|
Aşı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Tem 2019 Saat 00:44 |
Merhabalar doktor bey. 2 aylık bir kızım var.doğum özel hastanede oldu. Hepatit b aşısını bakanlık yollamadı dediler ve doğumda vurulmadı.hastaneden çıktım hafta sonu araya girdi derken hepatit b aşısı 1 hafta geç vuruldu.kızım 15 mayıs doğumlu. 21 mayısta birinci aşısı.21 haziranda da 2. Doz hepatit b aşısı vuruldu.bize diğer aşıyı vurmak için ( hangi aşı olduğunu bilmiyorum)16 temmuza randevu verdiler.acaba aralarına 1 ay olması gerekiyor mu.
2. Kalça filmi 2. Ayında çekiliyormuş. Kızımın anüsün üstünde bir çukurluğu var,sadece çukur. Morarıklık veya yara gibi bir açıklık yok. 15 günlükken ultrason çektirdik. Birşey çıkmadı. Acaba kalça filmi yerinede geçer mi. Tekrardan kalça filmi çektirelim mi. Şimdiden teşekkurler.
Düzenleyen frd - 16 Tem 2019 Saat 00:46 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nedir bu aceleleri anlamıyorum.. Evet, ideali aşılar arasında 1 ay ara olmasıdır.
Bir tek; Verem (BCG) aşısında diğer aşılarla arasında bir zaman aralığı olmasına gerek yoktur.. Verem aşısı: Hücresel yani, Timus dependent, (T-cell mediated) bağışıklıkla calışır. Diğer bütün aşılar: Humoral, Bursal sistem ( B-cell mediated) bağışıklıkla çalışır. Bacaklarını dizlerinden kıvırıp yanlara açabiliyorsanız, kalça Röntgeni gerekmez. Dizlerden biri yatmıyorsa, çektirin. Anüs üstündeki çukurcuk ile uğraşmayın.. Konunun ne olduğunu, nasıl göründüğüne dair en ufak bir bilgileri dahi olmadığı belli!! |
|
![]() |
|
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 157 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar konu açmak istemedim sorulmuşken. Bu dizleri kıvırıp yana açmaktan kasıt ne derece? Dizler açtığımızda yere değmeli mi? Benim kızıma da ultrason ile baktılar sağ alfa 60 beta 54 sol alfa 59 beta 56 şeklinde bir sonuç var doktor çift bez önermişti 1.ayında. Başka bir doktora gittik ikinci ayda el ile muayene etti gerek yok us ye kalça çıkığı yok dedi ama emin olamadım. Bacaklarını kıvırıp yana açabiliyorum ama tam inmiyor yer ile boşluk kalıyor fakat bir klik sesi de duymuyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim tekrar us çocuk için stresli oluyor diye gerek yoksa yaptırmak istemiyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalça çıkığı olduğunda diz(veya dizler) 90 dereceye yakın durur. İllede 180 derece olacak diye bir şey
yok. 120 derece ve üstü; kalça çıkığı yok demektir. |
|
![]() |
|
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 157 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|