Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızıl
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kızıl

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MevaAnnesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MevaAnnesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızıl
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2022 Saat 18:25
Hocam hayırlı aksamlar kızım kreşe gidiyo salı gunu arkadaşına kızıl teşhisi konuldu çarşamba aksamı kızım ateslendi ve bogazı kıpkırmızı dilinin arka kısmı bembeyaz çilek şeklinde pazartesi gunu birliktelerdi sınıfta 5 kişi daha aynı şekil dun ates boğaz agrısı baslamıs.
Dilinden dolayı bugun doktora goturdum kızıl olabılır mı dıye doktor baktı döküntüsü olmadığı için kıızl degıl dedı olsaydı penisilin vururduk dedi.
Ama butun sınıf oldugu için beta gıbı baska bır virüs olabılır bakteriyel dedı bu yuzden antıbıyotık veriyorum dedı bogaz kızarık dil üstü beyaz koku var dıye atesı gece oldu sabah hafif vardı ama bırdaha olmadı genel hali iyi oynuyo bogazım cok acıyo dıyo sadecce ve balgamlı öksürük var.
Döküntü sonra olur mu yada her kızıl da döküntü olur mu sınıfta olduğu ıcın herkeste bakteri olduğu düşünülüyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120135
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2022 Saat 20:34
   " beta gıbı baska bır virüs olabılır bakteriyel dedı "
1- "Beta" diye bir mikrop YOK. Bu tamamen salak Turk doktorlarinin uydurdugu bir terimdir. Bu salaklarin 
dilleri; "Streptokok" demeye donemedigi icin, "beta" diye uydurma bir terimi k.clarindan uydurmuslardir. 
Kizil amili: Streptokok'tur ve bir bakteridir. Virus DEGILDIR! 
2- Streptokok bakterilerinin farkli "toksinleri" vardir ve bu toksinlere gore farkli hastaliklar yaparlar.
 - Nefritojenik tip: Akut Glomerulo Nefrit,
 - Kardiyojenik tip: Kalp Romatizmasi
 - Kizil dokuntu toksini : Kizil yapar! 
Ayrica; Pyrojenik toksini ates yapar, ama yukardaki toksinleri yoksa, o hastaliklarin olmasi imkansizdir.

O SALAK doktor, daha Virus ne? Bakteri NE? onun farkini bile bilmiyor. 
NOT: Unutmayin, yuzbin kere anlattim!  Bogazda Streptokok bakterisi oldugunda; 
Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi + Buant/kusmalar olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Oca 2023 Saat 19:05
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2023 Saat 20:10
Hocam sizi cok yakindan takip ediyorum, onerileriniz bizler icin o kadar degerli ki. Cok teşekkür ederiz size.

4 gün önce 7 yasimdaki kızım oksurmeye basladi, evde de esim hastaydi gecen hafta. Tedavi olmadi belki de esimden bulasti bilemiyorum. Iki gun once de atesi kol altinda  37,7 ye kadar çıktı, kulak altinda lenf nodunda agri var, dili cok beyaz degil, bogazi kizarmis durumdaydi. Dun de burden yanaklarinda yavas yavas baslayip mandalina kadar buyuyen bir kizariklik olustu. Kızıl gibiydi. Özel hastane dr strep A bakalim dedi sonuc negatif cikti. Kliniginden şüphelendim dedi Klamer 250, Zaditen surup yazdi. (Augmentin ve Ceftinex daha once kizimda döküntü ve siddetli kasinti, yuzde şişlik yaptigini soyledik o nedenle Klamer yazdi.) Klamer i 2 doz icirdik ama yuzundeki kizariklik hic gecmedi arada cok hafif sönüyor gibi olup tekrar cikti yogun bir sekikde) Zaditen suruptan yarim olcek verdim, oksurugu hafifledi rahat uyudu gece. Bu sabah uyandigimizda yine yüzü kipkirmiziydi. Tekrar baska bir ozel  hastaneye gittik. Bu hastanelere ve laboratuvar lara hic guvenemiyorum. Oradaki dr yuzundeki alerji dedi. Vucudunda hic dokuntu yok. Kan tahlili istedi wbc 5, crp 4 cikti. Bogazi kirmizi lenfleri ele geliyir ama kan tahliline gore antibiyotik vermeyin artik dedi. Zaditen icirdik tekrar degisen bir sey yok. Yüzü hala kipkirmizi. KIZIL
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2023 Saat 20:18
Strep a testi yaptirdigimiz hastanedeki dr bizim hastanede Strep testi genekde negatif cikar dedi.
 Kizildaki döküntü sadece vucuttaki mi olur?
Iikiinci hastanedeki dr crp 4 cikmis dedi ama kizimda oksuruk, burun tikanikligi da vardi biraz viral bir hastalik olsa Crp yukselmez mi?
Benim kizim bariz hasta crp ve wbc nasil dusuk geliyor.
Yüzündeki kizariklik daha once hicc karsilastigimiz bir kizariklik degil, yanaklari alev alev ama vucutta bir sey yok. yemek yerken kulagimin alti ağrıyor diyor. Ne onerirsiniz hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2023 Saat 20:47
Cok okumaniz lazim!!! O kadar cok bilgi eksiginiz varki!! 
1- WBC: 5!!! Kesinlikle Kizil degil! Viral enfeksiyon. Kesinlikle Antibiyotik gerekmez. Dunyada bunu bir tek
Turk doktorlari bilmezler! Asla Grip teshis etmezler.
2- EGER, yanaklardaki dokuntu; "Kelebek kanadi" seklinde ise, buna 5. Hastalik denir. Viral olup, bir tedavisi
 YOKTUR. 
3- CRP; Turk doktorlarinin zannettikleri gibi SADECE enfeksiyonlarda yukselmez. SADECE hucre yikimi 
oldugunda yukselir. Viral hastaliklarin ilk gunlerinde CRP dusuktur ve guvenilir bir Test degildir.
Ben meslek hayatim boyunca CRP'ye itibar etmedim ve hicbir hastamdan istemedim. 
NOT: Kizil dokuntusu, butun vucutta ve yuzde olur. Bilhassa diz, dirsek ici, boyun gibi yerlerde, daha koyu
kirmizi hat seklinde cizgiler olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2023 Saat 20:50
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2023 Saat 22:52
Dogru söylüyorsununuz hocam, bilgi eksikligim gercekten de cok. Sizlerin sayesinde, yazdiklrinizi okuyarak aydinlaniyoruz aslinda. O yüzden ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü buradaki doktorlar yeterli aciklamayi yapmıyorlar bile.

Hocam peki bu beşinci ohastalıkta kulak altinda, yemek yerken yutarken de agri olur mu? Lenf nodlarinda
Ve kelebek kanadi gibi derken iki yanaginda yogun kizariklik var, ama nokta nokta degil. Butun halinde canli bir kizariklik bulunmakta. Sank saatlerce kosmus gibi mandalina büyüklüğünde 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2023 Saat 02:22
Her zaman; silme kizariklik olur. Bu dokuntuler solarken, govdede dokuntu baslar. Govde de sonerken, kol
ve bacaklarda dokuntu olur. 
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2023 Saat 10:48
Tamam hocam, yuzundeki kizariklik sizin yazdiginiz gibi.

Ama kulaginin hemen altindki agri neden oluyor r. Yemek yerken yutamiyor kulagimin altini gosteriyor agriyor diye. Hatta dokundurmuyor bile kulaginin altindaki o lenf nodlarina. Cok agriyor diyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.