Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribimi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribimi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribimi?
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 00:38
merhaba hocam...
oğlum 15 aylık... geçen yıl ve bu yıl abisi okula başladığı için bu ikinci kışımız hastalık bitmiyor...
geçen haftalarda da yazmıştım müzminleşen bir öksürüğü vardı...  o daha geçmeden bu sabah bi sıkıntısı yoktu, banyo yaptırdım ve bi saat geçmeden ateşlenmeye başladı...  hemen ardından sümüklü ishal geldi... zaten öksürüğü de var olduğu için domuz gribi mi yada bağırsakla ilgili başka bişimi bilemedim...
ateşi  düşürmek istemedim ama çok huysuzlandı,ağrısı da vardı 2,5 ml dolven verdim... ateşi düştü, huysuzluğu geçti.. 4 saat geçti, şimdi yine ateşi çıkmaya başladı.. şua an uyuyor ama titriyor...  daha önce bu savunma olarak bu titreme ( sıtma gibi) olayının 4 yaş sonrasında olduğunu söylemiştiniz bir yazışmamızda... oğlum 15 aylık olduğu için şaşırdım...  yoksa havale mi geçircek diye endişelendim... hoş havaleden korkmamam gerek biliyorum ama daha önce görmedim..panik olurum o panikle yanlış bişey yaparım diye korkuyorum...

Bu msji yazdiktan bi süre sonra uykudan kusarak uyandi hocam.. ates de cikti yine... kusmasi atesten die düşündüm ama. ..

Düzenleyen esra_kocabiyik - 15 Ara 2014 Saat 01:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 03:47
Titremesi; atesin cikacaginin isaretidir.
Titreme; "yeni-dogan" doneminde bile olur... 4 yas sonrasi diye bir sey yok...Titreme olayi ile havale gelmesi gecikir veya hic olmaz.
boyle yuksek ates olmasi: 6.Hastalik lehinedeir. Eger, 3 gun atesin arkasinda, ates dusup, dokuntu cikarsa, 6.Hastalik demektir.
Bu hastalikta, atesli devrede, Grip arazlari(burun akintisi, hapsirik/oksuruk ) olmaz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 12:23
valla bilemedim hocam.. çok nadir hapşırık olabiliyor ve dediğim gibi önceden var olan öksürüğü de vardı.. gerçi çok öksürmüyor dünden beri...
yanlız gece çok sancısı vardı.. kıvrandı, ağladı, ıkındı... dün çok sık kaka yaptı ve kakası hep azar azar, balgamlı, koyu yeşildi ve parça parçaydı... bu sabah kıvam olarak yine aynı ama sarı kaka yaptı...biraz daha fazlaydı kakası... arada kusması da oluyor...ateşi de bi düşüyor bir çıkıyor...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 18:31
Domuz Gribi olabilir... Takip edelim... SAKIN; Ilac/Antibiyotik vermeyin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 19:55
size danışmadan verirmiyim hocaaamm...! ;)

şuan biraz daha iyi gibi genel durumu..1-2 saattir ateşi yok, keyfi fena diil... takip edip haber veririm size...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 19:21
hocam dün yazdığımdan beri bir daha ateşi çıkmadı..keyfi de yerinde.. ishal ve kusma da geçti...
herhangi bir girp durumu da yok( 2 aydır varolan öksürüğü dışında..o hala devam ediyor)

sizi geçen yıl tanımamış olsam iki gtün süren ateşin daha başında hastanede bulurduk kendimizi..ve ishal kusma var diye serum yerdik... çok şükür evimizde atlattık... Allah sizden razı olsun...

hocam bir de birşey sormak istiyorum.. böyle kusma,ishal ve ateş durumuna abisinin pastel boyalarını yemesi sebep olmuş olabilirmi... yediğinden emin diilim ama ağzından çıkarırken görmüştüm..zaten boyalar kırıktı o yüzden yedi mi yemedimi anlayamadım.. zaten bu olayın olduğu günün ertesi gün ateşi başladı..ishal ve kusma da...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.