|
D vitamini ve birkaç soru |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Arabinoz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: D vitamini ve birkaç soruGönderim Zamanı: 26 Nis 2021 Saat 11:21 |
|
Merhaba Kadir Hocam, 1- D vitamini ampulü maalesef eczanelerden temin
edemiyorum. Reçete ile satılır diyorlar. Bu süreçte doktora gitmek istemiyorum.
Damla kullanmak zorundayız. D vitamini damla kullanımı çocuklarda ve
yetişkinlerde nasıl olmalı? Hangi markayı almalıyız? 2- N 95 Maske almak istiyorum ancak, çok çeşitli
ürün var. Alırken hangi özelliklerine bakmamız gerekiyor? Cerrahi maskelerin
viruslara karşı etkisiz olduğu biliniyor, boşuna mı kullanıyoruz? 3- Mutant virüs ile enfekte olanların hastalığı
daha ağır geçirdiği söyleniyor, enfeksiyon durumunda nelere dikkat etmemiz
gerektiğini kısaca özetleyebilir misiniz? (Ateşi düşürmememiz ve verilen
ilaçları kullanmamamız gerektiğini biliyoruz. Hangi durumda doktora gitmeliyiz,
ne gibi ek tedaviler uygulamalıyız? Hastalık esnasında C vitamini fayda sağlar
mı?) Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2021 Saat 23:28 |
|
Turkiye'de SALAKTAN bol ne var??
1- Baska Eczaneden alin. "recete mecburiyeti" YOK! Sirf daha pahali damla sekillerini kakalamak isteyen SAHTEKAR ECZACILARIN uydurmasi. Bulana kadar dolasin. 2- Yuzunuze tam oturmasi sarttir. Bilhassa ust kenarda aciklik olmasin. Ben 1 seneyi geckin zamandan beri Cerrahi maske kullaniyorum. 3- Bu "mutant" salakligi da baska bir komedi! Bir virus, mutasyon ile daha olumcul olursa, daha bulastigi ilk hasta öldugu icin, soyunu devam ettiremez. Insanlarda hastalik yapan viruslar, hicbir zaman hucrelerinde yasadiklari canlilari oldurmek istemezler. Eger, oyle olsa idi, salgin cok cabuk biterdi. Viruslar, insan hucrelerinde cogalip, diger insanlara bulasmak isterler. Degil kuvvetli hale gelmek, hastalik yapan en AZ olumcul sekli bulana kadar mutasyon yaparlar. Siz bakmayin Turkiye'deki Prof. lara, 2-3'u haric, gerisinin viruslar hakkinda en ufak bilgileri yok. C vitaminin HICBIR faydasi yoktur. C vitamini ile ilgili makalemi "Yazarlar" kismindan okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Nis 2021 Saat 23:32 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|