|
bilgi/ eski mailleri taradım hocam |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tulayferiha ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Tem 2022 Saat 10:20 |
merhaba kızım 30 aylık 94 cm ve 14 kilo.
maalesef çorba ve köfte ile besleniyor. hayatımızda sebze yok. ve kakamız hastanelik olacak kadar değil ama hep problemli. kabız ve seyrek... ilaçsız idare ediyorum. benim sorum, 1. sorum- 2 gündür normal idrar yaparken bir adet keçi pislği kadar kaka da oluyor lazımlığında. dünden beri 3 kere oldu. karın ağrısı huysuzluk vs yok. burası karadeniz avalar anca ısındı ve 3 gündür denize gidiyoruz. üşütmüş olabilir mi? bu durum normal mi? 2. sorum - deniz ile ilgili öneriniz ve uyarılarınız var mı? mesela beyaz tenli bir bebek ilk suya girdiğinde hafif pembe döküntü oluyor ve yarım saat sonra geçiyor. bu normal mi? hangi saatler de deniz öneriyorsunuz. hem d vitamini alıp rahatça oynasın istiyorum. hem de nekadar güneşte kalmasına izin vermeliyiz bilemiyorum? teşekkür ederim. kolaylıklar dilerim... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- "Üşütmekle" asla hastalık olmaz. Bu tamamen eski Türk doktorlarının uydurmalarından biridir.
Ateşli hastalıkların tamamı mikrop bulaşması ile olur. 2- Denize gidildiğinde, ilk 1-2 gün beyaz penye ile denize girsin ve şemsiye altında dursun. Derisi biraz esmerleşince, normal şekilde girsin. Üzerinizde ne tip olursa olsun, "Güneş yağı" varken denize girmeyin, önce duş alın. Zira güneş kremi suya geçince güneş ışınlarının denizin alt tabakalarına geçebilmesine mani olur ve doğal denge bozulur. Günün her vakti, denize girilebilir. doğrudan güneş altında ilk gün yarım saatten fazla kalmasın. Sonra çocuğun tepkilerine göre süreleri tedricen arttırın. |
|
![]() |
|
tulayferiha ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
yanıtınız için çok teşekkür ederim.
üşütmekle hasta olunmaz lafını 20 sene önce kıbrıslı bir tıp öğrencisinden duymuştum. hacettepede okuyordu ve hocamız öyle dedi demişti. peki hocam o şekilde kaka yapması sıkıntılı bir durum mudur? dünden beri 3 kez sadece bir zeytin kadar. idrar için lazımlığa oturuyor kalktığında kaka da oluyor. başka bir huzursuzluğu yok. kolaylıklar dilerim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Çocuk rahat ise, bir problem yoktur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|