Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 aylik bebek antibiyotik acillll
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 aylik bebek antibiyotik acillll

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 aylik bebek antibiyotik acillll
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 11:27
iyi aksamlar hocam.ben hatice hanimin kardesiyim benim sayfamda sorun oldugu icin size burdan ulasmak istedim.2 aylik bir oglum var.1 hafta once otme seklinde bir oksuruk ve tikanma ile basladi rahatsizligimiz.ayrica dogdugundan beriCok kusan bir bebek.aksam 11 gibi emzirirken bir anda oksurmeye basladi ve nefesini toparlamakta cok zorlandi emmedendir ddEdim ve onemsemedim gece 3 de uykusundan otme sekljnde oksurukle uyandi ve kesik kesik nefes almaya basladi bizde acileGoturduk krup olmus dedi doktor.30 dk soguk buhar,1amp adrenalin inhalasyon,1amp flexotide inh ve 6 mg prednol im 1x1 Yapildi.3 gun bu sekilde hastanede sabak aksam yaptirin dedi.yaptirmadim.sabah baska doktora goturdum o da reflu dedi Ve motilium surup verdi hafif hafif oksurugu vardi ama o sekilde daha olmadi.doktor oksurugu onemsemedi cigerleri temiz dediAma 2 gundur oksuruk cok artti gece 5 dk bile uyuamiyo bebek bogulur sekilde oksuruyo gunduz o kadar degil.hiriltida arttiBugun tekrar goturdum ilerlemis dedi ve antibiyotik verdi kullanmazsan daha da ilerler asagilara iner dedi.14 gun klomer 125 ml sabah aksam kullan dedi.sizce kullanmalimiyim cok caresiz kaldim daha cok kucuk.bu arada
Ates hic olmadi .emmesinde de bi problem yok.dunde 2 aylik karma asisi yapildi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 20:20
A- Hastanede uygulana tedavi yanlis
   1- Prednol igne, en fazla 15 dakika etki eder, sonra etkisi   kaybolur. 1/3 ampul Decort yapilmasi gerekiyordu.
   2- Flixotide, kortizon etkisi ile "sahte" bir iyilik hali yaratir, etkisi gecince, eskisinden beter hastalik tablosu olusur. Ki, olustu!!!
   3- Adrenalin, en son yapilacak ve cok tehlikeli bir ilactir.
B- Ikinci doktor, en cahil hatta SALAK olani...   Astim ve Reflu'den baska hastalik bilmeyen bir salak...
C- Eger; Antibiyotik gereken bir durum varsa, bebegin agizinde pis bir koku ve dilinde kalin bir pas tabakasi olur. Kan sayimi yapilirsa,WBC: 17.5'un ustunde olur...
D- Ilk 1 yas icinde, anneden gecen Antikorlar sayesinde, Antibiyotik gereken hastaliklar son derecede nadirdir.

Sadece, Serum fiz ile burun temizligi yapin, odasi SOGUK olsun. Buhar gerekmez. Basucuna; 2 damla ColdMix damlatin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2014 Saat 20:21
Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 03:06
Hocam iyi geceler. su an acilden yaziyorum size.sizinle daha onceyazismistik.sizin dediklerinizi

yaptin bebegim gayet iyi duzelmisti.ne bi oksuruk ne bi rahatsizlik kalmamisti.kac gundur cok iyiydi.antibiyotik kullanmadan has

staligi atlattigima cok sevinmistim.fakat bu gece bebegimin aniden atesi yukseldi ve solunum sayisi cok hizlilasti ve inleme sesi gelmeye basladi atesi hizlica yukseldi.etrafa ilgisi azaldi.ilk olctugumde 37.0  10 dk sonra 37.5.bende hemeb acile goturdum orda ise 37.9
cikti.parol verdiler.doktor bazi kan tahlilleri istedi bogazi hafif kizarmis dedi.degerleri ise soyle  crp 0.15
hemogram:
Lokosit 14.4
eritrosit 4.15
hgb  12.6
htc   36.1
plt    415
rdw-cv%   15.8%
Pdw      18
mpv         5.64
lymf#      3.37
Gran#      8.94
Mono#    1.75
Baso#     0.132
lymf%          23.3
Idrar mikroakobi:3-4 lokosit
bu tahlillere bakildi.ve antibiyotik verdi largopen 200 2×1olcek.sizce
ne yapmaliyim.acil cocuk hekimiymis ama pek guvenemedim.sizin cevabinizi sabirsizlikla
bekliyorum.bu arada bende 2 gundur anribiyotik kullaniyorum kendim icin sulcid 750 mg hogazim iltihaplandi ates cikti acaba bendenmi gecti bebege.benim gittigim doktor
bebege de gecer maske kullan dedi kullaniyordum ama neden oldu anlamadim.cevap yazarsaniz sevinirim. 

Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 03:19
Doktor bey atesi dustukten sonra biraz kendine geldi etrafa bakmaya gulmeye basladi.
ama uyurken sicriyo ve degisik nefes aliyo.dr normal dedi cigerleri icin.ne olur yardim edin nedir bu
anlamadim naska rahatsizligi mi var ne yapacagimizi sasirdik.antibiyotik pesimizibirakmiyacak mi?
Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 06:08
Hocam parca parca yaziyorum kusura bakmayin aklima geldikce ve siziin
mailleriinizi okudukca yaziyorum ağzında oyle bi pas lekesi yok.emmesi de yerinde sadece 
bu gece 4 saat sonra emdi ilk defa.ama inleyerek emiyo huzursu bi sekilde uyurken de ayni huzursuz. Sizden cevap gelene kadar bisey yapamiyorum.ne olur 
yardimci olun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 07:22
Grip basliyor, o sarlatanlarin yapacaklari hicbir tedaviyi Kabul etmeyin ve ORADAN KACIN...
WBC(Lokosit):14.4 olmasi zaten Viral bir enfeksiyonu isaret eder. Ates; 4-5 gun surecek. O yuzden o sahtekarlarin yaptigi/yapacagi Novalgin etkisi gecince gene atesi olacak.. ORADAN KACIN...
2 gunden beri: Sulcid etki etmedi ve hala atesiniz oluyorsa, sizde Grip geciriyorsunuz demektir, Antibiyotigi bosuna aliyorsunuz...
Sakin: Antibiyotigi cocuga vermeyin.... KACIN ORADAN...
Evde, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 09:33
Hocam inler gibi ses cikarmasi da mi grip ile alakali cigerleribile ilgili
bi sikinti yoktur di mi hocam emerken bile inliyo.uykudan gozunu acamiyo.hic hali yok gulmuyo ilgilenmiyo etrafla bu bizi cok uzdu hocam hic boyle olmamisti.burnunda tikaniklik yok.oksuruk, hapsirik hic bisey yok aniden gelisen birsey hic birsey anlamadik doktor bey.diger hastaligin devami mi acaba.benim atesim 
dustu hocam etki ediyo gibi .siz sadece serum fizyolojik sicak buhar bunlari diyorsunuz degilmi hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 18:18
Verilen ilaclar yuzunden bu duruma geldi.. Ventolin, Prednol veya Asist verildi ise, isiniz zor.
Ates ne durumda??
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.