Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çok acil, Yüksek ateş hocam.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇok acil, Yüksek ateş hocam.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
twilight Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı twilight Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çok acil, Yüksek ateş hocam.
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 18:50
Kadir bey, dün boğaz enf. için bana bilgi vermiştiniz. Bugünde 12 yaşındaki kızım ateşlendi. Az önce ateşini ölçtüm 40.3 çıktı. Hocam panikledim. Ne yapsam? Lütfen yardım edin. Novalgin ateş düşürücü vermiştim 2 saat önce.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 20:16
12 yasinda ne PANIGI!!!!
Agizda pis bir koku ve dilinde kalin bir pas tabakasi yoksa, SAKIN; Ilac/Antibiyotik vermeyin. Grip geciriyor demektir. Ates bile dusurmeyin, sari-sarmalayip, yatirin sicak bir seyler icirin, iyice terlesin, 1 gunde duzelir.
Yukarı Dön
twilight Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı twilight Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 20:37
Hocam kusuruma bakmayın, öğrendiğimiz hep havale geçirir aman dikkat. Annem bile hemen duş aldır, sirkeli su yap diye talimatlara başladı. Sizden öğrendim biraz ama , iç ateş düşmeden vücut soğutulmaz diye. Emin olun bilmiyorum ancak okuyorum yazılarınızı. Anladığım kadarıyla bu yaşta ateşin tehlikesi yok. İyi ki varsınız. Sabrınız için teşekkür ederim Kadir bey.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 20:44
Hic havale gecirmemislerde; 4 yas, evvelce havale gecirenlerde;7 yasindan sonra olmuyor.
Yukarı Dön
twilight Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı twilight Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 02:59

Hocam, bugün dr. götürdüm kızımı, rapor almak için. Bademcikler şiş enfeksiyon var dedi. Geçen hafta çok öksürüyordu, o zaman CEC 500 ile ervosten vermişlerdi.Gerçi çok kullanmadık antibiotiği ama antibiotik kullanırken ateş neden çıkar?
Muayene sonucunda doktor bunda mecbur kullanıcan antibiotiğine devam dedi. Ama dilde paslı görünüm ve koku yok. Yalnız şu saat itibariyle ellerinde, bilek bölgesinde ve dudak kenarında( onlar uçuk gibi, 4 tane uçuk çıkmış anne dedi) isilik gibi ufak birşeyler çıkıyo hocam? Acaba bir şey mi dökecek?

Son olarak dr.'a küçük kızımın tahlillerini gösterdim ve sizin enfeksiyöz mononükleoz teşhisinizi söyledim, ablaya da geçmiş olabilir mi dedim, olabilir dedi ama yine antibiotiğe devam dedi. Küçüğü sayenizde antibiotiksiz iyileşti.Dr. baktı bugün boğazlarına geçmiş ilaca gerek yok dedi. Çevremdeki herkese anlatıyorum bunu sevinerek.

Düzenleyen twilight - 26 Ara 2014 Saat 02:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 06:54
Antibiyotiklerin, Viruslere bir etkisi olmadigindan, tabiiki o aptal Antibiyotigi kullanirken ates cikar...
Doktor resmen salagin teki... Hicbir seyden haberi olmayan, her atesli hastaya Antibiyotik yazan geri zekalinin biri.. Bunlar her oksurene; Astim, her kusana; Reflu, her yaramaz cocuga;Otistik diyen geri zekalilardir.
SAKIN, sakin, artik antibiyotik kullanmayin... Allahin aptali; Enfeksiyoz Mononukleoz nedir bilmezki, bir yorum yapsin!!
SAKIN; Turkiye'de, oksuruk nedeni ile doktorlara gitmeyin...
Nasil olsa; Macrol, Ventolin ve Peditus verecekler.. Bende kullanmayin diyecegim..
Yukarı Dön
ömer mirza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ömer mirza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 12:30
Nasil olsa; Macrol, Ventolin ve Peditus verecekler.. Bende kullanmayin diyecegim..
   Süpersiniz başka ne diyebilirz ki...:)
Yukarı Dön
twilight Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı twilight Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 13:55
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Antibiyotiklerin, Viruslere bir etkisi olmadigindan, tabiiki o aptal Antibiyotigi kullanirken ates cikar...
Doktor resmen salagin teki... Hicbir seyden haberi olmayan, her atesli hastaya Antibiyotik yazan geri zekalinin biri.. Bunlar her oksurene; Astim, her kusana; Reflu, her yaramaz cocuga;Otistik diyen geri zekalilardir.
SAKIN, sakin, artik antibiyotik kullanmayin... Allahin aptali; Enfeksiyoz Mononukleoz nedir bilmezki, bir yorum yapsin!!
SAKIN; Turkiye'de, oksuruk nedeni ile doktorlara gitmeyin...

Hocam çok doğru söylüyorsunuz. Doğru söze ne denir
İnsan güvenmek istiyor, ama yok dediğiniz gibi mümkün değil. Anneyiz, aman ciğere indi mi, daha kötü yapmayalım diye endişe edip dr. götürüyoruz. İlacı kesmiştim vermiyordum zaten, dr. bişey demedim ki yeniden yazmasın diye var evde dedim :)) Şu durumda bişey yapmama gerek yok sanırım. Akşam çıkanlar sabah yoktu. Sadece dudakları çok kötü. Uçuk mu başka bir şey mi ayırt edemedim. Bütün dudak çevresi uçuk gibi bir görünümde. Onun için bir şey kullanmalı mıyım hocam. Çok rahatsız dudaklarından. Bir de okul durumu için bu hastalık bulaşıcışığını ne zaman bitirir? İyi olursa Pazartesi okuluna gidebilir mi? Çevremizde doktor!! olmadığından her türlü soruyu da size soruyoruz. Kusuruma bakmayın hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.