Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaşıntılı kabarık kızarıklıklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaşıntılı kabarık kızarıklıklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaşıntılı kabarık kızarıklıklar
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2021 Saat 11:24
Hocam merhaba 3-4 gündür oğlumun vücudunda sinek ısırığının büyük hali gibi kaşıntılı kabartılar çıkıyor. Ateş vs olmadı kaşıntısı da dayanılmayacak seviyede değil. Önce koltukaltlarında başladı bir süre sonra kasıklarında, poposunda sonra birkaç tane göbeğinde ve sırtında çıktı. Kaşınıyor kaşıyıp kanatıyor sonra sönmeye başlıyor. 
Önce sinek ısırığı diye hiç umursamadım ama gözümün önünde 5 dakika içerisinde hiç sinek flan olmadığı halde çıkınca ne olduğunu anlamadım. Bir de açıkta kalan yerler değil giysinin içindeki bölgelerde. 
Fotoğrafları ekliyorum hocam. 

(En son hali)

( İlk çıktığında bu şekilde kabarıyor)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120504
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2021 Saat 17:41
Suçiçeği döküyor. Bu kadar az dökmesi; Suçiçeği aşısına bağlı olabilir. 
Asiviral veya Amoklavir şurup, günde:5x1 ölçek olacak şekilde,her 4 saatte bir 1 ölçek içirin, gece 1 doz 
 vermeyin. 
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2021 Saat 20:54
Hocam mesajınızı daha yeni görebildim çok şaşırdım bu şekilde hiç ateşi yükselmeden keyfi çok yerinde olarak su çiçeği geçirebilir mi? İşin kötüsü sinek ısırığı diye hiç izole etmedik günlerdir parka flan da gidiyor insanların da vebaline girdik eğer su çiçeğiyse bulaştırmıştır. 

Evde 2 yaşında bir kardeşi de var ona da çoktan geçmiş olması gerekmez miydi? Onu da takip edeyim. 

Hocam bir de çok kızacaksınız biliyorum ama su çiçeği aşısını o dönem yurtdışında olduğumuz için yaptırmamıştık da gerçekten şaşırdım. Aşı olmamasına rağmen böyle kolay atlatabilir mi?  

Forum sürekli hata verdiği için sizin mesajınıza da ulaşamadım bu süreçte döküntülerin hiç yenisi çıkmadı ilaç flan da kullanmadık tabi. Bu şekilde ilaçsız atlatmış olabilir miyiz tehlikeli evreyi?
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2021 Saat 21:15
Hocam çok şaşkınım sizin mesajınızdan sonra 2 yaşındaki oğlumun vücudunu inceledim baktım ki onda da 2 tane bu şekilde döküntü çıkmış ancak onda da ne bir ateş ne başka bir şey oldu hocam  keyfi de çok yerinde abisi gibi maşallah.

Bunların başka bir şey olma ihtimali var mı hocam? 
Bir de ne kadar süre çocukları karantinada tutmalıyım diğer çocuklara bulaştırmasınlar diye? 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2021 Saat 10:21
Suçiçeği, aşılılarda az döküntü yapar.
Kabuk tutana kadar bulaşıcıdır.
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2021 Saat 13:08
Hocam aile hekimine götürdüm o da teyit etti çok teşekkürler iyi ki varsınız 💐☺️ 
Ateş, huzursuzluk dahi olmadı çok şükür hocam döküntüler de çok az. oğlum aşısız ama sayenizde önerilerinizi uygulayarak, okuyarak yıllardır ilaçsız atlattığımız hastalıklara bağladım kendimce bu durumu. Duacınızım hocam. İyi çalışmalar dilerim. 
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2021 Saat 12:43
Hocam tekrar merhaba..
Küçük oğlumdaki 2 adet kabartı su toplamadan, kabuk bağlamadan direkt kayboldu. Anlamadım. 
Hastalığın küçük oğluma geçmeme ihtimali var mı? Tüm gün beraberler çünkü. Yoksa 7-10 gün kadar sonra mı başlar küçük oğlumda?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2021 Saat 13:59
Küçük oğlunuz; Suçiçeği aşısı oldu ise hiç döküntü olmayabilir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.