Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mama Seçimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMama Seçimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kadriye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: Mama Seçimi
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 12:30

Merhaba Benal Hanım

Kızım 4,5 aylık.3 kilo doğdu.Şu anda 7 kilo,boyu 63 cm.Gelişimi normal mi?

Az da olsa emziriyorum ama mama ağırlıklı besleniyor.Piyasada o kadar çok mama var ki,mama seçimini neye göre yapacağımı bilmiyorum.Çoğunun içeriğini inceledim kafam iyice karıştı.Gaz sorunumuz yüzünden farklı
mamalar da kullandım.Şu anda Aptamil 2 Nite kullanıyorum.Nasıl sizce?

4. ayımız bittiğinde elma ve havuç suyuna başladım.Günde 10-15 cc nasıl?Çok severek içiyor.Başka ne verebilirim.Yoğurt için erken mi?

Kusma problemi için ilaç kullanıyorum faydası olur mu acaba.Çok fazla ilaca yüklenmek istemiyorum.Gaz için piyasada kullanmadığım ilaç kalmadı zaten.Her doktor farklı birşey önerdi,çocuk deneme tahtası gibi oldu.

Günde kaç damla ferro sanol vermem gerekir.Kimi doktor sabah akşam 5 damla dedi,kimi abartmasın günde 3 damla yeter dedi.Ben de 5 damla veriyorum.Multi Tabs'la karıştırıp verebilirmiyim?

İyi ki varsınız.Çok teşekkürler şimdiden...
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2008 Saat 12:02
Merhaba...
1. Gelişimi normal.
2.Bebeğiniz iyi büyüdüğüne göre sorun yok. Mamanız uygun.
3.4.5 ay ek besin için biraz erken. Meyve suyu ve püresinden başka bir şey şimdilik vermeyin. Beş ayını bitirince diğerlerini başlarsınız.
4. Kusma için ne kullandığınızı bilmiyorum??
5. Demir damlası dozu, kullandığınız preperat ile ilgilidir. Doktorunuz onu hesaplayarak vermiştir. Vitamin ile karıştırabilirsiniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.