|
Talasemi testi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Estyldz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Talasemi testiGönderim Zamanı: 23 Haz 2026 Saat 23:06 |
|
Merhaba hocam
16 yaş Kız cocuk Bende tasiyicik var annede yok Halsizlik yorgunluk baş ağrısı için talasemi testi yaptırdık resim atamadım Doktor demir eksikliği olduğu için test yanlış çıkabilir değerler normale dönünce tekrar yapalım dedi HGB. 10.4 MCV. 66.7 MCHC. 27.9 MCH. 18.6 DEMİR 19.47 FERRİTİN 4.15 HBA1C. 5.40 HBA2. 2.50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2026 Saat 09:43 |
|
Yani!!! Bu kadar çok hatayı aynı anda yapabilmek, ancak Türk Tıp Fakülteleri'nde eğitim ile mümkündür!
1- Bu testlerin HİÇBİRİ Thallassemia hakkında fikir vermez. 2- Thallassemia; ancak "Hemoglobin Elektroforezi" ile belli olur! 3- HER Thallassemia hastası zaten anemiktir! "demir eksikliği olduğu için" hiçbir test yanlış cıkamaz! 4- Siz; doğru dürüst bir doktor bulun veya kendiniz "Hemoglobin Elektroforezi" yaptırıp, bana yazın. 5- Bu yaşta kadınlarda Hgb alt sınır: 12g/dL dir. (evet Hgb yaşa ve cinsiyete göre farklıdır!!!) Türk doktorları bunları da bilmezler. 6- Anne de Thallassemia geni yoksa, çocuk ya sağlamdır, ya da taşıyıcıdır.
|
|
![]() |
|
Estyldz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2026 Saat 12:00 |
|
Hocam
Hemoglobin Elektroforezi kan alınca biz bu testi yapacaklar sandık yanılmışım devlet Hastanesi'nde verdik kanı Bunun için hemotolojiye mi gitmemiz gerekiyor ve testi yaptırına kadar Demir ilaçlarını kullanabilir mi Ben taşıyıcı olduğumu evlilik icin kan verdiğimizde aramislardi üniversite hastanesinde genetik Anabilim dalında kan almışlardı çok büyük bir tüp ve igneydi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2026 Saat 17:30 |
|
Anemi; Thallassemia (taşıyıcı bile olsa) nedeni ise, demir ilacı verilmez. Verilirsa, zamanla "Demir zehirlenmesi" olur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|