Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil PLT değeri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil PLT değeri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil PLT değeri
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 17:06
Hocam merhabalar daha öncede yazmıştım bebeğimin wbc değerleri yüksekti bize antibiyotik yazmışlardı sizde her türlü enfeksiyona karşı kullanın demiştiniz antibiyotik bitti on gün sonra tekrardan tahlil yaptık tahlillerde wbc değeri düşmüş fakat plt yükseklik göstermiş sizin eski yazılarınizda hastalık iyilesme sonrası plt yüksekliği olabilir demişsiniz henüz doktorumuza göstermedik demiri düşük diye  eski değeri 6 çıkmıştı bize bestiron şurup önermişti bir ölçek şekilde kullan demişti ben başta bir ölçek verdim sonra içim rahat etmedi ölçüyü azalttim dün yaptığımız tahlillerde demir 72 çıkarken 6 olan değer bir ayda 72 olmuş ve ferritin eski değerde 37 iken şimdi 27 olmuş birinde artış varken diğerinde düşüş neden olmuştur endişelenecek bir durum var mı bestiron damlasını çok mu kullandık eskiden ocean damla ve kilo başına kullanırken bir anda bir ölçek kullanmak ne kadar doğru konudan bağımsız ama hocam kızim 7 aylık ve baş çevresi 45 internette baktığımda üst sınır gözüküyor koca kafalı da durmuyor ölçümlerini iki üç yerde yaptırdığımızda aynı ölçüde bir şey demedi doktorumuz ama evde internette bakınca üst sınır görünce korktum. 
Yukarı Dön
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 17:08
https://www.hizliresim.com/eko8dsp

Düzenleyen Seraa - 06 Oca 2023 Saat 17:10
Yukarı Dön
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 17:12
Hocam diğer iki değeri atamadım onları da şöyle yazıyorum bir ay önce demir 6 iken dün testte 72 çıktı ferritin bir ay önce 37 iken bugün 27 çıktı birinin yükselip ötekinin düşmesinin sebebi ne acaba

Düzenleyen Seraa - 06 Oca 2023 Saat 17:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120891
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:22
Sakin bunlar icin Turk doktorlara gitmeyin. Hematoloji(Kan hastaliklari) konusunda en ufak bir bilgi kirintisina
sahip degillerdir.
HER atesli enfeksiyonda, Demir, PLT (Trombosit) ve Hgb duser. Ferritin, mikroplar kullanamasin diye, acele
 olarak demiri depolara tasiyarak saklamak icin, miktarlari artar.
(NOT: Ferritin, salak Turk doktorlarinin zannettikleri gibi, depo demiri degildir. Vucuttaki butun demirin 
sadece %14'u Ferritin'e baglidir. Halbuki, Hgb: %70'ini baglar.)

Hastalik gectikten sonra da, ilk olarak PLT yukselir, arkadan Demir ve Hgb yukselir. Gerek olmadigi icinde
 Ferritin degeri duser. Bu mekanizmalara Turk doktorlarinin asla akillari ermez. Hocalari bilmez, sokaktaki
doktor nereden bilsin? Bunlari bilebilmek icin; Wintrop'un Hematoloji kitabini okumalari gerekir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2023 Saat 19:24
Yukarı Dön
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:30
Çok teşekkür ederim hocam peki önerdikleri bestiron şurubu kullanmam gerekiyor mu? Ben arada kaldım bir ölçek çok fazla geldi bana ve ben yarı ölçek kullandim hocam baş çevresi 45  7 aylık kız bebek dışardan bakıldığında koca kafalı da gözükmüyor ama iki yerde bu şekilde ölçüldü doğum baş çevresi 35 internette yazınca en üst sınır yazıyor doktorumuz bu konuyla ilgili bir şey demedi

Düzenleyen Seraa - 06 Oca 2023 Saat 19:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120891
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:39
Sakin kullanmayin. 
Turk cocuk doktorlari, 7 aylik kiz cocugunda, HGB:10.5-13.5 araliginda oldugunu bilemeiyecek kadar cahillerdir. 
Eriskin Hgb degerleri ile ayni oldugunu zannederler. 
Bas cevresi NORMAL! Evde kendiniz, terzi mezuru ile olcun. EN genis eksenden olcun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.