Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Uyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uyku
    Gönderim Zamanı: 24 May 2026 Saat 22:50
Hocam oglum 16 aylık. Uzun süredir 12. Aydan beri diyebilirim öglen tek uyku ve aksam uykusu yapıyor. Oglen iki uc saat uyuyor. Dısarıdaysak 1saat maksimum uyuyor. Gece 11-12den asagı uyumuyor. Yani cok üzülüyorum erken yatmadığı icin gelişimine engel gibi geliyor bana. Size danısmak istedim cocuklar kacta uyumalı? Benim yapabileceğim bir sey var mı? Bir de eve erken gelip uykuya erkenden gecmeyi deneyeceğim iste odaya geçip emzirip sakince uyutmaya calısmak gibi.

Bir de gün icinde her zaman dısarıya cıkartamıyoruz. Ben calısıyorum. Fırsatımız oldugu günler cıkarıyoruz. Belki enerjisini atamıyor ondan geç uyuyor. Bir de ogle uykuları kaydı geç vakitte yatınca iyice geçe kalıyor vs.
Yukarı Dön
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2026 Saat 22:55
Bu aradaa hocam bizimle uyuyor birkaç aydı. Normalde aynı odada yatagında yatıyordu simdi yatagı kucuk geliyor diye değiştireceğiz o zamana kadar babasıyla ortamızda uyuyor bunda bir sakınca var mı? Bebekler nerede uyumalı iki sene kendi odamdan ayırmamaya içgüdüsel olarak daha yakınım. Ama kendi yatagında mı yatmalı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122814
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2026 Saat 10:06
Uyku ile, "büyüme" arasındaki bağlantıyı yanlış anlamışsınız. Daha doğrusu, yanlış anlamış Türk doktorların
etkisi altında kalmışsınız!! 
Önce şu konuda anlaşalım!!!!! 
1- Büyüme uykuya mı bağlı, yoksa Türk doktorlarının sandıkları gibi saate mi bağlı!! 
2- Ne zaman uyursa, büyüme hormonu o ZAMAN salgılanır!
Bilmem aradaki farkı anlatabildim mi?
Sizinle birlikte uyuması sadece; "doğum kontrolü" sağlar!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2026 Saat 10:10
Yukarı Dön
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2026 Saat 10:09
Öyle sabah çok güzel uyuyor hocam. Gercekten aksam 9u kaçırırsanız çok şey kaçırırsınız falan diyorlar ve herkes 8de uyutuyor bebeklerini ben de yanlış yapıyorum diye aylardır vicdan azabı yaşıyorum. O halde sorun yok hatta sabah uyku uyuması benim için daha bile iyi. Teşekkür ederim sizin tüm uyku yazılarınızı okudum gece içim biraz rahatlamıştı zaten. 

İyi bayramlar simdiden hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.