Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak kiri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak kiri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak kiri
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 21:03
Hocam merhabalar, size bir şey danışacaktım, 9 yaşına yeni giren oğlumda kulak kiri vardı, telefonun ışığıyla bakınca bile görünüyordu, temizletmek lazım demiştiniz. Doktora gittik bugün boriclean diye bir damla verdi. Yalnız damlanın üstünde 12 yaş üstüne diye yazıyor ve bazı yorumlara baktığımda işitme kaybına neden olduğu yazıyor. Bilemedim bir size sorayım dedim. Kullanmamızda bir sakınca varmı acaba. Birde doktor bize günde üç kere beşer damla dedi, prospektüste yetişkinler için beş damla, 12 yaş üstü için üçer damla demiş. Valla şaşkınım hocam ya kimlere kaldık yani birde tavsiye üzerine gittik bu doktora. Doktorlara zaten güvenmiyordum sayenizde, nedenini bir kere daha anlamış oldum. Şimdiden teşekkürler hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118611
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 21:29
Sakincali. Isini seven bir KBB doktoru olsa, "Aspirator" ile kulak kirini temizler. Bunun gibi, himbillar da iste
 boyle damla yazip, hastayi basindan savar.

Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 22:00
Ne yapmamızı tavsiye edersiniz hocam, başka bir doktora mı götürelim öyleyse. Damlayı henüz damlatmamıştım sizden cevap bekliyordum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2022 Saat 02:48
Baska bir KBB doktoruna gidin. 
Zaten akmakta olan kulak kiri yeteri kadar YUMUSAK demektir, damla gerekmez. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Mar 2022 Saat 02:48
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2022 Saat 10:46
Aslında hocam kiri akıyordu ama yaklaşık bir iki aydır hiç akıntı yok, ha bunu doktora söylememiştim o ayrı ama, akıntı olmadığı için çocuk içinde bişey olduğunun farkında ve çok rahatsız, kaşınıyor, çıt çıt ses çıkıyor sürekli ve duymasında da problem yaşıyor her söylediğimizi tekrarlatıyor. Bugün başka bir doktora gittik o da gliserinle yumışasın öyle çekelim haftaya gelin dedi diğeri gibi. Yani hocam bilemedim temizlenmesi gerekiyor keşke ben yapabilsem de şunlara muhtaç olmasam dediğim zamanlardan biri. Hangi doktora gidelim hocam ilkine mi gidelim onun verdiği ilacı kullanıp yoksa saf gliserin damlatıp diğerine mi gidelim. Yada dediğiniz şekilde temizleyecek doktor buluncaya kadar bekleyelim mi. Bu arada hocam temizletme alışır, beyne zararı var hasar kalır gibi şeyler söylüyor çevremdekiler. Sizin eski yazılarınızda mecbur temizleteceksiniz yazan bir mesajınızı okumuştum o yüzden güvenerek temizletmemiz lazım diyorum ama doğru mu hatırlıyorum hocam. Teşekkürler ediyorum iyi ki yanımızdasınız bu kadar uzakta da olsanız…
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2022 Saat 18:50
Mecburen Gliserin damlatin AMA, damlattiktan sonra, o kulagi yere bakacak sekilde tutup, Gliserinin fazlasini
 alin. Hangisine isterseniz, gidebilirsiniz. 
Evet, mecburen temizleteceksiniz...
  " temizletme alışır, beyne zararı var hasar kalır gibi şeyler söylüyor çevremdekiler."
Boyle salak insanlara kulak asmayin. Kulak kiri; bunyenin yaptigi bir cins ifrazat! Temizletseniz de olur,
 temizletmezseniz de. EGER, kulak zari delik ise, su ile yapilan "Kulak yikama" tehlikeli olabilir. O  yuzden,
aspirator ile temizletin dedim. Zira kulak zarinin durumunu bilmiyoruz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Mar 2022 Saat 19:08
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2022 Saat 20:50
Peki hocam sağolun dediğiniz gibi yapacağım, size sormadan bişey yapamıyorum. Uzaylı muamelesi görüyorum çevremden ama umrumda değil. Teşekkürler Kadir hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.