Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırıltılı solunum ateş kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hırıltılı solunum ateş kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hırıltılı solunum ateş kusma
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2021 Saat 05:00

Merhaba hocam oğlum 23 aylık ve 13 kg bi kaç gün öksürükten sonra bi akşam hırıltılı solunumunu farkettik gece gittikçe daha kötüleşti nefes sayısı dakikada 60-65’i buldu ateşi de 38-39’ filandı coldmix limonlu bal uyguladık sıcak su buharı yaptık çok yorulduğunu görüyorum nefes alırken normal fakat verirken değişik sesler çıkararak veriyor göğsü de adeta içeri batıp çıkıyor emerken de çok zorlanıyor siz bu durumda bricanyl şurup işe yarar yazmıştınız dün 1 defa ondan verdim  1-Zeytinyağı ile göğüs ve sırtına bol masaj yapıyorum işe yarar mı? (sürekli inleme halindeydi yaparken biraz sakinleşiyor) 2-eşim doktora sormuş deloday şurup ve ateş devam ediyorsa antibiyotik verin demiş onları vermedim vermeli miyim? Beş yaşında bi kzım da var o da her grip olduğunda böyle hırıltı ile bizi Korkuturdu o zaman daha acemi idik şimdi çok  daha hafif atlatıyor gribi 3- benim çocuklarım her grip olduklarında böyle nefes problemi neden yaşıyoruz ? hastaneye gitsek satürasyon sebebi ile yoğunbakıma yatırmak istiyorlar kaçıyoruz hastaneden.. 4- oğlum biraz kabız gibiydi dün bugün fakat bu gece sümüklü ve aşırı pis kokulu bi kaka yaptı acaba antibiyotiğe mi ihtiyacımız var ? Ateşi inip çıkıyor hala     5- bir de dün ve bugün  zorlanarak balgam kusmaya çalıştığı için  perebron şurup verdim devam etmeli miyim bi kere de sapsarı kustu bugün normal mi ? şimdiden teşekkürler hocam İYİKİ VARSINIZ👍🏻

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2021 Saat 00:17
Perebron oksurugunu arttirir..Vermeyin.
Bricanyl'e devam edin. Goguse zeytinyagi bir ise yaramaz.. 
Yukarı Dön
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 01:41
Çok teşekkürler sizi seviyoruz 
Yukarı Dön
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2021 Saat 14:04
Hocam merhaba 10 gün önce kadar yazmıştım size hafif ateş hırıltılı solunum kusma şikayetlerimizi. 2 hafta bile geçmedi nerdeyse ama bu defa sadece öksürükle başladı akabinden hapşırma burun akıntısı filan takip etti 6-7 defa da istifra etti dün geceden beri bu saate kadar bağıra çağıra ağladı bi rahat ettiremedim kucağıma alıyorum sarılıyorum ters yatırıyorum yastığını yükseltiyorum yok olmadı şurubumuz yanımızda değildi nöbetçi eczaneden hemen bricanyl şurup aldım içirdim yarım saat olmadan uyurken kocaman kustu ve uykuya dalabildi sonunda bu rahatlamayı bricanyl mi yaptı acaba ?  Hasta olacağını anlar anlamaz  bu şuruba mı başlamalı mıyım acaba ben?  coldmix de damlattım serum fizyoloji de uygulayacağım (burnuna damlattıktsn sonra çekmek şart mı hocam ? )
Yukarı Dön
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2021 Saat 14:21
Arada geçen 10 gün çok iyiydik hapşırık öksürük gibi  hiç bi şikayetimiz yoktu tamamen iyileşmiş görünüyordu bu yeni bi virüs sebebiyle mi oldu acaba ? 4 kuzen bir arada tatil yaptık havuza filan girdiler hepsi hasta oldu 😳 birbirlerine mi bulaştırdılar acaba ?
Yukarı Dön
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2021 Saat 14:39
Bir de hocam bricanyl günde kaç kez ne kadar vermeliyim ? Oğlum 24 aylık ve 13 kg . kızım da aynı şekilde hırlıyor fakat ayakta atlatıyor bebekken o da aynı şekilde grip geçiriyordu o da tam 64 aylık şuanda ona ne kadar vereyim bricanyl den ? Teşekkürler Allah sizi başımızdan eksik etmesin 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2021 Saat 19:03
1- Bricanyl, (her ikisine de) gunde en fazla:3x1 verin. Yetiyorsa, 1 olcek kullanin.
2- Evet, yeni bir virus bulasmis. 
3- Rahatlamayi ne yapti???  Sikintisi mideden idi ise, kusma ile rahatlar. Solunum ile ilgili idi ise, Bricanyl 
yapmistir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.