Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeme bozukluğu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yeme bozukluğu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yamaninannesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 257
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yamaninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeme bozukluğu
    Gönderim Zamanı: 7 Saat 18 Dakika önce Saat 13:46

Hocam bebek 6 aylıkken ek gıdaya başladım. Başta pütürlü az parçalı şekilde ilerledim. Taneli gıdaları hiç kabul etmiyor, çiğnemiyor ve verdiğimde öğürüp kusuyor. Çorba ve muhallebi de  yese  taneli  olmamasına rağmen yemeğin yarısında  mutlaka hepsini çıkarıyor kusmaya başlıyor verdiğim miktar küçük bir kase kadar fazla da beslemiyorum  buna rağmen yine kusması var.. Yemek sırasında ve bazen sonrasında örneğin arabadada durum değişmiyor .zaman zaman kilo alımı duruyor ve yavaşlıyor. Şu an 11 bucuk aylık ve ek gıdaya geçişte ciddi zorlanma yaşıyoruz. Doktor bu yaşda taştan yumuşak herseyi yemesi gerektıgını cocuk gstorolojı polıkılınıklerının 2 3 yasına gelıp hala pure ıle beslenen bebeklerle dolu oldugunu söyledı. Endıselendım hocam bebeğimde gördugum kadarı ıle ıkı problem var bir corba yese bile yarısında kusuyor ıkı taneli versem cıgnemeyı bılmıyor  dırek yutmak ıstıyor yıne kusuyor.kılo alımı zaten   Yavas ve zaman zaöman duruyor. Boyu uzuyor.erkek bebek anne sutu almaya devam edıyor sızın tavsıyenızle bır kac ölcu devam sutude alıyor sayesınde bırz kılo almaya basladı 11.5 aylık 9.200 gr

Düzenleyen yamaninannesi - 7 Saat 14 Dakika önce Saat 13:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122814
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 20 Dakika önce Saat 17:44
Tabiat; bebeklerin 2 SENE, meme emecekleri esasına göre çiğneme refleksi geliştirir.
Siz Türk doktor aklı ile 6 aylık bebeğe ek gıda vermeye kalkarsanız, tabii ki KUSAR! 
1- Kakasına bakın! Kaka; hardal kıvamı ve altın sarısı renkte olduğu sürece, SAKIN ek gıda başlamayın! 
2- Aç kaldığında bu kaka, sert ve top-top olur.
3- Çok /gereksiz yediğinde, sarı renk, yeşile döner.
4- Türkiye'de sırf bazı doktorlara "iş" çıksın diye suistimal edilen konuların başında bu beslenme ile ilgili
uydurmalar gelir. Sakın hiçbirine inanmayın.
Sadece anne sütü ile 2 sene bebeklerini besleyen 6 anne biliyorum. 
Evet, bazı bebekler, bilhassa ilerde şişko olacak olanlar, erken yaşlarda ek gıdalara başlayabiliyorlar. Sakın
onlara özenmeyin. 6 aylık bebeğe, Avokado ile Çia tohumu tavsiye eden doktorlara uyan ve veren uçuk 
annelere de özenmeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 3 Saat 18 Dakika önce Saat 17:46
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yamaninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 17 Dakika önce Saat 17:47
Anladım hocam teşekkürederim bebegım neredeyse bir yaşına girecek zaten ek gıdayı tölere edemediği için genellıkle süt ile beslenıyor pekı bu kusmasının altında birsey aramalımıyım ? 

Düzenleyen yamaninannesi - 3 Saat 14 Dakika önce Saat 17:50
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 14 Dakika önce Saat 17:50
1- Kakasına bakın! yeşil oldu ise, çok yediriyorsunuzdur.
2- Doğum kilosu yazılmadığı için kilo hakkında yorum yapamıyorum. 
3- Kusmasına rağmen kilo alıyorsa; önemli bir şey yoktur. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yamaninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 12 Dakika önce Saat 17:52
Dogum kılosu 3.150 12 hazıranda 1 yasına girecek guncel kılosu 9.200 kakası tarıf ettıgniz gibi gayet iyi. Doktorlar benı korkuttu bırtanesı gastrolojıye yonlendırdı endeslopi istediler yaptırmadım katı gıdayı cıgnemesı lazımmış ve sureklı kustugu ıcin
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 6 Dakika önce Saat 17:58
350 gram eksik olarak doğmuş.
Soygun yapabilmenin ilk prensibi; "korkutmaktır"!! Ya silah ile, ya da sağlık ile!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.