Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun icin sorular..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Burun icin sorular..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tulayferiha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 191
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Burun icin sorular..
    Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 23:10
Iyi aksamlar hocam. Kizim 3.5 yas 15 kilo. Krese gidiyor. Grip oluyor, dediklerinizi yapiyorum. Sayenizde doktora gitmiyoruz. Hersey yolunda.
4 astim ilaci, nebilizatirler kortizonlar vsler veren bir doktor, kulakburun bogaz gorsun demisti. Geniz eti ve kulakta sivi icin. Bu arada verdigi hicbir ilaci kullanmadim. Hicbir doktora da gitmedim. O gun doktora gitmeyi biraktim ve cocugum kesinlikle daha saglikli. Cok tesekkur ederim.
Soruma gelince malum gripde burun tikanikligi 3 hafta kadar sürüyor.  Dediklerinizi uyguluyorum fakat asla acilmiyor ve horlayan hatta bazen nefes kesintisi yasayan bu nedenle de kalitesiz kesik kesik uyuyan bir cocuk. 3 haftada kreste mutlaka yeniden bir virus kapiyor derken tüm kis hic burun düzelmiyor.  Kalitesiz uyumasi gunduz de gergin yorgun olmasina sebep oluyor. Bir yazinizda agzindan nefes alir bisey olmaz yazmisiniz. Haddim olmayarak, agizdan nefes almasi bogaz enfeksiyonu icin tehlikeli degil mi? Hani hep burunu acik tutmamiz salık verilir, zaten uykuda cocuk dogal refleks burundan almaya calisiyor ve uyaniyor surekli..
Yani sonuc olarak gercekten geniz eti vok buyumus yada farli ödem olusmus olabilir mi? Çünkü bu kis bu sekilde cok zor olacak
Sabriniza tesekkurler.
Kolayliklar dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2023 Saat 03:00
Geniz eti ve bademcikler, birer Lenf bezi olup, bu yaslarda henuz antikorlar olusmadigi icin, mikroplarla 
mucadele ederler ve surec icinde de buyurler. ASLA alinmalari gerekmez! Bu yaslarda, sadec geniz eti ve 
bademcikler degil, mikroplara acik olan butun vucut bolgelerindeki Lenf bezleri de buyurler.
Zamanla kendi antikorlari olusunca, mikroplarla antikorlar mucadele ederler ve lenf bezlerine nadiren is 
dustugu icin, kuculurler. En az 2 kis bu sekilde gececek. Az antibiyotik kullananlarda, Antikor olusumu 
daha kisa surede olur. 
Biraz sabirli olun. VE bilhassa, bu yastaki cocuklarda IgG, IgM, IgA hep dusuktur. Kan tahlilleri ile bunlara
baktiran CAHIL doktorlardan uzak durun. Eriskin "REferans Araliklari" ile halki kandiriyorlar, bagisikligi 
dusuk diye sacma sapan isler yapiyorlar. 

Yukarı Dön
tulayferiha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 191
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2023 Saat 07:28
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Hersabah dolu genizden dolayi 2 saat suren öksürme ve burun silme seramonisi var. Gunun geri kalaninda yok. Burun hep tikali, gece uyutmayacak kadar. Ve yuzde de burun silmekten tahrls uyku bozuklugundan goz altlari çökmüş bir coxuk var. Ama diyorsunuz ki, sabirli olun... gececek.. bunlar cocugun sagliksiz oldugunu gostermiyor.. peki hocam. Burnunu sumkurmuyor, sicak buhari kabul etmiyor bu durumda burunda kalan yogun sumukten ne olur? Cunku zorla kizip sumkurttugumde yogun yesil var. Onu hep icinde tutunca ne oluyor? Bu arada iyice tikandiginda, isitme kayi farkettigim donemlerde ara ara iliadin veriyorum. Dogru mu yapiyorum bilemedim. 
Kolayliklar dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2023 Saat 18:30
Solunum yollarindaki akintilarin tamami:
Ilk basta; "Su gibi" olur...Sonra, "sut gibi" olur.. Tamirat safhasinda mikroskopik kanamalar olur. Bu kanlar
parcalandiginda aciga cikan Hemoglobin, once Biliverdin (yesil renk) sonra Bilirubin(sari renk) olur. Yesil
olmasi, Turk doktorlarinin zannettikleri gibi; enfeksiyon degildir! 

Yesil balgam, hastaligin sonuna geldigini gosterir. 
En azindan ColdMix kullanin. 

Yukarı Dön
Canan88cihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Canan88cihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2023 Saat 20:44
Orjinalini yazan: tulayferiha tulayferiha Yazdı:

Iyi aksamlar hocam. Kizim 3.5 yas 15 kilo. Krese gidiyor. Grip oluyor, dediklerinizi yapiyorum. Sayenizde doktora gitmiyoruz. Hersey yolunda.
4 astim ilaci, nebilizatirler kortizonlar vsler veren bir doktor, kulakburun bogaz gorsun demisti. Geniz eti ve kulakta sivi icin. Bu arada verdigi hicbir ilaci kullanmadim. Hicbir doktora da gitmedim. O gun doktora gitmeyi biraktim ve cocugum kesinlikle daha saglikli. Cok tesekkur ederim.
Soruma gelince malum gripde burun tikanikligi 3 hafta kadar sürüyor.  Dediklerinizi uyguluyorum fakat asla acilmiyor ve horlayan hatta bazen nefes kesintisi yasayan bu nedenle de kalitesiz kesik kesik uyuyan bir cocuk. 3 haftada kreste mutlaka yeniden bir virus kapiyor derken tüm kis hic burun düzelmiyor.  Kalitesiz uyumasi gunduz de gergin yorgun olmasina sebep oluyor. Bir yazinizda agzindan nefes alir bisey olmaz yazmisiniz. Haddim olmayarak, agizdan nefes almasi bogaz enfeksiyonu icin tehlikeli degil mi? Hani hep burunu acik tutmamiz salık verilir, zaten uykuda cocuk dogal refleks burundan almaya calisiyor ve uyaniyor surekli..
Yani sonuc olarak gercekten geniz eti vok buyumus yada farli ödem olusmus olabilir mi? Çünkü bu kis bu sekilde cok zor olacak
Sabriniza tesekkurler.
Kolayliklar dilerim.

KADIR HOCANIN DEDIKLERI NELER VE NASIL UYGULUYORSUNUZ
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.