustune, farkli saatlerde bile olsa, Peditus verirseniz, 3-5 gunde, cocugun Karacigerini harap edersiniz..
Bu hesabi o geri-zekali eczaciniza bir soyleyin de ogrensin...
Aynu anda alinip-alinmamasi onemli degildir... GUNLUK DOZ ONEMLIDIR..
Dedigim gibi, cocugunuz, "Domuz Gribi" geciriyor. Eger kusma cok olursa, Emedur100 fitil, gunde 2xyarim fitil kullanin..
Rotavirus asilari haric, hicbir asinin "zamani" gecmez...
Domuz Gribi, 1 hafta kadar surer, 2-3 gununuz kaldi.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Nis 2014 Saat 18:48
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2014 Saat 23:56
tsk ederim hocam, artık bitsin bu kabus dolu günler oğlum için, su ana kadar kasma yaşanmadı bugünlük allaha sükür su anda uyuyor, sadece nefes almada sorunu var sanırsam akıyo beyaz sayda az az ama tıkanıklığı mevcut serum fizyolojikmi yoksa iladinmi uygulamammı önerirsiniz yarın devam ederse. bugün tek sabah peditus verilmiş, aksam 21 surlarında cok öksürdü prospan verdim ve öksürük yoki yarın artık bu iacları uygulamaayayım diyorum. bi arkadaş bebeğine uygulamış öksürük için ayak tabanına viks sür corap giydir sabaha eser kalmaz öksürüğünden dedi,bu konudaki görüsünüz ne konudadır?
-bide drumuz o gün bıngıldak kontrolünü yaptırdım henüz kapanmamıştı, günde 6 damla monovit veriyordum. kullanmana gerek yok kapanmış gibi artık güneşli günler var bak cok, bolbol güneşe çıkar güneş alsın dedi.bunu zaten yapıyrdum.bundan sonra senede 1 ampul dvit ampul içirsem faydası nedir ne zamana kadar uygulamalıyım?
-hocam 10,650 kilosu ayına göre normalmidir?(18 aylık) 14 aylıkken 9.300 76 cm di ama suan boyunu ölçmedik
-bide zymflor olayına gelmek istiyorum bu diş içinse bunu hangi aydan nerden bularak ne sekilde uygulamalıyım.SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2014 Saat 00:41
Once Serum Fiz deneyin, acilmazsa, Iliadin kullanabilirsiniz... GENELLIKLE, iLIADIN'I; KULAK AGRISI OLUNCA KULLANDIRIRIM... Cok sart olmadikca, Serum fiz ile idare edin.
-Bingildak, oksuruk, Dvit3, ile ilgili sualleri eski mailleredn bakin.
- 400gram eksigi var.
- Zymafluor'da o kadar cok anlatildiki....
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2014 Saat 10:25
hocam tekrardan mrb, oğlum hala iyileşmedi 18 nisanda 3 gün ateşle baslyan hastalığımız 21 nisandan bu yana grip olarak hala devam etmektedir., siz domuz gribi teşhisi koydunuz dün gözleri sulanma oldu, uyandıktan sonra sanki ağlıyor gibi kısa süreli gözleri aktı, gözlerinde su an akma yok ama dolu dolyu gözleri bakışları sanki kirpiğin ucundamıs gibi gözyaşı. kusması durdu yalnız öksürürse ardından az geldi, öksürüğümüz nadir de su gözlerinin sulanması burnunun tıkalılığı devam ediyor hapşırdıkça ardı ardına hapşırıyor gözleri kızarıyo serum fizyolajik uyguluyorum burnuna tıkanıklığı için, akıyor ama beni emerken tıkanıyor, daha kac gün sürerki rahatsızlığımız bu gözlerinin sulanması nedeni nedir?tsklerler simdiden
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2014 Saat 21:01
Diger Griplerden daha kisa surer ve en iyi tarafi; kulaga vurmaz. En uzunu;2 hafta surer.
Gozlerinin sulanmasi, "Goz yasi"ni buruna tasiyan kanallarda tikaniklik oldugu icindir. Sik sik, burnuna Serum fiz damlatin. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.