|
atelektezi ve hemen ardından otit! |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
florcapoerista
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı florcapoerista
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: atelektezi ve hemen ardından otit!Gönderim Zamanı: 03 Ara 2018 Saat 15:54 |
|
Hocam 2008'den beri yazdığınız tüm mesajlarınızı okuduktan sonra sorumu soruyorum. Oğlum 3.5 yaşında bir iki ay geçmeyen öksürük neticesinde röntgen çekildi ve göğüste atelektezi teşhisi ile (Hacettepe çocuk göğüs hastalıkları böl.) 14 gün Macrol antibiyotik kullandı. Antibiyotik bittiği gün kontrole götürdük iyileşmişti. Sonraki gün hafif bir öksürük, burun akıntısı ve hemen ardından kulak ağrısı ve ateş başladı. Ateş 37-38 arası seyretti zaman zaman. Dolven ve iliadin sprey ile ikinci üç günlük tedavimi uyguladım. Bal limon ve coldmix ile. Bugün iliadinin bir gün aradan sonraki üçüncü günü ve ateş 38, kulakta ağrı devam ediyor. Bactrim zamanı geldi mi sizce hocam? Yoksa bir kan baktırıp wbcye bakalım mı? 40 aylık 17 kilo. (Bu arada 6 ayda dördüncü otit. İlk ikisini antibiyotikle üçüncüsünü kendim evde sizin yöntemlerinizle geçirtmiştim. Bu dördüncü.) Çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ara 2018 Saat 19:37 |
|
Hacettepe de olsa, artik hicbir universiteye guvenim kalmadi.. O Rontgenin bir resmini gonderebilirmisiniz?? Atelektaziler genellikle viruslarla (Bilhassa, RSV virusu) ile olurlar.. Kan sayimina bir bakin… WBC degeri 20'nin ustunde ise, Stafilokoklarla olmus olabilir ve antibiyotik sarttir.. WBC degeri dusuk ise, VIRAL demektir, antibiyotik gerekmez.. Atelektaziler; yatarak tedavi edilirler, "Basincli hava verilmesi", "aspirasyon" gibi islemler gereklidir. Yoksa sizi yatirmadan, bir Macrol recetesi ile eve gonderdilerse, teshis biraz uydurma demektir. Unutmayin, bu DEVLET, Hacettepe hastanesinin kalitesini dusurerek, Universiteler arasinda esitlik saglamis durumdadir.. Hacettepe,bizim zamanimizdaki gibi; eski Hacettepe degildir..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ara 2018 Saat 19:37 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|