|
Yarılma/ çatlama |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Krm22
Üye
Kayıt Tarihi: 02 Haz 2022 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yarılma/ çatlamaGönderim Zamanı: 09 Eyl 2023 Saat 18:31 |
|
https://hizliresim.com/hmotyqj
Hocam resimler 3 aylık kız bebege ait. ( 60cm, 6 kilo). Yeğenimde popo üstü ve vajina üstü çatalda yarilma/ çatlak oluyor. Nemlendirici sürüyoruz bebek vazelini vs. Canını da acıtıyor sanırım. Su değince ağlıyor. Herhangi bir kimyasal temizleyici kullanmadık. Yıkanırken (saçına) bebek şampuanı sadece. Doktoru cildiyeciye gösterin demiş. Hastanelere bulaşinca kolumuzu kurtaramiyoruz. Zaten ne derlerse desinler yine sizin söylediğinizi yapiyoruz.ne yapmamız gerekir hocam bu yarilmalara? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2023 Saat 20:19 |
|
Aman ha!!! Sakın ha!!
Bu tür yaralar daha ziyede alt temizlenirken çok bastırarak silme sonucunda oluşurlar. Temizlik için; su ile yıkayın, ve sıyırmadan sadce bastırarak kurulayın. Düzelene kadar, günde:2x1 Hipokort merhem sürün. Pişik kremi olarak; Desitin, SebaMed,Popolin, Nivea gibi kremleri kullanın. Sakın, Hametan, Bepanthene gibi kremleri pişik için kullanmayın. |
|
![]() |
|
Ziynet Tuba
Üye
Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ziynet Tuba
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2023 Saat 11:47 |
|
Tekrardan merhaba Hocam,
Belirttiğiniz kremi kullandım ve yırtılmalar geçince bıraktım, bıraktıktan 2 gün sonra yineledi, tekrardan kullanmaya başladım ama bırakınca hep tekrarlıyor ve ayrıca makatında da oldu ( kakasında kan görünce kontrol ettiğimde fark ettim) sürekli yenilenmesini başka bir nedeni olabilir mi acaba, ne yapmam gerekir? Bu arada altını sadece yıkıyorum hiç silmedim, kurularkende silerek değil bastırarak kuruluyırum, pişik kremi de kullanmadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2023 Saat 12:47 |
|
Pişik kremi olarak; Desitin, Popolin, Nivea; SebaMed gibi koyu kremleri kullanın.
Pişik kremi yerine sakın; Bepanthene, Hametan kullanmayın. Bunlar pişik kremi değilleridr.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|