Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Lütfen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Lütfen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 80
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevdet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Lütfen
    Gönderim Zamanı: 05 May 2022 Saat 04:19
İyi günler hocam,
Vaktiniz olduğunda cevap verirseniz çok sevinirim. 

Hocam 1 ay önce bugün bebeğim doğdu.. 3300 kiloda 51 cm.

29 saat süren bir doğumum oldu. Balon, tablet, suni sancı derken sonra enfeksiyon kapmışım 3 antibiyotik verdiler doğum sürecinde. Her şeyi denediler. Bebek kanaldayken vakumlamak zorunda kaldılar. Normal doğum oldu. O sırada bebeğim kan ve su yutmuş. 2 gün boyunca kan ve su kustu pek bir şey yiyemedi. Sonra da emmekte çok zorlandı. Doktor gözetiminde mama verdiler. Sarılık arttığı için. (Nutrilon 1). Bide benim 5-10ml sağdığım sütten içti hep.  Şimdi yeni yeni öğreniyor emmeyi ve ben emziriyorum daima. Arada, ebe mama vermemi istedi, devam ettim. 

Ancak sonra anladık ki bebeğe mama iyi gelmiyor. Az ver dediler. Sürekli süt sağıyorum bi yandan. 40-60ml arası çıkıyo. Elimden geleni yapıyorum. 

Sizin boy kilo tablonuzu gördüm. Ben ve eşim kilolu büyümemişiz. Doktor boyu uzun ama çok kilolu büyüyen bir bebek olmaz dedi. 

Şu an kilosu 3720, boyu 53, kafası 37.7

Forumdaki tabloya göre bebeğim çok zayıf. Belçikadayım. Sisteme göre ortalama. 

Eğer zayıfsa ben ne yapayım yine de mama vermeye devam edeyim mi? Lütfen bana yardımcı olun çok uğraşıyorum. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2022 Saat 18:20
Doktorlari dinlemeyin, KAKASINA BAKIN! Yeterli besleniyorsa: Hardal kivaminda, altin sarisi renkte kakalar 
yapar. Ac kaliyorsa, top-top, sert kakalar yapar. O zaman mama verirsiniz. Mumkun oldugu kadar, anne
 sutu vermeye bakin,. Cinsiyet belirtmemissiniz, degerlendirme: EGER KIZ ise,600gram eksigi var. Boy:iyi
Bas cevresi:iyi. 
Acele etmeyin, kakasini takip edin. 

Yukarı Dön
sevdet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevdet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2022 Saat 20:45
Hocam erkek bebek

5 nisan 2022 de doğdu. 
Erkek bebek için iyi mi? Takviye lazım mı bu değerlere?

Günde iki kez yoğun sulu sarımsı bazen yeşil renkli kıvamlı kaka yapıyor. Çok sık çiş yapıyor. Bazen kakayı bir kere yoğun olup diğer saatlerde azar azar yapıyor. 

Gaz problemi de çok. 

Cevabınız İçin teşekkür ediyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 02:32
Kilosuna kafanizi takmayin. Bebeginiz ac kalmiyor.. Onemli olan da bu! 
Sakin "gaz" icin ilac kullanmayin, yenidogan ve Gaz icin yazdigim makaleleri ilk sayfadaki Yazarlar kismindan
 okuyun.  
Yukarı Dön
sevdet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevdet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 10:52
Hocam öyle rahatladım ki
Çok çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.