|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ElifDuruBakır
Üye
Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ElifDuruBakır
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: GRİP ÖKSÜRÜK BALGAM (VENTOLİN KONGEST)Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2014 Saat 22:09 |
|
merhabalar hocam,
6 aylık(9 kg 67 cm) kızım 2 haftadır öksürüyor. geçen hafta gripti grip olmadan öksürük başlamıştı. tam geçti derken yine oldu. öksürük özellikle uyuyunca oluyor. peşpeşe geliyor kusacak sanıyorum ama kusamıyor. bir kere parmağımla kusturdum iyimi yaptım bilmiyorum. balgamını atamıyor. annemin ısrarı üzerine doktora götürdüm doktor göğsünde hafif hırıltı var dedi ventolin ve kongest verdi. ballı limon veriyorum burnunu açıyorum coldmix damlatıyorum. ilaç kullanmıyorum ama çevremdekiler kullan ilaçları göğsüne inmiş daha kötü edicen çocuğu deyip duruyorlar. onlar öyle dedikçe acaba mı diyorum. ? 1) ilaçlar hakkında ve 2)parmakla kusturmak için ne dersiniz. balgamı nasıl söktürcem? 3)kilo ve boy için ne dersiniz 4) öksürük neden gece şiddetleniyor?
|
|
![]() |
|
ElifDuruBakır
Üye
Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ElifDuruBakır
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2014 Saat 22:18 |
|
5) birde hocam kızımın elleri ayakları çok terliyor nedendir acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2014 Saat 09:46 |
|
1-SAKIN: Kongest'i vermeyin......Esas o zaman gogusune indirirsiniz. Zaten 6 aydan evvel kullanilmaz, cok riskli bir ilac. Ayrica; 1 olcegi 160mg Parasetamol ihtiva ettiginden, bereberinde, Calpol veya ParaNox fitil, veya Aferin, Peditus kullanirsaniz, cocuk zehirlenir. Turk doktorlari yazdiklari ilaclarin icinde ne var bilmezler.
2- SAKIN: Ventolin vermeyin, bu ilac Astim ilaci olup, bronslarda genisleme yapar ve Grip cok cabuk goguse iner. ASLA, Griplerde kullanilmamalidir. 3- Parmakla kusturmanizin HICBIR faydasi olamaz.... Balgam, midede degil Akcigerlerde, kusma ile nasil ciksin??? 4- 65cm boy ve 7.4kg olmasi gerekir. 5- Virutik hastaliklarin ozelligi, gece yatinca artmasidir. Yastigini yukseltmenizinde faydasi olur. 6- El-Ayak terlemesi; soyacekimdir, eriskinliginde bile terliyecek. Eski mailleri mutlaka okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2014 Saat 09:47 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|