| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
selmaseker
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: çok sık kaka yapmakmerhablar .ya benim bu derdime Gönderim Zamanı: 10 Oca 2011 Saat 22:16 |
|
merhaba.ya benim bu derdime bir çare lütfen.artık ne yapcacğımı şaşırdım.kızım 24 aylık doğduğundan beri çok kaka yapan bir bebekdi yani 7-8 kere falan.ama bu son 2 haftadır artık okadar çookki sayamıoyrum 32 tane bezi bir hafta zor kullanıoyruz.ama sıvı değil hisal değil yani normal kaka.bakın şöyle. 1:sabah kalkıoyr yapıoyr değşiyorum 2:kahvaltı yapıoyr değişioyrum 3:ceviz veriyorum yapıoyr değişiyorum 4:ara öğünde meyve yiyor yapıoyr değişiyorum 5:öğlen yemek yiyor yapıoyr değişiyoru 6:ara da meyve yiyor yada kek yada bisküvi yapıoyr değişiyorum 7:akşam yemeği nden sonra değişiyorum 8: sonra bir daha yapıoyr değişiyorum saat 10 da uyuyor 2 kerede yapıyor.işte böyle tabi bu öğünlerin arasında yine yapıoyr bir iki kaşık yiyor yemeği bitmeden hemen yapıoyr.yani bu kadar sık yapması normal mi bağırsaklarında bir sorun mu var acaba.bulunduğum yerde çocuk doktoru yok sadece sağlık ocağı var küçük bir ilçe burası acaba bir doktora götürsemmi? pişik oldu siz utralan pomat *solusyon* ve nibulen önermiştiniz kullanıyroum ama artık oda geçirmiyor.gerçi ilaçları süüryorum daha bir saat kalmadan kaka yapıyor ve değşitirmek zorunda kalıyorum. poposun da sanki yanmış da kabuğu kalkmış gibi yara oldu çok acıyor yemek yerken bile oturamıyor ayakda yiyor çok acıoyr lütfen ne yapacağım yardım edin? wc alıştırayım dedim ama hiç alışmaya gatreti yok havalr soğuk molduğu için açıkda bırakamıoyrum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120162
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2011 Saat 11:48 |
|
Kilo fazlası varsa, hasta değil, çok yediğindendir. Kilo alması geri ise, hastalık vardır, göstermeniz gerekir.
|
 |
selmaseker
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2011 Saat 14:21 |
|
kilosu 14 kilo boyu 90 cm.yedikleri çokmu acaba.yukarda söylediğim gibi. sabah bir bardak ballı süt birde ytarken ballı süt içiyor.akşam yemeğinde de muhakkk bir kase yoğurt veriyorum acaba süt ürünleri mi fazla veriyorum.yumurtanında beyazını yiyor.sarısını sorna muzla karıştırıp verioyrum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 11:32 |
|
Çok gibi.... Ama çocuk hayatından memnun ise ve siz kat-iyen zorlamıyorsanız, aynen devam edin.. Tabii biraz kakalı bezler artacak.
|
 |
selmaseker
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 15:40 |
|
zorlamam şöyle yemek isitioyr getiriyorum sonra ağzını açmıoyr ilk seferde oyuncak falan koyuyorum tv açıoyrum sevdiği çizgi film izliyor yemeyince izletmeyceğimi söylüyorum sonra adam akıllı yiyor ama yemek istemediğinde ne yaparsam yemiyor.sorlamma böyle yani.acaba zararlı bir yolmu.tv le yedirmek iyi değil diyorlar ama ozamnda yemiyor ne yapayım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 12:21 |
12.5 kilo olması gerekirken, 14 kilo olması, çok kaka yapmasını izah eder. Ya az yedirin, yada şikayet etmeyin..
|
 |
selmaseker
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 14:02 |
|
tamam:) doktor bey son bir şey daha danışıcam..şimidi iki gündür sabahdan kalkınca altını bağlamıyorum 10 dak da bir wc gidiyoruz gidelimmi diyorum isteyerek gidiyoruz ama daha bir sonuç alamadık defalarca gidip yapmayor sonra gelince bir ara altına yapıyor ve anne yaptım diyor bende sessizce değişitriyorum.acaba wc ye başlamaya hazırmıdır devam edeyim mi sizce böyle yoksa bezleyeyim mi*
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 10:04 |
|
Bilemem... Deneyin, netice olumlu olursa devam edersiniz. İşi çok abartmayın, yoksa sizinle dalga geçmeye, oyun oynamaya başlar...
|
 |