Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlili sonuncu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan tahlili sonuncu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziynet Tuba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ziynet Tuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan tahlili sonuncu
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 15:45

Merhaba Hocam,
Bebeğim son zamanlarda çok daha sık gece uyanmaya başladı ve hem gündüz hem de gece çok daha sık emiyor. Bu nedenle genel bir kan tahlili yaptırmak istedim, sonuçları ekliyorum, değerlendirip kullanmam gereken takviye birşeyler  var mıdır, bilgi verebilir misiniz.

*9 aylık - kız bebek - 74cm-9400gr (doğum boyu 48 cm, kilosu 2500 gr) 
*kan ilacı kullanmıyoruz, günde 5 damla D vitamini veriyorum

Anne sütü  ve ek gıda ile besleniyor. Ama daha tam bir öğün gibi değil biraz biraz (yumurta, ev yoğurdu, yoğurdun içerisine, badem, ceviz, tahin, kayısı, hurma yada keçiboynuzu özü gibi şeyler katıyorum, ve son 1 haftadır Ete başladık 2 küp şeker kadar falan yiyor en fazla)

Kontrol edip bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum, şimdiden çok teşekkürle
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120170
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 20:22
Sahtekar Laboratuvar, cocuk kan degerleri yanina; "Eriskin Referans Araliklarini" yazmis!! 
Butun degerler, yasina uygun. Sadece:
1- Yakin zamanda Viral bir enfeksiyon gecirmis, ona bagli farklar var, hicbir onemi yok. 
2- D vitamin seviesi: 50-100 arasi olmasi lazim! 6 damla verin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ziynet Tuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2024 Saat 19:29
Cevap için çok teşekkürler hocam

Size bir şey daha danışmak istiyorum beni çok stres yapan bir konu. Bebeğim gece çok sık uyanıyor ve emerek uyuyor geri, kendim adına çok sorun değil ama bebeğime gece emmesinin zararı çok mu (reflü gibi sindirim sorunları açısından) diye endişeleniyorum. Şuan da bebeğim 9 aylık, en geç ne zaman gece emzirmeyi bırakmalıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2024 Saat 19:51
     "  gece emmesinin zararı çok mu (reflü gibi sindirim sorunları açısından) diye"
Boyle bir sey yok! Tipik Turk doktor zirvalamasi! 
Ac oldugu icin mi emiyor? Yoksa, susadigi icin mi?? Bir su vermeyi deneyin!
Odasi serin olsun, giyimi terletmeyecek kadar olsun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ziynet Tuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2024 Saat 20:49
Hocam benim tahminim aç yada susadığı için değilde, o şekilde gevşeyip uykuya dalabildiği için emiyor, ama tabi buda alışkanlık olduğu için emmediğinde artık acıkacaktır da.
Ama ciddi anlamda uyku sırasında memeye bağımlı durumda.
Su verdiğimde uykusu iyice açılacağı için, uyumak için yeniden meme isteyecek. 
Eğer zararı yoksa tam olarak anlayacağı yaşta 1.5 yaş gibi kesmek istiyorum. Ama zararı varsa  ikimiz için çok zorda olsa  yapacağım, yani burda sizin nasıl yönlendirdiğiniz benim için çok önemli. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2024 Saat 03:30
Bebek ile sizin aranizda olan bir sey. Suyu DENEYIN!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.