Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük - hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük - hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yeliz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük - hırıltı
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2015 Saat 20:11
hocam merhabalar
2 aylık bebeğim var 7 yaşındaki abisi 4 gün önce öksürmeye başladı bademcikleri şişti 3 günde ateşi sürdü şişti. bal limon ve serum fizyolojik kullanıyoruz.  dünden beri küçük oğlumda hırıltı var ve öksürük başladı ara ara da nefesinde sanki hışırdama gibi ıslık gibi bir ses geliyor. pek keyfi de kalmadı burnunu serum fizyolojikle açık tutmaya çalışıyoruz. ama cok küçük olduğu ve prematüre doğduğu için öksürük endişelendiriyor ciddi bir şey var mıdır. doğduğunda inilti ve kaburgada nefes alırken çökme olduğu için 6 gün küvözde kaldı. doktora götürsek hemen ilaç yazacaklar bu kadar küçük bebekte bu belirtilerde ne yapmalıyım.
bir de serumu burnuna fışkırtarak mı sıkmalıyım yoksa damla damla mı prospektüste fışkırtmayın orta kulak itihabına yol acabilir yazıyor.
saygılar kolay gelsin 

Düzenleyen yeliz - 23 Ara 2015 Saat 20:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120265
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 20:09
Dogru; fiskirtmayin, damla-damla damlatin...

Boyle durumlarda, sakin Turk doktorlarina gitmeyin, ya Astim derler yada Allerji!!!
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1411
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yeliz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 17:03
hocam size nasıl teşekkür etsem az. size soruyu yazdığım gece bebeğim çok hızlı nefes almaya ve hırldamaya başladı üniversite hastanesinin aciline gittik. bronşiolit gibi dediler o gece hastanede kaldık önce yarım saat arayla sonra da saat başı ventolin verdiler bize de ventolin sprey yazdılar ikiş gün 4 saatte bir sonra saatler azalıyordu. bir gün kullandım içim rahat etmedi tatilde olduğunuz için bütün bronşiolit yazılarınızı okudum spreyden pek bahsedilmemiş ama ilacı hemn kestim ve sadece serum fizyolojik ve cold mix damlatarak oğlum düzeldi. size ne kadr teşekkür etsem azNuke

hocam  büyük oğlum tekrar öksürmeye başladı malum ankara kuru soğuk hastalıklar kol geziyor bir de ilkokula gidince kışı böyle geçiriyoruz. ama şimdi ufak bbbeğim var üstelik prematüre doğdu. abisi iki gündür öksürüyor bugün bebeğınde burnu tıkandı ve hapşırmaya başladı dediğiniz gibi serumla burnunu açık tutmaya çalışıyorum. bir de eski maillerde sıcak buhar önermişsiniz onu nasıl yapmalıyım.
 bir de bu hastalık olayısıyla verem aşısını 8 ocağa ertelediler  ilk aşısı zaten 10 günlükken vuruldu 10 gün küvözde kaldığından dolayı şimdi bir de böyle ertelenince 2 aylıkken yapılacal aşı 81 günlükken yapılacak bu ertelemeler bi sıkıntı doğurur mu

saygılar... kolay gelsin....

Düzenleyen yeliz - 05 Oca 2016 Saat 17:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120265
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 22:13
Sicak buhari, annenize sorun, o bile bilir.  Yataginin kenarina(eli degmeyecek uzakliga) bir tencere
icinde, kaynar su koyup, tencere ve yatagi carsaf ile orteceksiniz.
Serum fiz; DAMLATILACAK!!!

Asilarin gecikmesi onemli degil, asilarla ilgili yazilari okuyun. Hepsini anlatacak vaktim yok.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Oca 2016 Saat 22:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.