Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Şah damarı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Şah damarı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mervezehrayağmur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervezehrayağmur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şah damarı
    Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 00:59
Kızım  7 yaşında 22kg hocam. Konuşurken sağ ve sol şah damarları belirginleşiyor ve ikisinde de minik bir top görüntüsü oluyor. Normal dururken belirgin değil konuşurken bu şekilde oluyor. Yenidoğanken yoğun bakımda kalmıştı polisitemiden dolayı, plazma vermişlerdi, kalp atışları sıkıntıydı, o sıra kardiyolojide görmüştü detaylı, ekg çekilmişti.Takip vermişti kalpte delik var diye, sonra gittiğimizde sorun olmadığını söylemişti. Geçenler de hastayken doktora götürmüştüm  kalpte üfürüm  duyuyorum demişti hocam. Sizin yönlendirmeniz bizim için çok önemli..

Düzenleyen mervezehrayağmur - 08 Eki 2023 Saat 01:02
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120170
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 02:54
Kalp hastaligi olsa, 500gram fazlaligi olmaz, en az 3-5 kilo eksigi olurdu.
Dogru durust bir doktora gidin. 
Boynundaki damarlarin bir zarari yok..

Yeni dogan bebeklerde, "Fizyolojik Polisitemi" VARDIR.... Sizi dolandirmislar.. 
Yeni doganda normal Kan degerleri:
Hgb: 15.0-20.0g/dL
Hct: 45-61%
RBC: 4.0-5.9mil/mm3
MCV: 95-115
MCHC: 29-37%  araliklarindadir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervezehrayağmur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 06:09
Hgb 23tü hocam. Çocuğun bezinde kırmızı şeyler görmüştüm bezi doktora gösterdim bu kan dedi, sonra tahlil verdik bizi Hematolojik bozukluk diye sevk ettiler bir değer çok çok yüksek çıkmış makine okuyamamış öyle söylediler. Halbuki doğumdan sonra da bakmışlardı kanına. 5 günlükken bu şekilde araştırma hastanesine gittik yalnız yolda çocuğu besleyemedim stresten o ara çocuğun kan şekeri çok çok düşmüş,  yeniden tahlil yapıldı korkulacak bir şey olmadığını söylediler ama yatış verdiler plazma aldı. Sonrasında kalbi etkilendi bu sefer de kardiyoloji takip etti. Ultrasonla da baktılar.1 sene içinde sorun yok delik kapanmış dediler. Şimdi doktor üfürüm duyduğunu söylüyor. Bazen ağlarken katılabiliyor. Doktorlara çok çok gerekmedikçe gitmiyorum hocam başımıza bazen olmadık işler açılıyor. Siz gidin derseniz gideceğim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 06:53
Anlamiyorum, bu son 20 senede mezun olan doktorlarda cidden bir problem var! Resmen Tip Fakuleteleri 
sahtekar yetistiriyor! 

Yeni Dogan Aclik kan sekeri: 20-60mg/dL araligindadir.. Eriskinlerdeki gibi: 70-105 arasi DEGILDIR! 
Belliki bu sahtekarlar "Eriskin referans Araliklarini" esas almislar.
Buradan da ayrica gol yemissiniz. 
Polisitemi oldugunda, ayni hacimde kan alinarak, plasma verilir. Kan alinmadan, hele yeni doganlarda, 
tabii ki kalbi etkilenir. Ayrica da, hakikaten bu kadar yuksek kan degerleri olsa idi, cok agir SARILIK
 gecirmis olmasi gerekirdi. Kan degisimi veya Fototerapi aldi mi?

Aglarken katilmasinin bunlarla hicbir ilgisi yoktur! Ayrica da hicbir onemi yoktur. Ilgilenmezseniz, nobet
 daha kisa surer. 
Insallah simdiye kadar geresiz yere cektikleriniz son olur.
Yazilarimi okuyun, hatta kitabimi alin, zira cok hirpalanmissiniz!
 Turk doktorlardan kendinizi koruyabilmeniz icin cok okumaniz gerekiyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eki 2023 Saat 06:56
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervezehrayağmur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 09:52
Hocam geçmiş tahlillere baktım hgb 21 kan şekeri 27 ile bize yatış vermişler. Hastanede 3 gün sonra yapılan tahlilde hgb 18 olmuş taburcu edilmişiz.Hayır kesinlikle ağır bir sarılığı yoktu. Ellerinin üstü kan almaktan delik deşikti çocuğun saatlerce kan almaya çalışıyorlardı tahliller için. Kan değişimi yapıldı plazma verildi demişlerdi bize. Sonra odaya çıkardılar bizi, kalp makinesi sürekli ötüyordu kalp atışları düşüyordu bir çok çıkıyordu. Kabus gibi 2 gün geçirdim hastanede. 
7 yıl önce kitabınız yoktu ki hocam, kitabınızı çıkar çıkmaz aldım. Diyecek bir şey bulamıyorum bütün bunları gereksiz yere yaşadığımı şu an öğrendim. 
Her şey için teşekkür ederim hocam. Şimdi size sormadan adım atmıyorum. Bir de bütün bunları Kadıköyün önemli bir araştırma hastanesinde yaşadık.

Düzenleyen mervezehrayağmur - 08 Eki 2023 Saat 10:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2023 Saat 19:01
Son 20 sene icinde, nerede ise HER mahallede, it surusu kadar acilan hastaneler nasil para kazaniyorlar 
zannediyorsunuz?
Hic Grip teshis etme!
Her oksurene;Astim de,  "Sahtekarligin 3 Safhasini" uygula, 
Her kusana Serum tak.
Yeni dogan kan degerlerini YOK say!! 
WBC yerine CRP'ye itibar et!! Bos yere antibiyotik daya!
Hgb yerine Ferritin'e itibar et! Bos yere demir ilaci ver! 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.