Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sedasyonla Diş Tedavisi (5 yaş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sedasyonla Diş Tedavisi (5 yaş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sedasyonla Diş Tedavisi (5 yaş)
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2021 Saat 17:25
Kadir hocam merhaba,
5 yaşındaki oğlumun yarın özel bir diş kliniğinde anestezi uzmanı eşliğinde sedasyonla diş tedavileri yapılacak.
4-5 adet çürüğüne dolgu ve 1 adet diş çekimi yapılacak.
Hocam bu yöntem sıklıkla uygulanıyor çocuklara ama sizin ağzınızdan bu yöntemin bir zararı olup olmadığını öğrenmeden rahat edemeyeceğim.
Bir sıkıntı olabileceğini düşünüyor musunuz? Veya bana önerebileceğiniz, almamız gereken bir tedbir var mı?

Çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2021 Saat 19:24
Zaten, disciler;  sirf bu pahali islemleri yapabilmek icin, seneler evvel, hukumete baski yaparak, Zymafluor
kullanimini durdurdular. Sirf para ugruna, hem ailelere kazik atiliyor, hem cocuklarin hayati risk altina atiliyor. 
Cocugun AGRI sikayetleri varsa, mecburen yaptiracaksiniz. 
Bu sekilde cocuklarin dislerinin curumesine sebep olan discilere de lanet olsun. 
Turkiye'de,  artik Zymafluor yerine, Dentifluor imal ediliyor ve Eczanelerde  satiliyor. Eczacinizdan isteyin 
ve depodan getirtsin. Her gun 4 tane agizinda eritip, yutsun. Gece yatmadan hemen once alsin. 
Hic olmazsa, kalanlari kurtaralim. Son kullanma tarihine kadar yedekli alin. Gene heran, ilacin imalati bu
disciler sayesinde durdurulabilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Şub 2021 Saat 19:25
Yukarı Dön
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2021 Saat 19:28
Evet hocam ağrı şikayeti var.
Hocam "çocukların hayatı riske atılıyor" derken sedasyon uygulanması sırasında çocuğumun hayatını riske atacak durum çıkabilir mi ortaya?
Nolur bunu söyleyin bana.
Sedasyonda alerji vs olur mu acaba? Herhangi bir test yapılmadan işlem yapılacak
Korkuyorum hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2021 Saat 21:38
Apandisit ameliyatinda bile anestezi sonucu NADIREN de olsa olenler var.  
Kimse; %100 emniyetlidir diyemez. Test filan da YOK.. 
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1698
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2021 Saat 13:01
Hocam merhabalar bu yazdığınıza o kadar sevindim ki anlatamam ben 2 çocuğuma sayenizde hep size duacıyım 5 yaşlarına kadar zymaflour kullanabilmim çürük sıkıntısı yaşamadık ama her an yaşarız korkusu içindeydim bu ürünü ne yapıp edip bulaacağım yalnız biz zymaflour yutmuştu eritmemişti ağzında umarım doğru yapmışızdır
bu dentaflour eritiliyormuş
birde 9 ve 12 yaş için su klor miktarına bakılmaksızın 4  tablet mi verelim hocam 
birde kaç yaşına kadar kullanalım
sağlıkla kalın Allah razı olsun sizden 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2021 Saat 18:52
Dogumdan sonra baslayanlada 12 yasina kadar almak yeterlidir. 
4 yas sonrasi baslayanlar; 16 yasina kadar kullanabilirler.
Gerek; Zymafluor, gerek Dentifluor, hen yutulur, hem cignenir, hem eritilerek verilebilirler.
Ideal olani; cigneyerek veya agiz icinde eriterek almaktir. 
Fluor ile Klor'un bir ilgisi YOK.. 
4 yasindan buyukler; muntazam dis fircaliyorlarsa, 3 tane almalari yeterlidir. 

Disci palavralarina kanip, sonrada; anestezi ile dis tedavileri yapilmasinin mi tercih edersiniz, yoksa sizleri
 discilerin korkuttuklari gibi; dislerde leke olusmasi mi?? Leke olusmasi doz azaltarak ( 3 tane vererek)
 onlenebilir. 

Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1698
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2021 Saat 21:32
hocam ben ilk 5 sene kulanabildim şu an çocuklarım 12 ve 9 yaşındalar ikisinde de 16 yaşına kadar 3 er tablet kullanacağım doğru anladım değil mi ?
sağolun varolun ben hep sizin yazdıklarınızı dikkate aldım
bu zymaflour kullanırken çevrem ve dişçilerden çok tepki aldım ama sizden aldığım güç ile hiç bakmadan kullandım ama sonra biliyorsunuz bulamadık falan.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2021 Saat 02:04
Dentifluor ile devam edin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.