|
Aylardır öksürüyor |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Burcuoz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Aylardır öksürüyorGönderim Zamanı: 18 Haz 2019 Saat 23:11 |
|
Hocam 5yaşında kızım. Kıştan beri öksürüyo griptir dedim önemsemedim. Bal limon verdim hep hala da veriyorum. Sabah uyanınca boğazı balgam doluyo 5-10dk her sabah öksürüyo içi dolu dolu. Gün içerisinde de aynı şekilde. Yatınca artıyor tabi. Aile hekimi baktı ilaç veremem dedi. Şubat ayından bu yana her gün bu denli öksürmesi normal mi? En son Kasım da yüksek ateş sebebiyle antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. Başka ilaç kullanma durumu olmadı. Çok endişeleniyorum artık hastaneye götürmeli miyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 09:27 |
|
Görmeden, dinlemeden bilemem. Eski mailleri okuyun.
Bilhassa " Öksürüklü Hastalıkların Değerlendirilmesi" tablosunu iyi değerlendirin. |
|
![]() |
|
Burcuoz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 09:43 |
|
2 sene önce astım denildi ve flixotide başlandı ama sizin burdaki yazılarınızı takip ederek ilaçları kestim. Bir de geniz eti alındı.Çok şükür 1 sene de iyi geçti. Bh kış kreş yüzünden hep hastalıklıydı hocam yine sizin tedavilerinizi uyguladım. Bal limon, serum fiz, sıcak su buharı, illiadin . Çok aşırı balgamı var ve atamıyor. Boğazını temizliyor sürekli ve sesi kısılıyor. Ağzı da her zaman çok kötü kokuyor. Ateş olmadı hiç. Haliyle ateş olmadığı için aile hekimi de ilaç yazmıyor. Kbb ye götürün diyor. Kbbye götürünce alerji ilaçları veriliyor biliyorum. Öksürüklü hastalıklar tablonuza göre sinüzit veya basit gripmiş gibi algılıyorum. Ama ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Lütfen bir yol gösterin hocam.
|
|
![]() |
|
Burcuoz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 09:47 |
|
Kistik fibrozis olsa bu şekilde mi olurdu bir de çok merak ettim hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 13:19 |
|
Bilemem.. Kistik fibrosis ile ilgili yazıları okudunuz mu?*
|
|
![]() |
|
Burcuoz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 15:15 |
|
Aynı tabloyu kışın hastayken sorduğumda ilaç kullanmayın, basit grip demiştiniz.
Şimdi öksürük tablosuna bak diyorsunuz. Baktığımda 3 seçenek görüyorum: 1. Sinüzit 2. Grip 3. Kistik fibrozis Grip tedavisi işe yaramadığına göre.. Kızımın kilo alımı durdu, geçen seneden beri aynı kiloda. Üstelik yiyor da. Hasta olduğunda iyileşmesi çok zaman alıyor. Benzeri durumlar yazılmış eski maillerde. Bu durumda ter testi mi yaptırmalıyız? Hangi hastaneye güvenip götüreyim? İstanbulda yaşıyoruz...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 19:16 |
|
Gelişme geriliği varsa, Ter testi yaptırın.. Yoksa, Kistik fibrosis değildir.
|
|
![]() |
|
Burcuoz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2019 Saat 19:32 |
|
5 yaş için gelişme geriliği çok bariz mi olmalı peki? Persentil tablosunda alt seviyelerde sürekli. Daha belirgin mi olmalı? Sadece kilo alımı sıkıntı. Boy 104cm kilo 16.5kg. 1 senedir aynı kilo. Ne düşünürsünüz?
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|