|
Ateş |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Nusya Ela
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: AteşGönderim Zamanı: 18 Haz 2026 Saat 03:51 |
|
Merhaba Kadir Bey Oğlum bu 9 yaşında. Hasta olduğunda ateşi çıkıyor. Halsiz baş ağrısı olduğu için ağrı kesici vermek zorunda kalıyorum. Ama çok hızlı artıyor ve direk elleri kasılmaya başlıyor. Ellerim acıyor diye ağlıyor. Elleri vücudundan çok daha sıcak oluyor. İlaç verdiğimde ilk saat hiç etki etmiyor. İkinci saat sonunda düşüyor. Ama bir iki saat geçmeden tekrar çıkıyor. Daha 4 saat dolmadan ateş tekrar çıkmış oluyor. Ve iki gün boyunca sürüyor. Çevremizde hiç kimse böyle değil. Ve hiç kimsenin sadece elleri kasılmıyor. Grip aşısı vuruldu D vitamini ikinci kapsülümüzü de içtik. Ablasına ateş düşürücü vermiyordum terleyip atıyordu. Ama oğlumda asla böyle birşey deneyemiyorum bile. Çok mu bağışıklığımız düşük. Neden sadece eller kasılıyor .Ateşe karşı hep mi böyle olacak büyüdükçe azalacak mı var? Çok sağolun
Düzenleyen Nusya Ela - 18 Haz 2026 Saat 06:45 |
|
![]() |
|
Nusya Ela
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2026 Saat 04:15 |
|
İstemesem de dolven ve calpolü 4 saatte veriyordum. Dün gece 9 da verdim 1 de vermem gerekiyordu eller ve boynu alnı hafif sıcaktı diğer yerleri normaldi bnde vermedim yarımsaat içinde birden elleri çok ısındı ben hemen 2 de ateş düşürücü verdim ama biraz geç verdiğim için bütün gece elleri kasıldı ve ağladı. Bu her seferinde böyle oluyor. Bn böyle olacak diye ateş çıkmadan mı vermeliyim 3:30 saatte. Çıksa da çıkmasa da. Çıkar mı diye kontrol dahi edemiyorum. Bu sefer de dozu kaçırıcam diye korkuyorum . 35 kilo. Dolven yerine ibufen mi kullanmalıyım. Yardımcı olur musunuz neden bi dört saati geçirince elleri bu kadar kasılıyor
Düzenleyen Nusya Ela - 18 Haz 2026 Saat 06:56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2026 Saat 09:25 |
|
1- Dolven ve İbufen AYNI ilaç dır!
2- Bu ilaçların yerine, günde (en fazla) 3 defa 2 ölçek Novalgin şurup verin. 3 gün sonra sonucu yazın. 3- Bir Kan Sayımı yaptırıp bana iletin.
|
|
![]() |
|
Nusya Ela
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2026 Saat 11:56 |
|
Kadir Bey kusura bakmayın yanlış anlamış olmıyim günde 3 defa her biri 2 ölçek olacak şekilde toplam 6 kaşık değil mi? Ve 3 gün boyunca kullanacak mıyım. Birde ateşi çıktığında iki gün sonunda geçiyor.bugün gün içinde geçmiş olacak ben novalgini yine de 3 gün kullanmalımıyım
Düzenleyen Nusya Ela - 18 Haz 2026 Saat 12:05 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2026 Saat 13:32 |
|
Ateşi OLURSA, en fazla 3 defa!!!!!!! Antibiyotik gibi kullanılmayacak.
Kan Sayımı yaptırın. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Haz 2026 Saat 13:33 |
|
![]() |
|
Nusya Ela
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2026 Saat 01:46 |
![]() |
|
Nusya Ela
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2026 Saat 01:55 |
|
Merhaba Kadir Bey 18 Haziran da ben verdiğiniz ilacı vermeden ateş düştü. İlk gün midesi bulanıyordu bir kere kustu ikinci gün midem bulanıyor dedi fakat bir daha hiç kusması ishal de olmadı. Normalde grip olsun veya mikrop kapsın hepsinde ateşi 2 gün sürüp geçiyor. Ama anlattığım gibi çok yükseliyor. Kadir Bey sizce kan değerleri nasıl?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2026 Saat 09:22 |
|
1- Anemi YOK! Bilakis, Hgb üst sınırı geçmiş durumda. SAKIN Türk doktor aklı ile demir ilacı filan vermeyin.
2- Antibiyotik gereken bir durum yok. Sadece WBC ve Nötrofil düşüklüğü bir VİRÜS enfeksiyonu (Grip) geçirdiğini gösteriyor. 3- Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler ve her ateşli hastaya antibiyotik dayarlar! Siz ateş olduğunda, dile bakın! Dil pembe ise antibiyotik gerekmez. 4- Ateş yükselmesi; vücüdun savunma sistemidir. Yazarlar kısmındaki ateş ile ilgili en üstteki makalemi okuyun. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|