hocam merhaba,
çok uzun süredir kafamı kurcalayan bir konu var.. 3 aylık oğlum doğum esnasında su yutmuş..bu yüzdenmidir bilmem ilk günden beri hep balgamlı... geçen ay artık gripmi geçirdi bronşit mi bilmiyorum, size tahlil sonuçlarını yazmıştım, ama hastanede bronkopnömoni die yatmıştı..ama sizinle yazışmalarımız sonucu bu teşhisin yanlış olduğunu anladık..hiç burun akınıtısı,ateş filan gibi semptomatik belirtiler olmadan aniden başlayan ciğerlerde gelen öksürük ve balgamı yutmayı bilemediğinden yaşadığı tıkanma sonrası dudakları morarmıştı,korkumuzdan hastaneye gitmiştik...ve 11 gün "tedavi"! gördü.. üzerinden 1 ay geçti.. şimdi 3 aylık. ama hala balgamı geçmedi..başka hiç bir sıkıntı,burun akıntısı,ateş filan yok.. ama 2 günde bir balgam genzine doğru çıkıyor, hırıldıyor boğazı,sonra ya kusuyor,yada değişik bişiler yapıp hömkürme tarzı balgamı yutuyor kakasından çıkıyor...1 gün sonra gene aynı...
-bu balgamı hiç geçmezmi?
-hastalıklara karşı risk faktörümüdür bu balgam?yani daha çabuk hasta olmasına sebep olur mu?
-şu kış mevsiminde dışarı çıkmamız yani soğuk hava hastalık için tetiklermi ? biliyorum üşümek hasta etmez ama bu varolan balgam ile ilgili de aynı şekildemidir...?