|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
edasevinc ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Haz 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı edasevinc
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 15:39 |
Sayın Hocam,
Foruma yeni üye oldum,elimden geldiğince okumaya çalıştım eski mailleri, umarım benzer bir soru sormuyorumdur. Benim merak ettiğim konu şu: İkiz kızlarımın bu cuma günü 6. ay aşıları var, daha önce karma aşı olarak pentaxim vurulmuştu hep, bu ay 3 tane ayrı ayrı aşı yerine prevnar ve hexa infanrix vuracağını söyledi. Benim kafamın takıldığı konu da şu; daha önce pasteur un aşısı olan pentaximle başladığımız için şu an gsk infanrix kullanmamızda bir sakınca olur mu? Bir de aşağuda bir linke ulaştım, hexa infanrixe bağlı olarak gelişen bebek ölümleri olmuş. sizin fikriniz nedir? http://vactruth.com/2012/12/16/36-infants-dead-after-vaccine/ Son sorum da şu; 6. ayda rotanın son dozunu da yaptıracağım ama sağlık bakanlığı bu ay oral polio yu da eklemiş aşı takvimine.. iki ağızdan aşı aynı anda olur mu? önce rota vurulursa bağışıklık daha iyi olur deniliyor bazı yabancı kaynaklarda, "The immune response to RotaTeq was unaffected when OPV was administered two weeks after RotaTeq." link burada.. Sizce ben pentaxim, rotateq,engerix b ve prevnar şeklinde mi gideyim yoksa hexa infanrix, prevnar, rotateq şeklinde mi gideyim. oral polio aşısını daha sonra en az 1 ay sonra vurdurmayı planlıyorum nasılsa ipv nin 3 dozunu da almış olacaklar. Şimdiden çok teşekkürler, Saygılar, Eda Sevinç EL NAZER |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Marka veya isim degisikliginin; "Rotavirus" asilari HARIC, hicbir asida bir onemi yoktur... Bir tek; Rotavirus asilari, hangi marka ile baslandi ise, o marka ile devam edilme zorunlugu vardir.
2- Palavra, oyle bir olum olsa idi, asi hemen piyasadan toplatilirdi. 2012'den sonra niye hic olum olmamis acaba??? 2- Karma asilarin icinde ZATEN, POLIO ASISI VAR.... Agizdan Polio gereksiz. Oral Polio'yu en sona atin, zira en luzumsuz olani o.... 3- Asilari; YA AYNI GUN, yada en az 1 ay ara ile yaptirin.. O "Link"teki, Dr. Harold cok komik biri, herhalde, Viruslerin insan hucrelerine girip, kendisini cogalttigini (replikasyon) bilmiyor. Yani her virus aldiginizda, DNA veya RNA virusleri hucre icine giriyorlar.. Tabii, RNA virusleri bizim DNA zincirlerine uyabilmek icin, once; "Reverse Transcriptase" denilen bir enzim ile DNA sekline donusup, oyle bizim DNA zincirimize girip, cogaliyorlar. Ilk sayfadaki "Yazarlar" bolumunde, benim Viruslerle ilgili makalemi okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Eyl 2014 Saat 02:45 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|