Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini ve birkaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini ve birkaç soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Arabinoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Arabinoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini ve birkaç soru
    Gönderim Zamanı: 26 Nis 2021 Saat 11:21

Merhaba Kadir Hocam,

1-      D vitamini ampulü maalesef eczanelerden temin edemiyorum. Reçete ile satılır diyorlar. Bu süreçte doktora gitmek istemiyorum. Damla kullanmak zorundayız. D vitamini damla kullanımı çocuklarda ve yetişkinlerde nasıl olmalı? Hangi markayı almalıyız?

2-    N 95 Maske almak istiyorum ancak, çok çeşitli ürün var. Alırken hangi özelliklerine bakmamız gerekiyor? Cerrahi maskelerin viruslara karşı etkisiz olduğu biliniyor, boşuna mı kullanıyoruz?

3-    Mutant virüs ile enfekte olanların hastalığı daha ağır geçirdiği söyleniyor, enfeksiyon durumunda nelere dikkat etmemiz gerektiğini kısaca özetleyebilir misiniz? (Ateşi düşürmememiz ve verilen ilaçları kullanmamamız gerektiğini biliyoruz. Hangi durumda doktora gitmeliyiz, ne gibi ek tedaviler uygulamalıyız? Hastalık esnasında C vitamini fayda sağlar mı?)

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2021 Saat 23:28
Turkiye'de SALAKTAN bol ne var?? 
1- Baska Eczaneden alin. "recete mecburiyeti" YOK! Sirf daha pahali damla sekillerini kakalamak isteyen
 SAHTEKAR ECZACILARIN uydurmasi. Bulana kadar dolasin. 
2- Yuzunuze tam oturmasi sarttir. Bilhassa ust  kenarda aciklik olmasin. Ben 1 seneyi geckin zamandan beri 
Cerrahi maske kullaniyorum. 
3- Bu "mutant" salakligi da baska bir komedi! Bir virus, mutasyon ile daha olumcul olursa, daha bulastigi 
ilk hasta öldugu icin, soyunu devam ettiremez. 
Insanlarda hastalik yapan viruslar, hicbir zaman hucrelerinde yasadiklari canlilari oldurmek istemezler. 
Eger, oyle olsa idi, salgin  cok cabuk biterdi. 
Viruslar, insan hucrelerinde cogalip, diger insanlara bulasmak isterler. Degil kuvvetli hale gelmek, hastalik
 yapan en AZ olumcul sekli bulana kadar mutasyon yaparlar. 
Siz bakmayin Turkiye'deki Prof. lara, 2-3'u haric, gerisinin viruslar hakkinda en ufak bilgileri yok. 
C vitaminin HICBIR faydasi yoktur.
C vitamini ile ilgili makalemi "Yazarlar" kismindan okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Nis 2021 Saat 23:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.