Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7 aylık bebek(yeşil kaka)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7 aylık bebek(yeşil kaka)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuna77 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 190
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuna77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 7 aylık bebek(yeşil kaka)
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 08:48
Merhaba Kadir Bey.Herşeyden önce iyiki sizi tanıdık 10 yaşındaki oğlum sayenizde 7-8 yıldır antibiyotiksiz ilaçsız atlatıyor herşeyi çok şükür.
Şimdi 7 aylık bebeğimizide sizin yönlendirmelerinizle büyüteceğiz inşaallah.
23/02/2014 doğumlu bebeğimiz normal doğum herşey normal.49 cm boy 3500 gr.doğdu.Sarılığı hafif atlattı.Peygamber sünnetli Tedavi için yaşını bekliyoruz tavsiyenizle.rotarix 2 doz aşımızı sizin söylediğimiz aylarda yaptırdık. 25/08/2014 6 aylık aşılarımızı olduk. 70 cm boy 8200 gr kilo sadece anne sütü alıyor.süt sağıp depoladık biberona alıştırmaya çalışıyoruz.ben eylul 1 de işe başlayacağım.Bebeğimiz çok keyifli bir bebek canı isterse uyuturuz istemezse zorlamayız.ek gıda olarak muzla yoğurt denedik hiç itiraz etmeden yedi.Ama doğduğundan beri beni en uzun 3 yada 4 dakika emiyor gecede gündüzde.Geceleri  gözleri kapalı ağlamıyorda ama sürekli bi yüz üstü dönüyor bir sağa sola meme teklif ediyorum bazen alıyor bazen almıyor 7 aya girdi hala bu durum böyle aşırı besleniyordur diye sürekli kaka yeşil oluyor dün biberonla besledim gün boyu sadece 180 ml anne sütü içti gecede emmedi ama sabah kakası yine yeşil başkada bir sıkıntısı yok neden böyle yapıyorr uyumuyor gündüzde toplamda 2-3 bazen 4 saat uyuyor bu saat toplamı aksam 7 ye kadarki süre sorun ne olabilir gece 12 den sonra başlayan bu hareketlilik nedir yanımda yatıyor beşiğinde yatırmıyorum çünkü bana dahada zor oluyor sürekli kalk yat kalk yat.akşamda 9 da uyuyor 12 ye kadar sorun yok 1 kez acıktığı için mızıldıyor emince 2-3 dakika emer dalıyor tekrar ne önerirsiniz bu arada yürütece biniyor gün içinde sırt üstü yatarken yüz üstüne dönüyor herşeyi ağzına götürüyor abisini ve bizleri tanıyor seslere tepki veriyor yani herşey normal seyrinde kakasını günde 2-3 kez yapıyor gazını çıkartıyor alttan üstten

Düzenleyen tuna77 - 29 Ağu 2014 Saat 08:58
77
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 18:44
Yesil kaka = Cok yeme... Sorun: cok yemesi.

Bu konuyu okumus olmaniz gerekirdi.
Zaten durumu, simdiki kilosundan da belli. 400gram fazlasi var. Yatarkenki huzursuzlugu da asiri beslenmesinden.
Yukarı Dön
tuna77 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 190
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuna77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 20:51
Kadir bey günde en uzun 3-4 dakika ve bu emmelerde  uykuya ya dalarken yada uyanmak için mızırdadığında oluyor. Gecede gündüzde emme süresi aynı. Gün içinde toplam kac ml emmesi gerekir ben işde gidince biberonla aksam 16:00 - 17:00 ye kadar toplamda kaç ml içmesi lazım. Bugünde aksam 20:00 ye kadar toplam 220 ml biberonla içti.Aç olsa ağlar diye ben mama yada ek gıda vermiyorum.Herkes bu bebek aç kalıyor gece ondan uyanıyor diyor.Hayır diyorum sizin yazılarınızdan okuduğumu anlatıyorum  yazılarınızında çoğunu okudum ama bu kadar kısa süreli emmesiyle yeşil kaka nasıl oluyor onu pek anlamıyorum.2-3 saatte bir 3-4 dakika emdiğine göre kaka yeşil.
77
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 23:42
Yas ilerledikce, agiz kaslari kuvvetleniyor ve cok daha kisa zamanda, cok daha fazla sut emebiliyor. O istemedikce, mama vermeyin, kimsenin de laflarina kanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.