|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Erenimom
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Emzirme ile geçen gıdalar hakkındaGönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 17:25 |
|
Merhaba Kadir Bey, Saframdaki taşın erimesi için Kayseri Meyvesi Gilaburu'yu günde 2 bardak içiyorum. Bu meyve safrada böbrekteki taşı eritebilecek kadar asitli bir meyve. 3 aylık bebeğim var ve emziriyorum. Sütten bebeğe geçip zarar verme olasılığı var mıdır? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Aşağıya bu meyve ile ilgili edindiğim bilgiyi yazıyorum; Gilaburu çalı şeklinde bodur bir ağaçtır. Genellikle İç Anadolu'da yetişir. Kırmızı salkım şeklinde yuvarlak meyvelidir. Bu meyveler sonbaharda toplanır. İlk toplandığında acı bir tadı vardır. Su içinde salamura yapılır. Yaklaşık bir ay sonra bu acılığını kaybeder. Bu şekilde (5-15 derecede) tazeliğini 1 yıl süreyle koruyabilir. Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir. Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığpını kaybeder. Bu haliyle içilebilir hale gelmiştir. Salamura suyundan günlük içilecek miktar çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe gıöre şeker ilave edilerek içilir. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 22:45 |
|
Ba, ba, ba,ba,ba!!!!!!!!!!
Tasi eritebilecek kadar kuvvetli asit!!! AMA,ne hikmetse, agizinizi, midenizi , barsaklari ve damarlari eritmiyor, barsaklardan emilip, kan yolu ile safra kesesine gidip, oradaki tasi "eritiyor"".. Vay anasini!!! Ne diyeyim, bizim millette, "boyle ense oldugu surece", daha coooooook tokat yerler. Gidin isinize Allah askina, boyle abuk-sabuk hokkabazliklarla da ugrasmayin. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|