Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Test Beta diyor Ama ..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTest Beta diyor Ama ..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Test Beta diyor Ama ..
    Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 19:28
Hocam merhaba,5 yaşında kızım 1 hafta önce hafif ateş en fazla 38i gördük ve çoğunlukla 37-37,5 idi ancak şiddetli boğaz ağrısı vardı. Kontrol ettiğimde bademcikler çok şişti yutkunma güçlüğü vardı ses de kısık. Dr a götürdüğümde viral gözüküyor eğer ateş çıkarsa aug es 600 başlarsın dedi. ertesi gün boğaz ağrısına kulak ağrısı eklenince  bir kez daha başka dr gittik yine viral gözüküyor dedi. Boğaz ağrısı devam edince burada okudugum strepA testini yaptırdım. Sonuç pozitif çıktı. Hastanenin doktoru tablo beta gibi durmuyor boğaz kültürü yapalım dedi.

Kültür sonucu:  A grubu beta hemolitik Streptokok üredi.

Ateşi yok hocam, biraz burun akıntısı hafif öksürük. 2 testte pozitif diyor ne yapmalıyım hocam yarım ederseniz çok sevinirim. Önemli mi bilmiyorum ama eklemek istedim. ayak parmaklarında tabanda ve ellerinde hafif soyulma var hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 20:49
bogaz kulturleri' "A-Grubu" oldugunu soyleyemez... Sadece; "Beta-Hemolizi" soyleyebilir... Bu sebeple, sadece "A-Grubu"nu belirten, Strep-A Testleri, daha guvenilirdir.
En az; 20 gun Pen-Os veya Cliacil surup kullanin. Eski mailleri mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 21:30
Hocam dilde pas koku vs yok gnel durumu da gayet iyi şu anda. Sonuçlara bakan doktor muhtemelen taşıyıcıdır dedi ateş çıkarsa sanocef kullanırsın demişti. Şimdi ben ateş vs beklemeden bu durumda pen-os kullanıyım mı 25 kilo penos 400 mü kaç ölçek öönerirsiniz. Saygılar
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2014 Saat 00:36
Hocam dilde pas koku vs yok gnel durumu da gayet iyi şu anda. Sonuçlara bakan doktor muhtemelen taşıyıcıdır dedi ateş çıkarsa sanocef kullanırsın demişti. Şimdi ben ateş vs beklemeden bu durumda pen-os kullanıyım mı 25 kilo penos 400 mü kaç ölçek öönerirsiniz. Saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2014 Saat 09:05
Tasiyicilik OLABILIR..... Ama bu vak'alar, tedavi gerektirmezler. Hicbir ilaci kullanmayin. Etkili olmazlar.
BU SEBEPLE:
1- Once "Klinik" duruma bakilacak, Yuksek ates, agizda koku, dilde pas, bulanti/kusma olacak,
2- Ancak ondan sonar Test yapilacak...

Bu durumu yaratan: "A-Grubu,Beta-Hemolitik,Streptokoklarin" vucut yapilari eksik olup, antibiyotiklere cevap vermezler, antibiyotiklerin etki edebilecekleri bir dis zarlari yoktur, hastalik yapamazlar, bu sebeplede,Streptokok hastaliklarda; KARANTINA olmaz.. Sinifta 1 kiside goruldu diye "Tarama testlerinin" de yapilmasi o doktorun cahilligini gosterir...
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2014 Saat 10:30
Hocam bizim için o kadar değerlisiniz ki Tr'deki doktor karmaşasında verdiğiniz bilgiler o kadar kıymetli ki. 
Daha önceki grip durumlarımızı bilgilerinizle daha rahat atlattık ama bu beta tedavi edilmediğinde tehlikeli olabileceği için endişeliyim. o yüzden izninizle son bir soru srmak istiyorum.

Kızım bundan 3-4 hafta öncede bir boğaz enfeksiyonu geçirdi. Yüksek ateş titreme ile dr gittik bakteriyel gözükuyor Aug es 600 başla dedi. Antibiyotiğin 5. gününde ateş tektrar yükseldi. Bu sefer gittiğimiz acil çocuk doktoru novasef iğne 3 gün dedi. Bir tane hemen vurdurduk. Ertesi gün kendi dktoruna kontol ettirdiğimizde bu yeni bir durum ve viral duruyor. Sadece aug es600 u 10 güne tamamla dedi. yalnız kızımın vucudunda döküntüler oldu kırmızı baldırda bacakta ayaklarda. telefonla görüştük doktoruyla antibiyotikten olmuş olabilir diyince üstünde durmadım.
şimdi acaba bu 3-4 hafta önceki durum kızıl veya a grubu beta olup hala onun taşıyor olabilir mi. yani bu testte gözüken pozitif sonuçlar önceki hastalığın tam tedavil edilmemesi nedeniyle midir. ne dersiniz hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2014 Saat 11:07
Mumkun degil... ZIRA: Bu hastalik yapici Streptokoklar, daha ilk olcek Augmentin'den 12 saat sonra, yokolurlar.Oyle antibiyotik alirken, ve hele, antibiyotigin 5. gununde, ASLA bir Kizil filan BASLAYAMAZ... O antibiyotiklerin, tamami ve hele igne bosuna yapildi.. Turk doktorlarinin kafa yapilari ASLA degismez...Eskiden, her atesli hastaya Lincocin verirlerdi, simdi her atesli hastaya once Augmentin, ates dusmezse, ve aile 'vidi-vidi' yaparsa, hemen Novocef igne..
Be Allahin doktoru, bunlarin hicbiridemi Grip degil???

Ama bunlari bu doktorlara anlatamazsiniz... Size sanki uzaydan gelmissiniz gibi bakarlar...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 May 2014 Saat 11:12
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2014 Saat 15:56
Hocam bugün ateşimiz çıktı yine 38 in üstüne ve ben ne yapacağımı şaşırdım. bir türlü tam  iyi olamıyoruz yine boğazım acıyor diyor. hocam bu defa pen-os 400 kullaniyim mi almıştım o gün. doktora gitsek augemntin es600 dicek. ve sanırım bu boğaz durumundan dolayı üstü üste 3 defa aug kullandık. hocam ne önerirsiniz bize.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.