Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hexa infanrix-opv ve rotateq etkileşimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhexa infanrix-opv ve rotateq etkileşimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edasevinc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edasevinc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hexa infanrix-opv ve rotateq etkileşimi
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 15:39
Sayın Hocam,

Foruma yeni üye oldum,elimden geldiğince okumaya çalıştım eski mailleri, umarım benzer bir soru sormuyorumdur.

Benim merak ettiğim konu şu: İkiz kızlarımın bu cuma günü 6. ay aşıları var, daha önce karma aşı olarak pentaxim vurulmuştu hep, bu ay 3 tane ayrı ayrı aşı yerine prevnar ve hexa infanrix vuracağını söyledi. Benim kafamın takıldığı konu da şu; daha önce pasteur un aşısı olan pentaximle başladığımız için şu an gsk infanrix kullanmamızda bir sakınca olur mu? Bir de aşağuda bir linke ulaştım, hexa infanrixe bağlı olarak gelişen bebek ölümleri olmuş. sizin fikriniz nedir?
http://vactruth.com/2012/12/16/36-infants-dead-after-vaccine/

Son sorum da şu; 6. ayda rotanın son dozunu da yaptıracağım ama sağlık bakanlığı bu ay oral polio yu da eklemiş aşı takvimine.. iki ağızdan aşı aynı anda olur mu? önce rota vurulursa bağışıklık daha iyi olur deniliyor bazı yabancı kaynaklarda, "The immune response to RotaTeq
was unaffected when OPV was administered two weeks after RotaTeq."
link burada..

Sizce ben pentaxim, rotateq,engerix b ve prevnar şeklinde mi gideyim yoksa hexa infanrix, prevnar, rotateq şeklinde mi gideyim. oral polio aşısını daha sonra en az 1 ay sonra vurdurmayı planlıyorum nasılsa ipv nin 3 dozunu da almış olacaklar.

Şimdiden çok teşekkürler,
Saygılar,
Eda Sevinç EL NAZER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118621
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2014 Saat 02:39
1- Marka veya isim degisikliginin; "Rotavirus" asilari HARIC, hicbir asida bir onemi yoktur... Bir tek; Rotavirus asilari, hangi marka ile baslandi ise, o marka ile devam edilme zorunlugu vardir.
2- Palavra, oyle bir olum olsa idi, asi hemen piyasadan toplatilirdi. 2012'den sonra niye hic olum olmamis acaba???
2- Karma asilarin icinde ZATEN, POLIO ASISI VAR.... Agizdan Polio gereksiz. Oral Polio'yu en sona atin, zira en luzumsuz olani o....
3- Asilari; YA AYNI GUN, yada en az 1 ay ara ile yaptirin..

O "Link"teki, Dr. Harold cok komik biri, herhalde, Viruslerin insan hucrelerine girip, kendisini cogalttigini (replikasyon) bilmiyor. Yani her virus aldiginizda, DNA veya RNA virusleri hucre icine giriyorlar.. Tabii, RNA virusleri bizim DNA zincirlerine uyabilmek icin, once; "Reverse Transcriptase" denilen bir enzim ile DNA sekline donusup, oyle bizim DNA zincirimize girip, cogaliyorlar. Ilk sayfadaki "Yazarlar" bolumunde, benim Viruslerle ilgili makalemi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Eyl 2014 Saat 02:45
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.