Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kafam karisti(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkafam karisti(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kafam karisti(grip)
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 14:21
Merhaba hocam oglum 45 aylik 3 gundur burun tikanikligi 38.5 i gecmeyen ates ve oksuruk sikayeti vardi sizin yontemlerinizle atlatmaya calisiyorduk ancak bu gece solunum sayisi 44 _48 gogsu ice cekilerek nefes almaya baslayinca zaturre vs gibi birseymi oldu acaba diye korkup doktora goturdum kan tahlili sonuclari wbc 11.81 hgb 13 plt 354 neut 8.39 neut% 71 mono 1.09 lymph% 18.3 cikti bronslari kasilmis allerjik bu cocuk ve enfeksiyonu var dedi yani hep ayni hikaye ventolin pulmikort deloday ve antibiyotik verdi benim derdim solunum sikintisi gene olursa ne yapmaliyim allerjikse ventolin vermeden rahatlamaz degilse ne yapayim normalde usye leri ayaktan atlatiyordum biz ilacsiz bu sefer farkli cocuk hep uyumak istiyor yemek yemek istemiyor iyice tikanirmi hic birsey kullanmasam ne onerirsiniz
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 16:06
Hocam solunum sayisi hala 40 44 arasi devam ediyor esim ventolin verelim hastanede diyor nasilsa mikrop cigere inmis diyor ne yapalim hocam zaturre bile olsa viral heralde degerlere bakinca solunum sikintisini nasil asabiliriz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120845
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 18:26
Grip geciriyor, AMAN, SAKIN, HA; Ventolin kullanmayin, Grip oldugu gibi Akcigerlerine iner...
Solunum sayisina, ATES varken bakmayin... Ates'de solunum sayisini arttirir...
Bosverin, WBC degeriniz dusuk, gerisinin de hic onemi yok. Bu aptallarin hicbir dediklerini de yapmayin, inanmayin.
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 18:30
Hocam dr bizi acile gonderip 15 dk soguk buhar ve sonra ventolin yaptirdi esim cok israr etti  peki gogsu ice cekip nwfes almasi tehlike isareti degil mi gece otle olursa soguk havayami cikarayim
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 18:37
Bugun doktorda bir kere ventolin verildi diye cigerlere inmis midir napcaz simdi hocam

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 19:03
Onlarin niyeti baska... Bu Ventolin uygulamasi ile sizleri haftaya bir daha bekliyorlar.. SAKIN, ne olursa olsun, hastaneye gitmeyin, benim anlattiklarimi uygulayin... Meslek hayatim boyunca, bir tek hastami Solunum yolu hastaliklari nedeni ile Hastanelere gondermedim, hepsini kendim tedavi ettim..
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 22:44
Hocam benim kizimda 3 yasindayken bu sekilde olmustu. Solunum sayisi 60 cikti. Surekli inledi. Tum gun basini yastiktan kaldirmadi, surekli bir uyku hali vardi.genel durumu iyice kotulesince gece acile goturduk.beonkozpazm geciriyo diyip, kortizon igne yaptilar.ventolin neb ve pulmicort neb verdiler.
"Grip demek sabir demekmis"bunu anladim hocam ama bu solunum sayisi artinca napmamiz lazim? Sabredip bekleseydik ve sadece grip tedavisi uygulamaya devam etseydik duzelir miydi? Birde solunum sayisi artinca cocugun genel durumu cok olumsuzlasiyo. İnlemeler, uyku hali,halsizlik, istahsizlik....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2014 Saat 05:14
Evet, duzelirdi... Ne yani, 45 sene hicbir hastamin basina bir is (!) gelmemiste, sizin basinizami gelecek... Bronkospazm mis!!! Laf...
Sanirsinizki, sanki; Astim krizi.... Nasilda uyduruyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.