Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
selege
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
|
Konu: Kronikleştimi? Gönderim Zamanı: 18 Haz 2011 Saat 15:32 |
iyi günler kadir bey 17 aylık kızım dün gece yine ( geçen ayda olmuştu) krup geçirdi,decort igne ve hava ile kendine geldi.Bugün kendi dr götürdüğümüzde kulakları kızarık diye antibiyotik yazdı agument 600 ( fazla değilmi?) 10 gün kullan kulak önemli dedi ve 7 ayda 4 defa krup geçirdiği için fakültenin araştırmasını istedi belki kronikleşti dedi olabilirmi sizce Neden sık sık yaşıyoruz bu kadar? Birde insan temasından kaçının dedi peki ozaman kızımın vücudu nasıl alışacak kalabalık ortama? Bocalıyorum artık çocuk büyütürken,sizce kulağı için antibiyotik içsin mi herhangi tahlil yapılmadı,genel durumu iyi ateşi yok..Uzun oldu kusura bakmayın saygılar...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118680
|
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2011 Saat 10:36 |
17 aylık çocuğa Aug.. 600 ha Yuh ki ne yuh.... Bir kere, Kruba sebep olan bakteri (Hemofilus Influensae), ActHİB aşıları karma aşıları ile birlikte yapılmaya başlandığından beri görülmüyor. Şimdiki Krup ların hepsi Virütiktir, antibiyotiklerle iyileşmez, daha kötü olurlar. Böyle sık olması yapısaldır ( zamanla geçecek) , sakın çocuğunuzu " kobay" gibi hırpalatmayın, hiçbir şey bulamayacaklar.
|
 |
selege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2011 Saat 13:07 |
teşekkürler kadir bey antibiyotiği krup için değil kulak kızarması için verdi ve çok hassas yerde kızarmış dedi ve dün gecede ateşlenince artık ben antibiyotiğe başladım kızım 10 kilo yarım ölçü veriyorum 10 gün kullanın demişti.Birde ögrenmek istediğim bagışıklık sisitemi zayıfmı ki sürekli hastanıyor yoksa bu şeklidemi güçlenecek aydınlatırsanız sevinirim.Saygılar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Haz 2011 Saat 09:33 |
Ateşi olmadan tesbit edilen kulak ağrılarına da antibiyotik gerekmez, İliadin ile iş hallolur. Konu ile ilgili "Alt forum" ve diğer maillere bakın.Sizde ateş olduğundan, kesin bir şey söylemem zor. Kesin konuşmak için bir kan sayımı yaptırıp WBC değerine bakmak gerekir. Virütik bir sebeplede ateşi çıkmış olabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Haz 2011 Saat 09:34
|
 |
selege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Haz 2011 Saat 13:07 |
hocam siz antibiyotik gerekmez diyorsunuzda druda diyoki kulak kızarması çok hassas yerde beyine yakın içmezse beyine hasar verir deyip korkutuyor bizi,yazınızı okuyunca ne kadar çaresiz oldugumu anladım,şu an kızımın ateşi yok genel durumu iyi antibiyotiği 3 gün kullandı devam edelimmi yoksa bırakalımmı ne yapacagımı bilemiyorum ve dra güvenemiyorum malesef siz neden kayseride yaşamıyorsunuz :(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2011 Saat 09:52 |
Anlamıyorum, insanları niye bu kadar korkutuyorlar.. Sadece para içinse yazıklar olsun. Kulak nasıl ilerleyip "beyine" hasar verir, anlatayım... Önce çocuğunuz Grip olacak, bunun sonucunda "Öztaki" borusu oluşan ödem sonucu kapanacak ve orta kulağı nemli tutmaya yarayan "göz yaşı" vasfındaki sıvı akamayıp birikecek, kulak zarına tazyik edecek, ağrı olacak. Bu durumda ateş yoktur( sizdeki durum). Bu seviyede İliadin ped. damla ile iş hallolur. İyileşmedi, ve/veya bu sıvı mikrop kalmaya başladı,ateşi çıkar; şimdi antibiyotik gerekir, bu safhayı da tedavi ettirmediniz, veya kulak damlaları ile işi dahada rezil ettiniz, orta kulakta "Pürülan Otit" denilen bir durum oluşur. Bunuda tedavi ettirmediniz, abse giderek kemik dokusuna işler ve aylar sonra beyine ulaşarak, "Otojen Beyin Absesi" denilen durum oluşur. Şimdi Allah aşkına, sizin durumunuz ile bunun ne alakası var.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2011 Saat 09:53
|
 |
selege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2011 Saat 19:11 |
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim kızım iki gündür öksürük ve grip geçiriyor antibiyotik çok agır geldi isal falan yaptı yemeden lesildi bugünde kbb dr götürdük hafif kulak kızarması ve geniz akıntısı var dedi antibiyotiği kesip rinogest 2x1 ve norsol kulak damlası 3x1 verdi tabiki ben kullanmadım sizin kulak damlasına karşı oldugunuzu bildiğim için sadece ballı limon ve fizyolojik kullanıyorum ilaçlar hakkında ne diyorsunuz hocam? Kulagı nasıl tedavi ile iyileştirebiliriz? Birde cumartesi günü illadin damla kullanmıştım tekrar kullanmama gerek varmı kızarıklık geçmemiş ya Saygılar..
Düzenleyen selege - 22 Haz 2011 Saat 19:25
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 09:34 |
İlk 3 gün "İliadin ped. BURUN damlası: 2x2 şer damla, herki burun deliğine. Takiben 1 hafta serum fiz, (uyanıkken) 4 saatte bir her bir burun deliğine 10'ar damla. Akşamlarıda başucuna 2 damla "ColdMix" damlatın. Sakın kulağa bir şey damlatmayın. Eski maillerede bakın.
|
 |