Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - UYKU&EK GIDA&ANNE SÜTÜ&MAMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUYKU&EK GIDA&ANNE SÜTÜ&MAMA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EMEL YILDIRIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: UYKU&EK GIDA&ANNE SÜTÜ&MAMA
    Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 18:23

Merhaba Doktor Bey,

Siteye yeni üye oldum.Hemen hemen tüm maillerinize göz attım , benim sorunlarıma benzer sorulara verdiğiniz cevapları okudum ama  ay itibariyle belki farklı olur diye yazmak istedim.Değerli zamanınızdan vakit ayırıp cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.
Ben çalışan bir anneyim.Kızım 4 ay 13 günlük oldu.Bebeğim 3,5 aylıkken çalışmaya başladım.Doğduğundan beri çok gaz sancısı oldu.hiç uyumuyordu.Gaz sancısı bitti ama yine uyku düzeni yok.Gündüzleri yarım saat ancak uyuyup uyanıyormuş , geceleri de neredeyse her saat uyanıyor ve emmek istiyor.Sabaha karşı da uyanıp oynamak istiyor.Acaba benim işe başlamamdan etkilenmiş midir?Bu arada sağlık ocağından elma suyu verebilirsiniz demişler.Annem verdiğinden beri geceleri kıvranıyor , zararlı olabilir mi?Ben gündüz süt sağıyorum ve eve bırakıyorum 300 ml ancak çıkıyor gün boyunca.Bazı günler yetmiyor ve devam sütüne başladık.Ek gıda için erken mi?Ne zaman ek gıda verebiliriz?
Bu huzursuzlukları beni özlediği için olabilir mi?CryCryCryBen de onu çok özlüyorum ama hayat şartları.

Cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.
Saygılarımla,
Emel Yıldırım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 19:49
4 ayını geçtiğine göre, "Kutu sütlerinden" herhangi bir markayı verebilirsiniz, mamalar para telef etmeyin. Öncelikle anne sütünü verebildiğiniz kadar verin, yetmeyen kısmını süt ile takviye edin. Elma suyu verebilirsiniz, azdan başlayın, gündüz çok uyuturlarsa, gece uyanır haberin olsun. 6 aydan evvel ek gıdaları aklına bile getirme..Evde mayalanmış yoğurt, becerebilirseniz verebilirsiniz, şart değil. Özleme işine gelince, alışacak, eli mecbur.
Yukarı Dön
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2010 Saat 11:53
kadir bey bende bişey sormak istiyorum

benim kızımda 5 aylık. ek gıdalara başladık. anne sütünü zaten doğduğundan beri zor veriyorduk. 4,5 ayına kadar sadece anne sütü ile beslendi. mamalara başladık. geçen h.sonu doktoru mamaya ekstra olarak sebze çorbası, yoğurt, meyveye başlamamızı önerdi. bizde yavaş yavaş başladık.

kilosu 6,400 .. boyu 66 cm.

bu ayına göre biraz zayıf değil mi???
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2010 Saat 16:27
Boyu iyide, 600 gram eksiği var... 6. aydan evvel, sebze vermeyin, yoğurt evde mayalayabiliyorsanız verin, şart bir gıda değil. 6. aydan sonra her türlü yoğurdu ve evde size pişen bütün kıymalı sebze yemeklerinden verebilirsiniz, sebze çorbası ;yemek yapmasını bilmeyen anneler için...Acele etmeyin, Ayrıca bu yaşta mamalara gerek yoktur, kutu sütlerinden herhangi bir marka olabilir.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.